Man gjør brusdrikkeidé til en virksomhet på 2 millioner pund - nå selges den i Sainsbury's

Små Bedrifter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Soda Folk

Soda Folk -sjef Simon Waterfall tok tømmene fra grunnlegger Ken Graham like før pandemien(Bilde: NEWSAMpix)



En brusdrikk som gikk fra en enkel kjøkkenidé til å bli lagret i nesten alle supermarkeder, tjener nå £ 2million i året - og den har bare to heltidsansatte.



Soda Folk ble grunnlagt i 2013 av gründeren Ken Graham som hadde en visjon om å lage brus i klassisk amerikansk stil uten skadelige ingredienser eller konserveringsmidler.



Ideen ble til etter at Graham flyttet til Storbritannia fra USA og innså at han ikke kunne kjøpe sin favoritt amerikanske brus i de fleste supermarkeder i England.

Graham var på jakt etter 'smaker som minnet ham om hjemmet', så han begynte å utvikle en Root Beer and Cream Soda i vennens håndverksølbryggeri.

Han klarte å skaffe litt finansiering fra venner og familie og tre investorer og begynte å produsere ideen sin.



Det var for nesten et tiår siden - nå er den samme drinken på lager i Byron Burger.

Soda Folk

Chris Harris fra Top Gear er en massiv Cream Soda -fan som professor Green (Bilde: NEWSAMpix)



Kort tid etter plukket en rekke andre distributører merkevaren og Soda Folk begynte å spre vingene.

Sainsbury's la sin første ordre i juni 2019, noe som var et skikkelig vendepunkt for selskapet.

Cherry og Orange Soda ble utviklet i april 2018, selv om Orange ble erstattet med Grape Soda tidlig i 2020. Blueberry Muffin ble lansert i mai 2021.

I dag er Soda Folk, som selger seg på å produsere naturlige brus som også bekjemper de gode gjerningene til mennesker rundt om i verden, på Sainsbury's, Ocado, M&S BP servicestasjoner, Holland og Barret og WHSmith.

747 tvillingflammenummer

Det driver også en veldedig organisasjon som dekker folk og donerer til gode formål rundt om i verden.

Drikken har til og med en kjendis -fanbase med Top Gear Chris Harris og Professor Green begge store fans.

Simon Waterfall, 48, overtok selskapet da Ken flyttet tilbake til New York med familien i 2019.

Administrerende direktør tilbrakte år med å jobbe for Tesco før han startet sin egen matvirksomhet på bakgrunn av sin ekspertise innen detaljhandel.

Jeg ble umiddelbart forelsket i Soda Folk, ikke bare de fantastiske produktene, men også den autentiske personligheten, sa Simon.

Soda Folk

Drikken sikret nylig avtaler med Ocado og WH Smith (Bilde: NEWSAMpix)

Jeg kunne ikke tro at Ken hadde funnet en måte å helte alle de fantastiske usungne heltene som bor og jobber blant oss ... Jeg var veldig lidenskapelig opptatt av å bringe merkevaren til live, slik at vi kunne inspirere andre gjennom å fortelle sine fantastiske historier.

Jeg ønsket å gjøre Soda Folk til et kjent navn mens jeg fortalte historiene til noen fantastiske mennesker.

Til tross for Covid-19 har merket bygd opp en lojal gruppe støttespillere, og er på vei til å levere et salg på 2,5 millioner pund i år, en vekst på 200%.

Covid-19 har vært vår største kamp, ​​selv om vi har klart å tåle stormen bedre enn andre virksomheter gjennom vårt online forslag, sa Simon.

Vi har sett en omsetning på 700 000 pund det siste året og vokst med 37%, til tross for vanskelige omstendigheter.

Nå som landet åpner seg, er det blitt gal! Vi hadde byttet ut tapte salg med vår vekst i digital, så puber og restauranter som åpner opp igjen og øker i butikkene er en enorm bonus for oss.

Amazon og vår egen nettbutikk har betydd at noen digitale kanaler har opplevd en vekstrate på 250%.

Til tross for veksten, sier selskapet at det fortsatt er i barndommen, med fokus på rekkevidde og veldedighetselement.

Vi slo først 60% da lockdown startet i fjor, men detaljhandelen har hatt jevn ytelse, og vi gikk over til å hjelpe oss med å øke en 35% økning i 2020, sammenlignet med 2019, la Simon til.

I år tok vi også ombord tre nye forhandlere - Ocado, Holland & Barratt og WHSmith - og økte distribusjonspoengene med 1000.

Simon er nå administrerende direktør - eller sjefdrikkeprodusent - som han sier det, og ønsker at Soda Folk skal være tilgjengelig i alle supermarkeder, puber og matinstitusjoner.

Vi vil være et husnavn, forklarer Simon.

Imidlertid er vår største lidenskap å være en plattform for å feire alle de usungne heltene over hele landet.

Ved å fortelle historiene deres håper vi å inspirere andre til å gjøre fantastiske ting, litt som hvordan kaptein Tom hjalp til med å galvanisere landet.

Til tross for suksessen, fortsetter selskapet å bli drevet av bare to heltidsansatte - inkludert Simon.

Vi driver en outsourcet modell, ingen kontor og minimalt antall ansatte.

Hvorfor ... enkelt egentlig, hvorfor duplisere noe som allerede er der ute. Vi jobber med pålitelige partnere som alle er eksperter på sine områder.

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt NEWSAM Money -nyhetsbrev her.

Pengene vi sparer legger vi i vår veldedige organisasjon som hjelper til med å støtte de gode gjerningene vi identifiserer fra Good Folk.

Han sier at de siste 18 månedene har vært ydmyke.

Det er ydmykende, jeg ser på meg selv som den nåværende foresatte for Soda Folk på denne fasen av reisen, litt som hvordan Ken følte seg i starten.

Jeg er lidenskapelig opptatt av å se hvor langt vi kan vokse virksomheten, siden den har slike autentiske legitimasjoner.

Vi husker alle de gode tider, da ting smakte godt, vi alle hjalp hverandre og når livet handlet om å leve og støtte hverandre ... Jeg tror vi har mistet litt av det med årene.

Imidlertid håper vi å snu denne prosessen og gjøre verden litt bedre igjen.

Se Også: