Martin Lewis sier 'urettferdig' selvstendig næringsdrivende tilskudd for å la arbeidere stå utenfor lommen

Martin Lewis

Horoskopet Ditt For I Morgen

Martin Lewis har slammet en helt urettferdig finurlighet i det femte selvstendig næringsstøttestøtten (SEISS) som gjør at arbeidstakere mangler penger.



MoneySavingExpert -grunnleggeren påpekte at det femte SEISS -tilskuddet er designet for å dekke kvalifiserte fordringshavere i fem måneder, fra mai til september.



Pengene er imidlertid for tre måneders handelsgevinst, begrenset til 7.500 pund - noe som betyr at de som får tilskuddet mangler to måneders lønn.



betydningen av tallet 31

Martin sa at lønnen ikke er fornuftig, men bemerket at det er systemet og oppfordret folk til å kreve hvilke penger de kan snarere enn senere, med sluttdatoen 30. september.

Tilskuddet forventes å åpne for søknader i begynnelsen av juli.

Martin Lewis kalte SEISS -tilskuddet & urettferdig & apos; sammenlignet med frist

Martin Lewis kalte SEISS -tilskuddet & urettferdig & apos; sammenlignet med frist (Bilde: PA)



Martin snakket om ITV’s This Morning og sa: Den siste sjansen du har til å søke om dette er 30. september, men selvsagt er de fleste desperate etter pengene, og jo før du søker, jo raskere vil det være i din saldo.

Dette tilskuddet dekker perioden fra mai til september, og det gir deg tre måneders gjennomsnittlig handelsfortjeneste.



Du får tre måneders gjennomsnittlig handelsfortjeneste for å dekke en periode på fem måneder. Hvis du tror at det ikke gir mening, har du rett.

Det er helt urettferdig i forhold til forskuddsbetalingen.

Martin påpekte også at tidligere SEISS -tilskudd ikke teknisk dekker alle månedene ordningen har vært aktiv under pandemien.

Det har gått ni måneder & apos; verdi av tilskudd - totalt tre - for å dekke 1. mars 2020 til januar 2021 31.

ekte skrekk kanal 4

Dette markerer totalt 11 kalendermåneder, så i teorien har det manglet to måneder i løpet av denne tiden.

I en kommentar til dette forrige oppsettet sa Martin: De har gjort dette før, og det gjorde mange selvstendig næringsdrivende ganske frustrerte over systemet - men det er systemet.

Finansdepartementet har tidligere hevdet at SEISS ikke skal ses på som en erstatning for selvstendig næringsdrivende måned for måned.

En talsperson sa: 'Gjennom denne krisen har vår prioritet vært å beskytte liv og levebrød. Våre ordninger har støttet millioner av jobber og inntektene på flere millioner.

scott robinson (sanger)

'Selv om vi erkjenner at det ikke har vært mulig å støtte alle på den måten de kunne ønske at våre ordninger var designet for å målrette støtte mot de som trenger det mest, samtidig som vi beskytter offentlige penger mot feil, svindel og overgrep.'

Hvem er kvalifisert for SEISS 5?

Hvis omsetningen din har sunket med 30% eller mer, vil du kunne kreve hele tilskuddet til en verdi av 80% av gjennomsnittlig handelsfortjeneste på tre måneder, med et tak på 7500 pund.

Dette er det samme beløpet som det fjerde, tredje og første tilskuddet var verdt.

For de som har sett omsetningen falle med mindre enn 30% , du vil kunne kreve et tilskudd på 30% av tre måneder & apos; gjennomsnittlig handelsresultat, begrenset til 2.850 pund.

Berettigelsen til SEISS 5 er den samme som for fjerde tilskudd.

Du må ha:

  • Sendte inn en selvangivelse for 2019/20

  • Handles både i skatteårene 2019/20 og 2020/21 - og fortsetter å handle utover dette

  • Sett din virksomhets fortjeneste påvirket av koronavirus -krisen - og ha bevis på dette

    george michael regents park house
  • Tjente minst 50% av din totale inntekt fra selvstendig næringsdrivende

  • Registrerte gjennomsnittlig handelsresultat på £ 50 000 i året eller mindre

Avgjørende er at du kan fortsette å jobbe mens du krever et SEISS -tilskudd, men du må bevise at fortjenesten din har blitt påvirket av Covid.

Se Også: