Hvor gammel er du på andre planeter? Bruk denne kalkulatoren for å finne ut

Vitenskap

Horoskopet Ditt For I Morgen

Planetene i solsystemet vårt er ekstremt varierte, alt fra Venus, hvor temperaturene kan nå brennhete 471°C, til Neptun, hvor den stuper til kjølige -201°C.



I tillegg til å variere i temperatur, har planetene også forskjellige bevegelser, noe som betyr at lengden på en dag og et år er veldig forskjellig.



Nå har Exploratorium satt sammen en hendig kalkulator som lar deg se akkurat hvor gammel du ville vært på de andre planetene.



Bare skriv inn fødselsdatoen din, og kalkulatoren vil avsløre alderen din i dager og år, samt når neste bursdag vil være.

For eksempel er bursdagen min 4. januar 1992, noe som betyr at her på jorden er jeg 28.

Men på Mercury ville jeg være 118,9 år gammel og neste bursdag ville være 1. september 2020, mens på Neptun ville jeg bare være 0,17 år gammel, og min neste bursdag ville ikke være før 11. august 2240!



Bare skriv inn fødselsdatoen din, så vil kalkulatoren avsløre alderen din i dager og år, samt når din neste bursdag vil være (Bilde: Exploratorium)

For å forstå hvorfor dette er tilfelle, er det nyttig å vite hvordan en dag og et år faktisk er definert.



Exploratorium forklarte: Jorden er i bevegelse. Faktisk flere forskjellige bevegelser på en gang. Det er to som spesielt interesserer oss.

Først roterer jorden rundt sin akse, som en snurretopp. For det andre roterer jorden rundt solen, som en tjorball på enden av en streng som går rundt midtpolen.

En dag er definert av tiden det tar før den topplignende rotasjonen av jorden rundt sin akse.

Video laster innVideo utilgjengeligKlikk for å spille Trykk for å spille Videoen spilles av automatisk snart8AvbrytLeke nå
Romfartsnyheter

Exploratorium sa: Det er ingen regler som styrer rotasjonshastighetene til planetene, alt avhenger av hvor mye 'spinn' det var i det originale materialet som ble dannet av hver enkelt. Den gigantiske Jupiter har massevis av spinn, og snur seg én gang på sin akse hver 10. time, mens Venus bruker 243 dager på å snurre én gang.

I mellomtiden er jordens revolusjon rundt solen hvordan vi definerer et år.

Exploratorium la til: Mens jorden bruker 365 dager på å lage én krets, tar den nærmeste planeten, Merkur, bare 88 dager. Den fattige, tunge og fjerne Pluto bruker hele 248 år på én revolusjon.

Du kan prøve kalkulatoren selv her !

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: