John Lennons mørke side fra vold i hjemmet og følelsesmessige overgrep til å håne funksjonshemmede

Kjendisnyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

John Lennons status som en legende om musikk er satt i stein, men The Beatles -legenden hadde en mye mørkere side som har sjokkert fansen hans gjennom årene.



Som en del av Fab Four underholdt stjernen folkemengder rundt om i verden - men det tegner et helt annet bilde av en mann med en historie med emosjonelle og fysiske overgrep.



Fans har blitt minnet om Lennons fortid borte fra musikk denne uken, da arkivopptak ble avslørt under Channel 4s show It Was Alright In 1960 -årene viste Imagine -sangeren latterliggjøre funksjonshemmede.



Lennons kontroversielle sans for humor er velkjent blant Beatles-fans, og hans voldelige side var noe han innrømmet i intervjuer.

Her er øyeblikkene som utgjorde den mørkere siden av John Lennon:

Vold mot kvinner

John Lennons holdning til å slå kvinner er ikke noe han viker fra - faktisk innrømmet han det åpent under et intervju med Playboy fra 1980 mens han insisterte på at hans tidligere vold motiverte hans senere oppfordringer til fred og kjærlighet.



Han sa: 'Alt det, jeg pleide å være grusom mot kvinnen min, jeg slo henne og holdt henne atskilt fra tingene hun elsket & apos; var meg. Jeg pleide å være grusom mot kvinnen min, og fysisk - hvilken som helst kvinne. Jeg var en hitter. Jeg kunne ikke uttrykke meg og jeg slo. Jeg kjempet mot menn og jeg slo kvinner.

John Lennon med kona Cynthia på Foyles Literary Lunch i 1964

John Lennon med kona Cynthia på Foyles Literary Lunch i 1964 (Bilde: NEWSAMpix)



lisa faulkner og john torode

'Det er derfor jeg alltid jobber med fred, skjønner du. Det er de mest voldelige menneskene som går etter kjærlighet og fred. Alt er motsatt. Men jeg tror oppriktig på kjærlighet og fred.

'Jeg er ikke en voldelig mann som har lært seg å ikke være voldelig og angrer på volden sin. Jeg må være mye eldre før jeg offentlig kan se hvordan jeg behandlet kvinner som ung. '

I sin første kone Cynthias bok skrev hun at han en gang slo henne i ansiktet i et øyeblikk av sjalusi.

Følelsesmessig overgrep mot sønnen

Julian Lennon - hans sønn med Cynthia - har ikke lagt skjul på at John hadde følelsesmessige overgrep, og en gang hevdet han at farens tidligere bandkamerat Sir Paul McCartney var mer en farsfigur for ham.

Tidligere har han snakket med Record Collector Magazine, og Julian har hevdet at hans berømte forelder var følelsesmessig fraværende og innrømmet at han var sjalu på kjærligheten som ble vist for Sean, Johns sønn med Yoko Ono.

John Lennon og Julian Lennon

John Lennon og Julian Lennon

Han sa en gang: 'Mamma handlet mer om kjærlighet enn pappa. Han sang om det, han snakket om, men han ga det aldri, i hvert fall ikke til meg som sønnen min. '

kveldens lotteriresultater uk

I mellomtiden omtalte John urovekkende Julian som et uplanlagt barn 'født ut av en flaske whisky' under en prat med Playboy -magasinet.

Han sa: 'Jeg kommer ikke til å lyve for Julian. Nitti prosent av menneskene på denne planeten, spesielt i Vesten, ble født av en flaske whisky en lørdag kveld, og det var ingen hensikt å få barn. '

Nesten drept en mann

John angrep en gang fysisk Cavern Clubs MC Bob Wooler - som var en nær venn av Beatles - da han spøkende foreslo at han hadde et intimt forhold til Brian Epstein.

Musikeren var full den gangen og forlot ham på sykehus med brutte ribbeina - tilsynelatende bare stoppet julingen fordi han innså at han 'faktisk ville drepe ham'.

Bob Wooler utenfor Cavern Club, Liverpool på Matthew Street, 1964

Bob Wooler (r) utenfor Cavern Club, Liverpool på Matthew Street, 1964 (Bilde: Getty)

Senere forklarte han overfallet, han så det som en enkel sak som stammer fra det han så på som en fornærmelse.

John sa: 'Han kalte meg en queer, så jeg slo inn hans blodige ribber.'

Håner funksjonshemmede

TV -programmet It Was Alright In the 1960s har brakt Lennon tilbake under ild etter å ha sendt et gammelt klipp fra en liveopptreden med Fab Four der han blir sett på å håne funksjonshemmede.

I arkivopptakene ses Lennon trekke ansikter og gjøre overdrevne bevegelser på en offensiv måte.

John Lennon håner funksjonshemmede

John Lennon håner funksjonshemmede

Videoen dukket opp igjen på Channel 4 -showet denne uken, og det har ført til en skuffet reaksjon fra seerne da de ble minnet om stjernens visninger.

På Twitter skrev en seer: 'John Lennon som håner funksjonshemmede er urovekkende å si den siste #AlrightInThe60s (sic)'

freddie starr jeg er en kjendis
Livet til John Lennon Se galleri

Se Også: