Hvordan Durrells smalt slapp unna nazistiske angrep som ødela Korfu -idyllen deres

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Ekte Durrell -familie Margo, Nancy, Larry, Gerry og mamma Louisa på Daffodil Yellow Villa i 1936 på Korfu(Bilde: The Estate of Gerald Durrell)



gemma collins danser på is

Det krystallklare vannet og den turkise himmelen, for ikke å snakke om de søte lemurene, har gitt perfekt eskapisme søndag kveld for fire idylliske serier av The Durrells.



Det har vært et foregående glimt av den truende skyggen av andre verdenskrig i de siste episodene av ITVs hit, som ble utført på den greske øya Korfu i 1939.



Men konfliktens rystelser to mil over havet i Albania, etter invasjonen av Mussolinis hær, har ikke slettet smilene til Durrells, som først ble kjent av My Family And Other Animals, selvbiografien fra 1956 av yngste sønn, Gerry .

På søndag får vi se mor høne Louisa, spilt av Keeley Hawes, innse trusselen mot deres idyll og motvillig pakke koffertene og bytte sin provisoriske dyrehage mot Storbritannias hjemmebranner.

Selv om finalen i serie fire er en tårejer, vil den ikke gi et lite pekepinn på volden som skulle lede Korfus vei, først under italiensk, deretter nazistisk okkupasjon.



Og det forteller heller ikke om den ængselige utvandringen som Larry (Josh O'Connor) tok.

Historien om Durrells har blitt fortalt i en høyt elsket ITV-serie (Bilde: ITV)



Mens Gerry (Milo Parker), Leslie (Callum Woodhouse) og mamma Louisa returnerte trygt til Bournemouth før krigen innhentet øya, og sta Margo (Daisy Waterstone) ble med dem senere, tok hendelsene et mer hårete kurs for Larry.

Forfatter Michael Haag, en familievenn, som skrev The Durrells i Korfu -biografi, avslører mens den eldste sønnen etter hvert også forlot Korfu, jobbet han deretter for krigsinnsatsen på det greske fastlandet.

Og hans siste flukt derfra innebar en dramatisk flit med fiskebåt sammen med hundrevis av andre under dekning av natten da tyske bombefly dykket overhead.

Han kom først til Kreta da bomber falt der og deretter, ved hell, til Egypt.

Michael skriver: Det var mange mennesker i båten, det tippet, virkelig usikkert.

Tyskerne bombet båtene om dagen, så de måtte seile om natten og gjemme seg om dagen, trekke inn ved små havner, og det var slik de kom til Kreta. Det var en tre-fire-dagers reise.

Ettervirkningene av et italiensk luftangrep på gamlebyen i Korfu, 1941 (Bilde: Getty)

Det var veldig farlig, andre båter ble bombet. Alle flyktet, og noen mennesker ble bombet, mange båter ble senket.

Larry hadde en kone, Nancy, og ett år gammelt barn Penelope, ikke fremstilt i serien. De hadde forlatt Korfu i slutten av 1939 og bodde først i Athen og deretter Kalamata.

Larry, som døde i 1990, var sammen med British Council med anti-propaganda-arbeid mot nazistene.

I utgangspunktet motsto fastlandet den italienske invasjonen da Korfu falt, men tyskerne skulle sveve i stedet.

I april 1941, dager før nazistene stengte inn, tok Larry og familien drastiske tiltak og, som utallige andre desperate sjeler, kommanderte de en båt.

Michael sier: Penelope var bare ett år gammel. Larry fortalte meg at han holdt henne som et brød og holdt henne i armene hele tiden, bare veldig tett.

Nazister hoppet i fallskjerm til Kreta i 1941 (Bilde: Getty)

På ekte Durrell -måte var det et morsomt mellomspill underveis.

Michael sier: Det første stedet de kom til på det greske fastlandet, landsbyboerne hadde en geit eller et lam de skulle spise.

Det nærmet seg påske, men de lagde det der og da, og de hadde en fest. Til slutt ble denne landsbyen okkupert og folket led.

Penelope gikk tilbake år senere. På en taverna, den eneste, spurte hun en gammel mann om han husket noe fra den tiden.

Han husket noen engelskmenn som kom med sin lille jente og hvordan de slaktet lammet sitt.

Da familien kom til Kreta møtte de større fare.

Øya ble bombet, og dager etter at den ble okkupert av nazistene, som fanget den via et fallskjermfall i den første okkupasjonen i sitt slag.

Michael husker hvordan Larry unngikk døden mens han lette etter hermetisert melk til babyen.

Heldigvis dro et australsk troppskip inn i havnen og tok dem med til Egypt.

Larry snakket sjelden om reisen.

Faktisk fikk Penelope - oppvokst av moren etter at foreldrene skilte seg - ikke vite det før hun var voksen.

Men Larry, en forfatter som bror Gerry, beskrev å ligge i den fiskebåten i boken hans, Prospero’s Cell. Han skrev: Jeg lå på det mørke dekket på en caique som neset forbi Matapan mot Kreta, og tenkte tilbake på det grønne regnet på en hvit balkong, i skyggen av Albania.

Gerald, til venstre, med Louisa, bror Larry og en navnløs kvinne i Jersey (Bilde: Getty)

Han beskrev vraket Korfu ville være etter at italienerne hadde invadert i april 1941.

Han sa: Vi snakker aldri om det, etter å ha rømt: huset i ruiner, den lille svarte kutteren knust. Jeg tror bare at helligdommen med de tre svarte sypressene og det lille steinbassenget der vi badet fortsatt må stå igjen.

Med base i Alexandria, Egypt, fortsatte Larry å jobbe som presseattaché til de britiske ambassadene, men da han og Nancy gikk fra hverandre, flyttet hun til Jerusalem med Penelope.

Margo, i likhet med Larry, hadde bodd på Korfu til slutten av 1939. Hun var der for å være vitne til krigsutbruddet og beskrev følelsen da menn dro til leirer som vender mot Albania for å forsvare sine kyster.

Hun sa: Det var da mennene forsvant - selve natten da det ble erklært krig. Det var en veldig følelsesladet scene, overalt, fordi alle hadde mistet mennene sine.

Bare kvinnene var igjen og de uforståelige barna gråt.

Lawrence & apos; Larry & apos; Durrell flyktet fra nazistenes invasjon av Hellas med sin kone og barn (Bilde: REX/Shutterstock)

Korfu by var full av mennesker som prøvde å rømme. Margo sa: Slike lidenskapelige farvel, så mange tårer, så mye språk, det gjorde en døv.

Da hun dro, hadde Margo møtt RAF -piloten Jack Breeze.

De giftet seg og hun gikk med ham da han ble sendt til Etiopia, men havnet i en italiensk krigsfangeleir, hvor hun fødte sønnen deres i oktober 1942.

Hun fikk akutt keisersnitt uten bedøvelse og risikerte å blø i hjel.

Nonnene som tok seg av henne smuglet henne ut, og hun dro til Mosambik, før de returnerte til Storbritannia, der paret fikk en annen sønn.

Når det gjelder Korfu, ble Durrells paradis ødelagt av krigen. Etter at italienerne overga seg til de allierte i september 1943, tok okkupasjonen slutt, men nazistene begynte.

Tyskernes ankomst signaliserte massakren på flere tusen italienske fanger. Rundt 5000 av Korfus jøder ble sendt til Auschwitz.

Michael skriver: De bombet Pension Suisse der Durrells først hadde bodd, og de drepte mange mennesker, inkludert Gerrys veileder Mr Kralefsky. Korfu by brant i tre dager.

De joniske øyene ble frigjort i oktober 1944 av britene.

Korfu reiste seg som en føniks fra flammene, men var aldri igjen øya Durrells kjente og elsket.

  • The Durrells of Corfu, av Michael Haag, er tilgjengelig på Amazon, utgitt av profilebooks.com
  • Durrells -finalen er søndag, ITV klokken 20.00

Se Også: