iPhone 8 vs iPhone X: Hvilke av Apples flaggskipstelefoner bør du kjøpe?

Iphone X

Horoskopet Ditt For I Morgen

Den etterlengtede iPhone X har endelig kommet, og mange Apple -fans har holdt på med å oppgradere til de kan få tak i den nye enheten.



IPhone X er Apples nye toppmoderne håndsett, med en kant-til-kant OLED-skjerm og et nytt 'TrueDepth' selfie-kamera som lar brukerne låse opp telefonen med bare et blikk.



Imidlertid lanserte selskapet også nylig iPhone 8 og 8 Plus, som begge har førsteklasses funksjoner som et nytt glass- og aluminiumsdesign, en A11 'Bionic' -brikke og trådløs lading.



Dette er muligens Apples mest forvirrende iPhone-serie til dags dato, så hvis du lurer på hvilket håndsett du skal gå for, sjekk vår sammenligning av de viktigste funksjonene nedenfor.

Design

Fra venstre til høyre: iPhone 8, iPhone X og iPhone 8 Plus (Bilde: iDrop news)

Alle Apples nye iPhones er laget av forsterket glass både foran og bak, med et metallbånd rundt kanten som binder de to sidene sammen.



Når det gjelder iPhone 8 og 8 Plus, er dette båndet laget av aluminium, mens iPhone Xs bånd er laget av et høypolert, kirurgisk rustfritt stål.

IPhone 8 og 8 Plus er omtrent like store som henholdsvis iPhone 7 og 7 Plus. IPhone 8 måler 138,4 x 67,3 x 7,3 mm, mens iPhone 8 Plus måler 158,4 x 78,1 x 7,5 mm.



På grunn av glassryggen er begge litt tyngre enn forgjengerne, med iPhone 8 som veier 148g (sammenlignet med 138g for iPhone 7), og iPhone 8 Plus veier 202g (sammenlignet med 188g for iPhone 7 Plus).

IPhone X sitter mellom de to, måler 143,6 x 70,9 x 7,7 mm og veier 174 g.

iPhone X (Bilde: Getty Images Nord -Amerika)

Mens iPhone 8 og 8 Plus beholder Hjem -knappen og TouchID -fingeravtrykksleseren nederst på skjermen, har Apple fjernet dette helt på iPhone X.

Dette betyr at hvis du velger iPhone X, vil du ikke kunne bruke fingeravtrykket ditt til å bekrefte identiteten din eller utføre transaksjoner med Apple Pay.

Det er også verdt å merke seg at ingen av den nye iPhone har hodetelefonkontakt, men alle har en adapter i esken, slik at du kan koble de kablede hodetelefonene til Lightning -porten (lading).

Alle enhetene er støvtette og vanntette til en dybde på en meter i opptil 30 minutter.

Vise

Fysisk er displayet den mest merkbare forskjellen mellom iPhone 8/8 Plus og iPhone X.

iPhone 8

Skjermene på iPhone 8 og 8 Plus er de samme dimensjonene som 7 og 7 Plus. IPhone 8 har en 4,7-tommers skjerm med et 65,6% skjerm-til-kropp-forhold, og iPhone 8 Plus har en 5,5-tommers skjerm med et 67,7% skjerm-til-kropp-forhold.

Til tross for at den er mindre enn iPhone 8 Plus, har iPhone X en større skjerm - som måler 5,8 tommer diagonalt. Det er fordi forholdet mellom skjerm og kropp er 81,5%.

Med andre ord, skjermen strekker seg nesten til kantene på telefonen, med praktisk talt ingen rammer rundt kanten.

Det betyr at iPhone Xs skjerm er mer strukket enn iPhone 8 og 8 Plus, med et sideforhold på 19,5: 9, sammenlignet med standard 16: 9.

Apple har ikke klart å få skjermen til å dekke hele fronten av iPhone X - det er et svart hakk øverst på skjermen for å skjule høyttaleren og selfiekameraet.

iPhone X har en kant-til-kant-skjerm

Som et resultat er det brukbare området på skjermen omtrent 18,5: 9 i størrelsesforhold - det samme som Samsungs Galaxy S8 og Galaxy Note 8.

Selvfølgelig blir de fleste filmer og TV -serier fremdeles tatt i et 16: 9 -format, så du kan se at skjermområdet blir beskåret uansett når du ser på en video.

Den andre viktige tingen å merke seg er at iPhone X har en OLED -skjerm, mens 8 og 8 Plus begge har LCD -skjermer.

OLED-skjermer anses generelt for å være overlegne, i stedet for å kreve bakgrunnsbelysning, lyser en OLED-basert skjerm opp individuelle piksler når det er nødvendig.

Dette betyr svartere svart og lysere hvitt, lavere strømforbruk og raskere responstid sammenlignet med LCD -skjermer.

Kameraer

iPhone 8 og 8 Plus

IPhone 8 har et enkelt 12MP bakkamera, mens både iPhone 8 Plus og iPhone X har 12MP dual-lens kameraer på baksiden av telefonen.

Dobbelkameraene ser litt annerledes ut - de to linsene er plassert horisontalt på iPhone 8 Plus og vertikalt på iPhone X - men de er i hovedsak de samme, og tilbyr optisk zoom, digital zoom opptil 10x, 'portrettmodus' for å skape en dybde effekt og 'portrettbelysning' for spesielle lyseffekter.

Alle de bakre kameraene har også autofokus, optisk bildestabilisering, eksponeringskontroll, støyreduksjon i 4K videoopptak og Quad-LED True Tone-blits.

iPhone X kamera med to objektiv

Den virkelige forskjellen mellom iPhone 8/8 Plus og iPhone X er i de fremovervendte selfie-kameraene.

IPhone 8 og 8 Plus har begge standard 7MP selfie -kameraer, mens iPhone X har det Apple beskriver som et 'TrueDepth' kamerasystem, som kombinerer en punktprojektor, infrarødt kamera og flombelysning.

hvordan avbryte amazon prime gratis prøveversjon

Disse avanserte dybdefølende teknologiene fungerer sammen med iPhone Xs A11-brikke for å kartlegge og gjenkjenne brukerens ansikt, slik at de kan låse opp iPhone sikkert, få tilgang til sikre apper og bekrefte identiteten til Apple Pay med bare en se.

Det er ennå ikke klart hvor godt denne FaceID -teknologien fungerer - Apples demo av funksjonen under lanseringsarrangementet i september var ikke akkurat sømløst. Men tanken er at FaceID skal erstatte TouchID for iPhone X -brukere.

TrueDepth -teknologien gjør det også mulig for brukerne å lage Animojis - 3D, levende gjengitte emojis, som sporer ansiktsuttrykkene dine og lager animerte tegn som kan brukes i Meldinger.

Animojis på iPhone X (Bilde: )

Strøm og batterilevetid

Alle Apples nye iPhones kjøres på Apples egen seks-kjerne A11 'Bionic' -brikke, som selskapet hevder er den kraftigste noensinne i en smarttelefon.

IPhone 8 har 2 GB RAM, og iPhone 8 Plus og X har begge 3 GB RAM. Alle tre modellene er tilgjengelige med 64 GB eller 256 GB intern lagring - uten mulighet for å utvide det via et microSD -kort.

Alle telefonene har innebygde oppladbare litiumionbatterier. IPhone 8 har et 1821 mAh batteri, iPhone 8 Plus har et 2691 mAh batteri, og iPhone X har et 2716 mAh batteri.

Mens iPhone 8 og 8 Plus varer omtrent like lang tid som henholdsvis 7 og 7 Plus, varer iPhone X opptil 2 timer lenger enn iPhone 7, ifølge Apple.

Takket være de nye glassdesignene støtter den nye telefonen trådløs lading ved hjelp av Qi -standarden. Trådløse ladere må imidlertid kjøpes separat.

IPhone X støtter trådløs lading (Bilde: REX/Shutterstock)

Programvare

Hele den nye iPhone kjører Apples nyeste operativsystem, iOS 11, med nye interaktive og multimedieopplevelser, for eksempel looping av livevideoer og augmented reality -apper.

iOS 11 inkluderer også en overhalet versjon av sin Siri -stemmeassistent, med en mer naturlig stemme og et nytt visuelt grensesnitt som tilbyr forslag basert på personlig bruk av apper som Safari, Nyheter, Mail og Meldinger.

App Store har også blitt fullstendig revidert for å gjøre det lettere for iPhone- og iPad -brukere å oppdage nye apper og spill.

Selvfølgelig er iOS 11 allerede tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, alle iPad Air og iPad Pro -modeller, iPad 5. generasjon, iPad mini 2 og nyere og iPod touch 6. generasjon, så du kan prøve den på en gammel iPhone før du kjøper.

iOS 11

Pris

For mange Apple -fans vil prisen være den avgjørende faktoren når det gjelder valg mellom de nye iPhone -modellene.

Prisene starter på £ 699 for 64 GB iPhone 8, og går opp til £ 849 for 256 GB -versjonen.

IPhone 8 Plus kommer med en prislapp på £ 799 for 64 GB -versjonen og £ 949 for 256 GB.

Ikke overraskende er iPhone X betydelig dyrere, fra 999 pund for 64 GB -versjonen og opp til 1 149 pund for 256 GB -modellen.

Kjennelse

iPhone X -skjerm (Bilde: )

Hvis du er den typen person som må ha den mest banebrytende teknologien så snart den er tilgjengelig, handler alt om iPhone X-den fantastiske kant-til-kant-skjermen og det innovative TrueDepth-kameraet gir deg mye å vise frem.

På den annen side, er disse to funksjonene verdt £ 200 ekstra for deg? Fordi de er de eneste fordelene iPhone X har i forhold til iPhone 8 Plus.

Hvis du hovedsakelig er interessert i det strålende kameraet med to objektiv, kan du få det med iPhone 8 Plus for betydelig mindre penger. Og hvis du bare vil at en kraftig iPhone er rask, kraftig og passer i lommen, så er iPhone 8 mer enn tilstrekkelig.

Det er virkelig et spørsmål om personlig smak, men hvis det ganske dempede svaret på utgivelsen av iPhone 8 og 8 Plus forrige måned er noe å gå etter, er det mange som holder ut for Apples premium -enhet.

Se Også: