'Lav tjære' eller 'lette' sigaretter er 'MER' som sannsynligvis vil gi røykere lungekreft

Røyking

Horoskopet Ditt For I Morgen

'Lav tjære' eller 'lette' sigaretter er 'MER' som sannsynligvis vil gi røykere lungekreft(Bilde: EyeEm)



Sigaretter merket som lav tjære kunne ha gjort røykere mer sårbare for den vanligste formen for lungekreft, ifølge forskere.



Eksperter undersøkte hvorfor frekvensen av adenokarsinom, en svulst som vokser dypt i lungene, hadde gått opp de siste årene mens tilfeller av andre lungekreft hadde sunket etter hvert som flere sluttet å røyke.



De fant en lenke til sigaretter med små ventilasjonshull i filtrene, som ble introdusert for omtrent 50 år siden og markedsført som lette eller lave tjære alternativer.

Hovedforsker Dr. Peter Shields sa: Dette ble gjort for å lure røykere til å tro at de var tryggere. Våre data tyder på en klar sammenheng mellom tillegg av ventilasjonshull og økende forekomst av lungeadenokarsinom de siste 20 årene.

Den & ldquo; lave tjære & apos; sigaretter lurte røykere til å tro at de var tryggere (Bilde: DAILY RECORD)



Det som spesielt gjelder er at disse hullene fortsatt er lagt til praktisk talt alle sigaretter som røykes i dag.

Teamet hans, fra Ohio State University, utførte en grundig analyse av eksisterende forskning.



De tror de små hullene i filtre endrer måten tobakk blir brent på, og produserer flere kreftfremkallende kjemikalier som trenger dypt ned i lungene.

Forfatterne, som skrev i Journal of the National Institute, ba regulatorer vurdere et forbud mot filterventilasjonshull.

Den & ldquo; lave tjære & apos; sigaretter har små ventilasjonshull (Bilde: Getty)

Det er allerede ulovlig å merke sigaretter med ordene lett eller lavtjære i USA og Storbritannia. Hazel Cheeseman, fra Action on Smoking and Health, sa at tobakksfirmaer spilte et grusomt triks mot røykere i flere tiår.

Hun la til: Denne typen merkevarelureri er bare grunnen til at alle pakker som nå selges i Storbritannia er en trist green. Fremtidige generasjoner av barn vil ikke bli lurt.

Se Også: