JD-sjef sier Brexit koster det tosifrede millioner, og 1000 jobber kan flytte til EU

Brexi

Horoskopet Ditt For I Morgen

JD Sports -butikkene har vært stengt det meste av året - og virksomheten taper også millioner på grunn av Brexit(Bilde: Barcroft Media via Getty Images)



Sjefen for JD Sports har advart Brexit -byråkratiet koster det millioner av pund - med kjeden nå i forhandlinger om å åpne et nytt distribusjonssenter i Europa, i stedet for Storbritannia.



Styreleder Peter Cowgill sa at byråkrati, byråkrati og forsinkelser i frakt av varer til fastlands-Europa har betydd at virksomheten for øyeblikket mister 'tosifrede millioner'.



Som et resultat sa han at kjeden vurderer et nytt distribusjonssenter utenlands - et trekk som vil åpne 1000 arbeidsplasser i Europa.

Nye handelsregler mellom Storbritannia og EU trådte i kraft 1. januar og innførte ingen tollgebyrer for varer som krysser EU til grensen til Storbritannia. Produkter som er produsert utenfor EU er imidlertid underlagt tilleggskostnader.

Dette er kjent som & apos; opphavsregler & apos ;. Det angir varer som ikke er fra Storbritannia eller EU, må betale toll når de krysser Storbritannia/EU -grensen.



Cowgill sa til BBC's World at One at det ikke er noen ekte frihandel med EU, fordi varer som JD Sports importerer fra Øst -Asia påløper toll når de går til sine butikker i hele Europa.

Peter Cowgill

Cowgill kritiserte regjeringsregler som tillater supermarkeder å selge klær - til tross for nedleggelse av klesbutikker



Han sa: 'Jeg tror faktisk det ikke var skikkelig gjennomtenkt. Alt snurr som ble lagt på det om å være frihandel og fri bevegelse har ikke vært virkeligheten.

hva er meningen med 1111

'Det nye systemet og byråkratiet bremser bare effektiviteten. Bevegelsesfriheten og hindringene er ganske vanskelige for øyeblikket. Jeg kan ikke se at reguleringspapirene lettes mye på kort sikt, sa Cowgill.

Han sa at et stort lagerdistribusjonssenter på fastlands -Europa 'ville gi mye økonomisk mening'.

Det ville sysselsette 1000 mennesker - men alle roller ville være utenfor Storbritannia.

Opprinnelsesregelen betyr at hvis varen ikke ble produsert i Europa, må den betale en tariffavgift (Bilde: AFP via Getty Images)

Mens JD Sports & apos; eksisterende lager i Rochdale ville ikke stenge, 'det ville bety overføring av en rekke jobber til Europa,' sa Cowgill.

andre eu folkeavstemning odds

Han advarte også om at Storbritannia trengte en fullstendig revisjon av forretningspriser og husleier for at High Street skulle overleve. 'Det er grunnleggende økonomi,' sa han. 'Detaljhandel i murstein og mørtel blir uøkonomisk.'

Cowgill satte også spørsmålstegn ved regjeringens beslutningstaking om ikke-viktige butikknedleggelser.

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

Han sa at supermarkeder har tjent penger på salg av klær og husholdningsvarer mens butikkene har vært stengt.

'Noen viktige forhandlere har gjort høy av å selge klær, mens klesforhandlere har blitt stengt. Det er bisarrt, sa han.

Se Også: