'Jeg overlot bankdetaljene mine ... da skjønte jeg hva jeg hadde gjort' - Offeret avslører øyeblikket han innså at kaldt ringer stjal identiteten hans

Bedrageri

Horoskopet Ditt For I Morgen

Hvert år ringer det 250 millioner svindel til forbrukere i Storbritannia, det er åtte hvert eneste sekund på dagen - og trusselen vokser stadig.



Det er til tross for blokkering av kaldtjenester som Telefonpreferansetjeneste - som er designet for å blokkere forstyrrelsesnumre.



Malcolm Richardson, en 35 år gammel fra London, ble overlatt til nåde av telefonhackere etter å ha falt for en uredelig telefonsamtale-som hevdet å være fra et anerkjent forskningsselskap.



Han mottok telefoner fra to telefonnumre 0191640 7654 og 020 3598 7260 bare forrige uke - som begge virket ganske uskyldige.

- Jeg mottok en telefon fra en kvinne som hevdet å gjennomføre en markedsundersøkelse på vegne av flere store selskaper - inkludert Virgin Mobile og British Gas, sa Malcolm til NEWSAM Money.

'Samtalen kom fra et 0191 -nummer basert i North Shields - det var ikke ukjent & apos; og jeg hadde ingen grunn til å være skeptisk til det.



'Innringeren forklarte at hvis jeg fullførte undersøkelsen, ville jeg motta 10 gratis Euromillions -billetter og et gratis månedsabonnement på et valgfritt blad. Jeg valgte National Geographic. '

Alarmerende: 19 millioner pund ble tapt for svindel mellom april 2015-2016 og hackere blir smartere for hver dag



Etter å ha tenkt lite på oppgaven, bestemte Malcolm seg for å ta opp insentivet. Han ble ikke spurt om noen personlige detaljer, det virket enkelt nok - han hadde ingenting å tape.

'Jeg ble deretter spurt om en mengde ganske kjedelige spørsmål i omtrent fem minutter. De spurte meg om min gass- og strømleverandør, hvilken type TV jeg eier, om jeg hadde pensjon og eventuell utestående gjeld.

'I ettertid var noen av spørsmålene ganske uklare, for eksempel - hvis jeg vant en ferie til Florida, ville jeg godta ferien eller kontanter?'

Da ble jeg fortalt at noen ville kontakte meg i løpet av noen dager for å bekrefte mine detaljer for Euromillions -billettene og National Geographic. Det var det.'

Det samme telefonnummeret har nå blitt rapportert dusinvis av ganger på forbrukernettstedet Who-called.co.uk .

'Jeg motsatte meg i utgangspunktet' Trikset - og hvordan jeg falt for det

EuroMillions lotteri

EuroMillions: Malcolm trodde han hadde en vinnersjanse (Bilde: PA)

Malcolm mottok en oppfølgingssamtale nøyaktig to dager senere. Det er når han sier at alarmklokkene burde ha ringt.

Jeg fikk en telefon fra en mann med en liten indisk eller pakistansk aksent. Han nevnte oppfordringen onsdag. Han bekreftet navnet mitt og adressen min, og deretter spurte jeg om fødselsdatoen min. '

Samtalen var fra følgende telefonnummer: 020 3598 7260 - Malcolms telefon sporet samtalen til London.

'Deretter fortsatte han med å fortelle meg at siden lotto økte prisen fra 2,00 til 2,50 pund, har de lidd et tap i at folk kjøpte billetter.'

Conman tilbød Malcolm et & begrenset tilbud på tre måneder & apos; på 75 Euromillion linjer i uken for prisen på fire - £ 39 i tre måneder.

er europa league-finalen på tv

'Jeg er enig. Deretter sa han at han trengte mitt bankkontonummer, sorteringskode og e -postadresse for å registrere meg,

'Jeg motsatte meg først, men han forsikret meg om at han ikke kunne ta penger fra kontoen min med bare disse detaljene. Jeg var også trygg på at jeg kunne kansellere autogiro før den faktisk startet.

'Det virket så ekte - han fortsatte med å lese & juridiske vilkår & apos; og ga deretter telefonen til linjeansvarlig. '

Jeg overrakte bankopplysningene mine - da ble det mistenkelig

Online svindel

Svindlere er ikke bare ute etter pengene dine - de kan også være etter din identitet (Bilde: Getty)

'Det hørtes ut som om han faktisk overlot telefonen, det var da jeg ble veldig mistenksom,' sa Malcolm.

'Linjeansvarlig & apos; gikk gjennom informasjonen jeg hadde gitt, inkludert bankopplysningene mine igjen.

'Da leste han også opp noen ansvarsfraskrivelser, og ba meg deretter om fem lotteritall og to heldige stjernetall.

'Det var da mine mistanker begynte å sparke inn. Hva var behovet for linjelederen? Hvorfor ba han om tall hvis det var en heldig dukkert?

'Jeg innså at jeg hadde falt for en svindel.

'Jeg søkte umiddelbart på nummeret på nettet, som kom med et brukerkommentarbasert nettsted med mange som sa at nummeret var en del av en svindel.

'Jeg ringte til banken min, deaktiverte kortet mitt og informerte svindelteamet om hva som skjedde.'

Fiske - kunsten å stjele informasjonen din

Svindel er ikke et nytt fenomen - spesielt cold call -hackere (Bilde: Getty)

Phishing, vishing og smishing.

Disse tre begrepene er alle spill på ordet 'fiske', ved at svindlerne fisker etter potensielle ofre ved å sende e -post, tekstmeldinger eller ringe med presserende meldinger i håp om å overtale noen til å gjøre noe spesifikt.

Målet er alltid å lure deg til å tro at du gir opp personlig informasjon eller betaler med noen du kan stole på.

Svindlerne vil ofte bruke opplysningene dine for å stjele identiteten din, eller bare ta pengene du har betalt og bryte all kontakt.

engel nummer 1011 betydning

Action Fraud - Storbritannias sikkerhetsorgan - råder alle som er mistenksom til å ta kontakt med firmaet før de overleverer informasjon.

I dette tilfellet kunne Malcolm ha kontaktet Euromillions for å bekrefte tilbudet før han ga videre sensitiv informasjon.

NEWSAM Money spurte Camelot - firmaet bak Euromillions - om tilbudet. En talsmann sa: 'Dette har ikke noe å gjøre med Camelot, og vi driver ikke slike kampanjer.

'Vi er imidlertid klar over at det er mange organisasjoner som prøver å skaffe betaling eller personlige opplysninger fra mennesker under en rekke påskudd.

'Vi vil oppfordre leserne til å huske at hvis noe ser for godt ut til å være sant, er det sannsynligvis det.

'Nettstedet vårt gir et bredt spekter av råd for å hjelpe folk med å unngå lotteri' svindel '.'

Slik rapporterer du det: Ta kontakt med Action Fraud så snart som mulig eller ring 0300 123 2040.

Hvordan de kriminelle fikk tilgang til Malcolms nummer

Action Fraud er Storbritannias nasjonale rapporteringssenter for svindel og nettkriminalitet

NEWSAM Money tok kontakt med nestleder i Action Fraud Steve Proffitt for å finne ut nøyaktig hvordan dette skjedde.

'Det er en økning i at datamaskiner automatisk ringer opp hvert tilgjengelig nummer i telefonboken,' sa Proffitt.

'Disse er programmert til å viderekoble samtalen til et menneske hvis en stemme blir hørt, eller gå til neste nummer hvis det ikke blir besvart etter et angitt antall ringer.

'Mitt første råd er å alltid la telefonen ringe flere ganger før du svarer.

'I mange tilfeller vil datamaskinen ha lagt på og slått neste nummer.

'Hvis du svarer og det er en pause, fordi samtalen blir dirigert til et menneske, er det bare å legge på.

'Hvis du er i kontakt med et menneske, må du ikke snakke med dem så snart du gjenkjenner dette som en kald samtale, veldig høflig.

Les mer

Svindel å passe på
& Apos; fanget for høy hastighet & apos; svindel Tekstene som ser ekte ut EHIC og DVLA svindlere 4 farlige WhatsApp -svindel

Slik finner du tegn på telefonsvindel

  • Ikke anta at noen som har ringt telefonen din eller lagt igjen en telefonsvarermelding, er hvem de sier de er.

  • Hvis en telefon eller telefonsvarer ber deg om å betale, logger du på en online konto eller tilbyr deg en avtale, vær forsiktig. Hvis du får et anrop fra noen som hevder å være fra banken din, må du ikke gi bort noen personlige opplysninger.

  • Hvis du er i tvil, sjekk at det er ekte ved å spørre selskapet det hevder å være deg selv. Ring aldri numre eller følg koblinger i mistenkelige e -poster; finn det offisielle nettstedet eller kundestøttenummeret ved å bruke en egen nettleser og søkemotor.

Flere svindel å se etter

Å ha stjålet din personlige informasjon kan være veldig plagsomt

Storbritannia tapte 2 millioner pund om dagen i fjor som følge av svindel, ifølge offisielle tall fra Financial Fraud Action UK.

For å hjelpe folk med å beskytte seg selv, her er de beste tipsene fra Action Fraud, Get Safe, NordVPN og Norton Antivirus for å holde deg trygg:

Kalde samtaler

  • Ikke anta at noen som har ringt telefonen din eller lagt igjen en telefonsvarermelding, er hvem de sier de er.

  • Hvis en telefon eller telefonsvarer tilbyr deg en avtale, ber deg om å betale eller logge deg på en online-konto, vær forsiktig.

    rosemarys røde babykjole
  • Hvis du ringer tilbake, kan du prøve å bruke en annen linje da noen svindlere holder linjen åpen på siden for å lure deg.

  • Hvis du er i tvil, sjekk at det er ekte ved å spørre selskapet det hevder å være deg selv. Ring aldri numre eller følg koblinger i mistenkelige e -poster; finn det offisielle nettstedet eller kundestøttenummeret ved hjelp av en egen nettleser.

Dodgy nettsteder

  • Bli beskyttet: Før du begynner å handle på nettet, må du sikre enheten med antivirusprogramvare eller en brannmur. Dette vil bidra til å blokkere popup-vinduer og hackere.

  • Sjekk nettadressen: Bruk bare sikre nettsteder for kjøp, aldri kjøp noe fra et nettsted som ikke har ‘https’ i begynnelsen av nettadressen, og se også etter ikonet til en låst hengelås nederst på skjermen.

  • Er avtalen for god til å være sann? Ikke la deg forføre av gode kjøp fra selskaper du ikke kjenner. Hvis noe virker for godt til å være sant, er det sannsynligvis det.

  • Handle bare med selskaper du kjenner og stoler på: Se opp for falske nettsteder. Du kan se det ved å sjekke nettadressen til nettstedet, det kan ha en annen stavemåte eller et annet domenenavn som ender på .net eller .org.

  • Handle hjemmefra: Bruk av offentlige WiFi -hotspots, som de som tilbys av kaffebarer og biblioteker, kan gjøre deg sårbar. Hvis det ikke venter til du kommer hjem, kan du bruke ditt eget 3G/4G -nettverk.

Se Også: