Lonely Planet avslører de 10 beste byene å besøke i 2018

Travel News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Det er ingenting som storbyferier for å nyte litt kultur, lære om landets historie og selvfølgelig oppdage natteliv og matserier.



Hvis du har vurdert en tur til neste år, men ikke kan bestemme hvor du skal dra neste gang, har du lykke til som teamet på Ensom planet har nettopp tilbudt litt seriøs reiseinspirasjon.



Reiseguruer har avslørt sine 10 beste byer for en ferie i 2018, alt fra en rekke budsjettvennlige europeiske hotspots til langdistanse-drømmedestinasjoner.



Topp på listen er den spanske byen Sevilla, hvor du finner alt fra et historisk slottskompleks til et uteliv som ikke ligner noe annet.

Kan ikke bestemme hvor du vil dra først?

betydningen av 88

For å hjelpe deg med å begrense det, tar vi en titt på byene som gjorde kuttet - og hvorfor de burde stå på bøttelisten din akkurat nå.



Alt du trenger å gjøre er å velge det som høres riktig ut for deg - god ferieplanlegging!

Les mer



Europeiske byguider
Amsterdam, Nederland Lisboa, Portugal Edinburgh, Skottland Berlin, Tyskland

1. Sevilla, Spania

(Bilde: Bland bilder)

Det er ingen overraskelse at Sevilla blir tipset om å være det største byferiehotellet neste år.

Byen nyter allerede av en turisme etter det blendende Alcazar -slottskomplekset som ble vist som et spill av troner, og har mange kulturelle landemerker - spesielt høydepunkter inkluderer den gotiske katedralen i Sevilla, som er hjemsted for Christopher Columbus grav.

Etter en travel dag med sightseeing, er det verdt å avslutte med en kveld i en av de utallige barene der flamencodans står i sentrum.

2. Detroit, USA

(Bilde: Moment RF)

Michigans største by skreddersyr en rekke interesser, enten du ønsker å vandre gjennom Detroit Institute of Arts og ta inn de nyklassisistiske stykkene, lære mer om fremveksten av Motown, eller til og med oppdage bilindustrien - det & apos; kalles ikke & apos; Motor City & apos; for ingenting.

3. Canberra, Australia

(Bilde: Photolibrary RM)

Hvis du bare besøker Canberra flyktig, må du ta deg tid til å sjekke ut det imponerende parlamentshuset.

Men hvis du er i byen i noen dager, er det mange museer og gallerier å utforske - og barna kommer garantert til å like National Dinosaur Museum og zoo!

4. Hamburg, Tyskland

(Bilde: Exclusive Culture)

De fleste turister strømmer til Berlin for en kulturell storbyferie i Tyskland, men Hamburg gir hovedstaden et løp for pengene.

Musikkfans kan se blendende forestillinger i Elbphilharmonie konserthus, mens matelskere kan sjekke ut de lokale markedene og bryggeriene der du finner alt fra håndverksøl til tyske delikatesser som Bratwurst.

gogglebox dom og steph

Så er det museene som spenner fra fangehull til modelljernbaner. Dra til Speicherstadt, det største lagerdistriktet i verden og også hjemsted for mange av byens beste kulturtilbud.

5. Kaohsiung, Taiwan

(Bilde: Moment RF)

Denne havnebyen i Sør -Taiwan tilbyr et veldig mangfoldig aktivitetsprogram enten du vil vandre rundt i gatene og ta i skyskrapene, utforske de pittoreske parkene og templene, eller til og med nyte detaljhandelsterapi.

Høydepunkter inkluderer 12 km Love River, hvis bredder er dekket med kafeer og restauranter samt turstier, og Liuhe nattmarked i Sinsing District hvor du finner selgere som tilbyr alt fra sjømat og levende dyr til håndverk og klær.

Når det gjelder templer, bør toppen av listen være den fantastiske Dragon and Tiger Pagodas, og hvis du vil lære mer om den buddhistiske innflytelsen, kan du gå til Fo Guang Shan Buddha Museum.

6. Antwerpen, Belgia

(Bilde: Helene Binet)

Kulturgribber vil kanskje legge Antwerpen til toppen av bøttelistene sine, ettersom den belgiske byen er fullpakket med museer og gallerier, enten du liker arkitektur, mote eller kunst.

Selv bygningene i seg selv er imponerende, for eksempel Zara Hadids verdensberømte Port House, en nedlagt brannstasjon som ble til et kunstverk.

Kunstelskere vil uten tvil gå til Rubens House fra 1600 -tallet, en stilig utstilling av maler Peter Paul Rubens & apos; ikoniske verk.

7. Matera, Italia

(Bilde: Moment RF)

Roma, Firenze, Pisa, Torino - listen over italienske byer du kan legge til i bøttelisten din er uendelig.

Imidlertid, hvis du er ute etter noe litt annerledes, kan Matera bare passe regningen. Gjemt bort i Basilicata i Sør-Italia, er Matera hjemmet til Sassi-området, et kompleks av ærefryktinngytende grotter hugget inn i fjellsiden.

I dag er de hjem for en hel rekke museer - og det er også verdt å ta en spasertur til de nærliggende bergkirkene for et ytterligere innblikk i italiensk historie.

8. San Juan, Puerto Rico

(Bilde: Moment RF)

Puerto Ricos hovedstad ligger rett ved Atlanterhavskysten, så det er den perfekte blandingen av by- og strandferie.

Det er et strålende uteliv takket være de pulserende barene, nattklubbene og kasinoene som strekker den ikoniske Isla Verde -stripen, men hvis du er ute etter noe litt roligere, er det verdt å dra til Old San Juan.

Der finner du fargerike koloniale bygninger og kulturelle landemerker som det imponerende fortet Castillo San Cristóbal.

9. Guanajuato, Mexico

(Bilde: Moment RF)

Denne pittoreske byen i sentrum av Mexico er kjent for sin gruvehistorie og den iøynefallende koloniale arkitekturen som gjør at du føler at du virkelig har gått tilbake i tid.

Det er så mye å utforske midt i smugene og tunnelene - et høydepunkt er Callejon del Beso, som er så smal at det har fått tilnavnet Alley of the Kiss, fordi balkongene er nær nok til at et par kan strekke seg over for en hakk .

Oh, og hvis du liker litt av en skremme, er det også noen sære museer som tilbys over hele byen, inkludert fangehull, et museum viet til egyptiske mumier og selvfølgelig House of Laments, et virkelig hjemsøkt herskapshus.

10. Oslo, Norway

(Bilde: EyeEm)

jennifer love hewitt cleavage

For en eventyrfylt langhelg, trenger du ikke lete lenger enn Oslo. Ta deg tid til å reise på Vikingskipsmuseet, modige Holmenkollbakken hoppbakke for utsikt over fjorden, eller ta en spasertur i de pittoreske gatene midt i alle skyskrapene.

Leter du etter noe mer avslappet? Det er også mange gallerier og kafeer som venter på å bli oppdaget - og det er alltid verdt å se et show på operahuset i Oslo.

Se Også: