Hunder kan lukte KREFT i blod med 97 % nøyaktighet, viser studien

Vitenskap

Horoskopet Ditt For I Morgen

De er kjent for luktesansen, og nå ser det ut til at det hunder er så flinke til å fange opp lukt at de til og med kan snuse opp kreft i blod.



En ny studie har avslørt at hunder kan lukte kreft i blodprøver med 97 % nøyaktighet.



Forskere fra BioScentDx utførte studien, og håper funnene kan føre til nye tilnærminger for kreftscreening.



Heather Junqueira, som ledet studien, sa: Selv om det for øyeblikket ikke finnes noen kur mot kreft, gir tidlig oppdagelse det beste håpet om å overleve.

Oppdagelsen kan få konsekvenser for behandling av mennesker med kreft (Bilde: RF Culture)

En svært sensitiv test for å oppdage kreft kan potensielt redde tusenvis av liv og endre måten sykdommen behandles på.'



I studien brukte teamet en spesiell form for klikkertrener for å lære fire beagler å skille mellom normale blodprøver, og blodprøver fra personer med lungekreft.

En beagle var umotivert til å prestere (er ikke vi alle noen ganger), men de tre andre hundene identifiserte kreftprøvene korrekt med 97 % nøyaktighet.



Video laster innVideo utilgjengeligKlikk for å spille Trykk for å spille Videoen spilles av automatisk snart8AvbrytLeke nå

Junqueira la til: Dette arbeidet er veldig spennende fordi det baner vei for videre forskning langs to veier, som begge kan føre til nye kreftdeteksjonsverktøy.

Den ene bruker hundeduftdeteksjon som en screeningmetode for kreft, og den andre vil være å bestemme de biologiske forbindelsene hundene oppdager og deretter designe kreftscreeningstester basert på disse forbindelsene.

Forskerne planlegger nå å gjennomføre en oppfølgingsstudie for å forstå nøyaktig hvilke kjemiske komponenter hundene lukter for å oppdage kreften.

Siste helsenyheter
datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: