Martin Lewis gir advarsel til easyJet -passasjerer foran prisstigningen i februar

Easyjet

Horoskopet Ditt For I Morgen

(Bilde: Ken McKay/ITV/REX/Shutterstock)



Easyjet har kunngjort planer om å begynne å belaste kundene for tilgang til overskap, i et trekk som vil koste passasjerer minst £ 7 hver vei.



Flyselskapet vakte stor kritikk denne uken etter at passasjerer som ble avslørt, måtte kjøpe dyrere billetter for å sette posene på vent.



Taler på ITV Money Show torsdag kveld, ga Martin Lewis en advarsel til alle passasjerer.

'Easyjet reduserer mengden gratis håndbagasje du har lov til å ta med deg,' sa Martin.

'De nye avgiftene trer i kraft 10. februar, så vær forberedt før eventuelle fremtidige reiser.'



Flyselskapet endrer bagasjepolitikken (Bilde: Getty Images)

Forbrukereksperten sa at mengden bagasje som kundene kan beholde i bagasjerommet vil krympe til i underkant av halvparten av den nåværende størrelsen - og alle som ikke betaler tilleggsavgiften, må beholde posene under setet foran.



De som ikke får plassert bagasjen under setene, må betale ekstra for et sete foran eller ekstra benplass.

I følge easyJet-nettstedet kan prisene for å legge til disse setevalgene variere fra £ 7,99- £ 34,99 (det avhenger av forskjellige faktorer, inkludert flytiden og ruten).

Et sete foran eller ekstra benplass gir deg muligheten til å ta med deg en liten hytteveske, så vel som en andre større pose (56x45x25cm) som kan stuves ombord.

Alternativt kan passasjerer som ønsker å ta med en ny bag, betale 7 pund hver vei per person for flyselskapets håndfrie & apos; alternativ som lar deg sjekke en større hyttepose inn i bagasjen på Bag Drop. De som allerede har et fly bestilt med avgang etter 10. februar, vil bli tilbudt Hands Free -pakken uten ekstra kostnad.

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

I henhold til de nye reglene kan passasjerer ta med en liten pose på maks 45x36x20cm inkludert håndtak og hjul.

Dette halverer imidlertid godtgjørelsen for ferierende når det gjelder volum. Det er fordi du for øyeblikket tillater én gratis pose ombord på easyJet -flyvninger som er opptil 56 x 45 x 25 cm. Den gjennomsnittlige sekken på 56x45x25cm har et volum på omtrent 63 liter, mens den nye begrensningen på 45x36x20cm er omtrent 32 liter.

Det er verdt å merke seg at easyJet under begge retningslinjene ikke har en vektgrense for poser, selv om flyselskapet ber om at passasjerer kan løfte og bære sin egen bag.

Den nye policyen vil gjelde for flyreiser fra 10. februar 2021.

Det er ingen endringer for easyJet Plus -kortholdere og FLEXI -billettkunder som vil fortsette å ha en ekstra stor kabinbag inkludert i bestillingen - selv om de ikke trenger plass, kan de trenge å plassere disse i lasterommet.

easyJet sier at endringen kommer i et forsøk på å håndtere den begrensede overdekkingsplassen på fly inkludert forsinkelser forårsaket av overskytende kabinposer som blir satt i lasterommet.

Flyselskapet advarer de som håper å sjanse det med en andre bag at 'hvis du tar en stor kabinpose til avgangsporten uten riktig setevalg, kan den ikke gå i kabinen, og vi må sjekke den inn i flyet hold for en kostnad '. Det samme gjelder en pose som overstiger maksimalstørrelsen som er tilgjengelig ved bestillingen.

Se Også: