Lloyds og Bank of Scotland bøtelagte 64 millioner pund for å ikke ha beskyttet boliglånskunder

Boliglån

Horoskopet Ditt For I Morgen

Lloyds, The Mortgage Business plc og Bank of Scotland har samlet blitt bøtelagt med over 64 millioner pund på grunn av en boliglånsskandale som dateres tilbake til 2011.



Financial Conduct Authority (FCA) sa at bankene ikke klarte å håndtere kunder som var i fare for å glide inn i betalingsvansker og restanser rundt tidspunktet for finanskrasket.



I en uttalelse torsdag sa det at mer enn en kvart million kunder ble påvirket, inkludert sårbare husholdninger som sto overfor gjenopptakelse.



Mange av disse kundene står nå overfor erstatning i form av kompensasjon, med 300 millioner pund som skal betales ut.

Mark Steward, administrerende direktør for håndhevelse og markedstilsyn ved FCA sa: 'Banker er pålagt å behandle kunder rettferdig, selv når disse kundene er i økonomiske vanskeligheter eller har problemer med å oppfylle sine forpliktelser.

'Ved ikke å forstå kundenes forhold tilstrekkelig risikerte bankene å behandle mer enn en kvart million kunder urettferdig i løpet av flere år. I noen tilfeller ble kundene urettferdig behandlet, inkludert sårbare kunder.



'Kundene bør fortsatt betale det de skylder, men bankene er forpliktet til å behandle sine kunder rettferdig når de gjør nye betalingsordninger.

'Bedrifter bør legge merke til handlingene vi har gjort i dag for å sikre at deres egen behandling av kunder oppfyller våre forventninger.'



Hva skjedde?

Sårbare kunder ble fortalt at de måtte foreta minimumsstørrelser som passer for alle (Bilde: Bloomberg)

Mellom april 2011 og desember 2015 sa FCA at de tre långiverne & apos; systemer og prosedyrer for å samle informasjon fra boliglånskunder i betalingsvansker eller etterskudd, resulterte i at ansatte ikke behandlet dem rimelig.

I tusenvis av tilfeller klarte ikke personalet å vurdere kunder & apos; forhold og rimelighet, noe som skaper en risiko for at kundene ble urettferdig behandlet.

De brukte også en regel om at oppgitte kunder må betale en fast minimumsprosentbetaling, uten å ta hensyn til deres personlige forhold.

Det betydde at 'samtalehåndterere kan ha unnlatt å forhandle frem passende betalingsordninger for kunder'.

Noen av feilene ble identifisert allerede i 2011, men trinnene som ble tatt, klarte ikke å rette opp problemene fullt ut, sa FCA.

I juli 2017 implementerte bankene en konsernomfattende ordning for kundeoppreisning som inkluderte refusjon av alle gebyrer for betalte ordninger, forvaltningsgebyrer og renter påløpt på gebyrene og refusjon av rettssaker hvis de ble anvendt urettferdig eller, under noen omstendigheter, automatisk.

Skyldes jeg erstatning?

Lloyds sa at det utsteder erstatning til alle berørte kunder (Bilde: Getty)

De tre bankene har anslått at omtrent 526 000 kunder vil motta godtgjørelser på til sammen 300 millioner pund.

Denne betalingen startet i juli 2017, og innen november 2019 var det utbetalt omtrent £ 259,9 millioner.

Erstatning blir utbetalt til kunder som betalte restanser i boliglån - med renter på toppen.

Långiverne sa at de proaktivt har kontaktet alle kundene de mener skal betale erstatning, men enhver kunde som ikke har blitt kontaktet og tror de kan ha blitt påvirket, bør ta kontakt.

En talsperson for Lloyds Banking Group sa: 'Vi har kontaktet alle kunder som ble berørt mellom 2011 og 2015 for å be om unnskyldning og har allerede refundert alle som ble belastet gebyrer den gangen.

- Kundene trenger ikke å gjøre noe. Vi har siden tatt betydelige skritt for å forbedre hvordan vi støtter boliglånskunder som opplever økonomiske vanskeligheter, inkludert investeringer i kollegaopplæring og prosedyrer. '

Se Også: