Hva er et kamera med to objektiver, og hvordan fungerer det på Apples iPhone 7 Plus?

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Etter måneder med rykter, løftet Apple endelig lokket på sin neste generasjons phablet, iPhone 7 Pluss forrige uke.



Avduket under firmaets etterlengtede lanseringsarrangement i San Francisco iPhone 7 Plus ser ikke så ulik ut fjorårets iPhone 6S Plus-enhet, med samme aluminiumsdesign og avrundede kanter.



Imidlertid har den noe eldre iPhones ikke har: kamerateknologi med to objektiver.



iPhone 7

iPhone 7

Kameraspesifikasjoner

Ja, dette er Apples første smarttelefon som tilbyr to bakkameraer i stedet for ett, hver med 12 MP-sensorer: ett standard vidvinkelobjektiv på 12 MP sammen med et annet nytt teleobjektiv.

cyber mandag 2020 Storbritannia

Kameraet på 12 megapiksler inkluderer optisk bildestabilisering og en større ƒ/1,8 blenderåpning og 6-elements linse – som muliggjør lysere, mer detaljerte bilder og videoer, og et bredt fargeopptak.



Som med tidligere iPhones, har den nye phablet-kameraet alle standardfunksjonene, som panoramamodus (opptil 63 megapiksler), et linsedeksel i safirkrystall, belysningssensor på baksiden, autofokus, 'trykk for å fokusere' og kropps- og ansiktsgjenkjenning.

Den nye iPhone 7 Plus-serien viser frem det nye utvalget av farger

Den nye iPhone 7 Plus-serien viser frem det nye utvalget av farger (Bilde: Apple)



Hva er vitsen med to linser?

Denne nøkkelfunksjonen gir brukerne en 2X optisk zoom, noe som betyr at de kan zoome inn og ut av objekter opp til dobbel avstand uten tap av bildekvalitet.

Phil Schiller, Senior Vice President for Worldwide Marketing hos Apple Inc

Phil Schiller, Senior Vice President for Worldwide Marketing hos Apple Inc (Bilde: REUTERS)

åndelig betydning av 14

Å sette to kameraer på baksiden av en telefon er på ingen måte et nytt triks. Nylig lansert, den LG G5 og Huawei P9 begge skilte med to linser, og den første smarttelefonen som hadde denne funksjonaliteten, var HTC Evo 3D, som kom ut i 2011.

Imidlertid har Apple gjort den til sin egen ved å legge til noen unike funksjoner over rivaler.

Mer profesjonelt utseende bilder

iPhone 7 Pluss doble 12-megapikselkameraer vil etter hvert gjøre deg i stand til å fange en ny dybdeskarphet-effekt ved å bruke begge kameraene til å ta bilder.

Sofistikert maskinlæringsteknologi vil også skille bakgrunnen fra forgrunnen, noe som betyr at du kan ha et klart fokus i forgrunnen, mens bakgrunnen forblir uskarp.

Dette kalles en bokeh-effekt og er noe motefotografer bruker mye. Ved å viske ut bakgrunnen får modellen de fotograferer virkelig til å komme ut av bildet.

Last ned festivalvær 2017
Phil Schiller diskuterer dybdeskarphet og bokeh-effekter i iPhone 7 Plus

Phil Schiller diskuterer dybdeskarphet og bokeh-effekter i iPhone 7 Plus (Bilde: REUTERS)

Apple sa at det tidligere kun har vært mulig å fange denne effekten med et DSLR-kamera.

Disse effektene vil imidlertid ikke være tilgjengelige ved lansering. Apple sa at de ville bli aktivert via en programvareoppdatering senere i år.

Det er nå også 4 LED-er i iPhone 7 Plus-blitsen, for 50 % mer lys som når 50 % lenger, hevdet Apple, noe som betyr at bilder i mørkere lysforhold burde se mye bedre ut.

Apple iPhone 7

Mer livlige farger

Hver av iPhone Plus' 12MP-objektiver har sine egne sensorer, noe som betyr at de kan fange litt forskjellige versjoner av det samme bildet, som deretter kan sys sammen for å lage et bilde som vil ha optimal kontrast og fargemetning.

Denne teknikken ligner på hvordan Huaweis P9-håndsett bruker sin doble kameralinse . Sittende på baksiden av telefonen fanger ett objektiv opp RGB-farger og det andre objektivet fanger monokrome detaljer.

iPhone 7

iPhone 7

Det monokrome objektivet forbedrer kameraets kontrastnivåer, og Huawei hevder at det fanger opp til 200 % mer lys.

iPhone 7 følger etter, med de to linsene som jobber sammen for å lage levende, kraftfulle bilder. For å få det beste fra begge verdener, vil iPhone-snaps nå ha rike farger samt skarp definisjon på kantene av bildet.

Ikke flere rystende bilder

Selv om det ikke er et resultat av dobbeltkamerateknologien, kommer iPhone 7 Plus nå med optisk bildestabilisering (OIS) - akkurat som alle iPhone Plus-versjonene før.

OIS-mekanismen reduserer bevegelse og håndtrykk og tillater 3 ganger lengre eksponering enn iPhone 6S.

Denne funksjonen er også til stede i den mindre, standard iPhone 7.

Hvordan ta et innzoomet bilde

Den nye zoomfunksjonen fungerer via kameraappen. Det er et nytt 1X-alternativ plassert rett over utløserknappen.

jacob rees mogg sover

Med denne knappen kan du bare trykke på den og bildet hopper til en 2X optisk zoom. Du kan sette fingeren på for å dra over for å zoome fra 1x til 10x, med mye bedre zoomkvalitet enn på iPhone 6S.

meningsmåling laster

Kommer du til å kjøpe iPhone 7 Plus

0+ STEMMER SÅ LANGT

JAIKKE
Apple Event 2018
datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: