Hvordan Dragons 'Den tycoons tjente sine forbløffende formuer og hvem er den rikeste

Tv Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Drager & apos; Den ville ikke eksistert uten at en haug med millionærer var villige til å dele med sine hardt opptjente penger.



Siden det ble sendt første gang i 2005, har 18 rettpratende forretningstitaner sittet i de berømte stolene foran pengesedler.



Dragene er ikke redde for å si nøyaktig hvordan de har det, og fremkaller terror hos alle som er modige nok til å gå inn i hiet for å komme med ideen sin.



Dragons hadde tålt mange kamper mens de kjempet mot hverandre for å investere i den neste store tingen, bytte slag med hverandre på skjermen og finne problemer med selskapene de investerer i vekk fra kameraene.

Bare Peter Jones har dukket opp i alle de 18 seriene i serien - og han får for tiden selskap av veteranen Dragon Deborah Meaden, Touker Suleyman, Tej Lalvani og Sara Davies.

Men hvordan klarte de nåværende Dragons å samle sine utrolige formuer, og hvilken er den rikeste?



Peter Jones

Peter er den største og rikeste av alle dragene

Peter er den største og rikeste av alle dragene (Bilde: BBC/Andrew Farrington)

Peter Jones dverger bokstavelig talt og metaforisk resten av Dragons.



Den eneste dragen som fremdeles sto fra den aller første serien for 16 år siden, startet forretningsmogulen som ung med å starte sin egen tennis -trenerskole.

Da han bare var 16 år gammel, startet han en bedrift med å lage personlige datamaskiner under sitt eget merke, men det mislyktes i tjueårene, og han ble tvunget til å flytte ut av sitt tre-sengs hjem og tilbake med foreldrene sine.

er fred fra første dater gift

Peter åpnet sin egen Windsor -cocktailbar basert på Tom Cruise -filmen Cocktail og opprettet Phones International Group i 1998.

I 2005 slo han seg sammen med Theo Paphitis for å kjøpe gaveopplevelsesfirma Red Letter Days av deres andre Dragon Rachel Elnaugh etter at det gikk i administrasjon.

Peter lanserte Peter Jones Foundation i 2005, som driver Peter Jones Enterprise Academy og Tycoon in Schools -initiativet, og i 2009 ble han gjort til CBE for tjenester til næringsliv, næringsliv og unge.

Levi Roots med Peter Jones og flasker med sin Reggae Reggae Saus

Levi Roots med Peter Jones og flasker med sin Reggae Reggae Saus (Bilde: PA)

Forretningsmagnen, som eier en TV -produksjon ved navn Peter Jones TV, ble eier og administrerende direktør i Jessops i 2013.

Det året demonstrerte Peter sitt personlige engasjement for gjenoppblomstring av British High Street da han lanserte 36 Jessops -butikker over hele landet.

I løpet av sin tid i hiet har Peter investert svimlende totalt 5 983 167 pund.

Noen av hans mest minneverdige tilbud inkluderer Love da Popcorn, Bare Naked Foods and Rempods, erindringsplater for demenspasienter.

Men hans desidert mest berømte hvis Reggae Reggae -saus, som selv har gjort Levi Roots til millionær.

Peter mener det var 'en av mine mest vellykkede investeringer fra showet' og fortsatt er en merkeeier.

Den rikeste av partiet - Peter har en estimert nettoverdi på £ 500 millioner ifølge Spear's magazine.

Tej Lalvani

Tej har investert mye penger i løpet av sin korte tid i Den

Tej har investert mye penger i løpet av sin korte tid i Den (Bilde: BBC/Andrew Farrington)

Når han ankom i hulen for serie 15, har Tej absolutt mange penger å kaste rundt.

Han begynte å jobbe på lageret til forskeren hans far Kartar Lalvanis selskap Vitabiotics.

I stedet for å bli plassert på toppen, jobbet Tej seg dit ved å skaffe seg erfaring fra alle avdelinger i virksomheten, og på et tidspunkt kjørte han til og med gaffeltrucker.

I løpet av de siste 20 årene har Tej vokst virksomheten til det største vitaminbedriften i Storbritannia etter verdisalg med en nåværende konsernomsetning på over 300 millioner pund i året.

I sin nåværende rolle som konsernsjef er Tejs hovedmål og visjon å bygge Vitabiotics til det største spesialiserte vitaminfirmaet i verden.

Tej har lagt mye av pengene sine i Den -investeringer

Tej har lagt mye av pengene sine i Den -investeringer (Bilde: BBC)

Under Tejs ledelse har Vitabiotics utvidet seg til sin nåværende størrelse der produktene selges i over 100 land over hele verden og produserer mange av Storbritannias nummer én som selger vitaminer, inkludert Wellwoman, Perfectil og Pregnacare.

Tej har investert totalt 1 897 666 pund i løpet av hans tid i The Den på forretninger som vitamin T -drikke, plussdrinker, Throtful gratulasjonskort og War make -up for menn.

En av Tejs beste investeringer var i Look After My Bills, tjenesteleverandøren som finner den beste avtalen det året og automatisk bytter gass- og strømforbrukere til en billigere avtale gratis hvis en bedre kommer.

Sammen med tidligere Dragon Jenny Campbell investerte de 130 000 pund for bare 3% egenkapital i virksomheten, som ble kjøpt av GoCompare i 2019 med en rapportert verdsettelse på mer enn 12,5 millioner pund.

I følge Sunday Times Rich List i mai 2019 har Tej en estimert nettoverdi på 390 millioner pund.

Touker Suleyman

Touker har 40 år & apos; erfaring fra detaljhandel og produksjon

Touker har 40 år & apos; erfaring fra detaljhandel og produksjon (Bilde: BBC/Andrew Farrington)

Touker Suleyman brakte sine 40 år & apos; erfaring fra detaljhandel og produksjon i hiet tilbake i 2015.

Etter å ha startet i et regnskapsføringsfirma, ble Touker introdusert for motevirksomheten mens han foretok en revisjon og startet sin detaljkarriere som 18 -åring.

Han inngikk et joint venture i en skinnfabrikk og etablerte kort tid etter en klesprodusent som leverte noen av de største navnene på den britiske hovedgaten.

Men den høytflygende forretningsmannen ble brakt tilbake til jorden da han kjøpte en eierandel i klesvirksomheten Mellins, da identifiserte revisorer betydelig gjeld bak et av hans forretningsforetak, og han hadde seks uker på seg til å finne £ 2 millioner pund.

miste en stein på en uke

Dessverre en potensiell investor som trakk seg ut i siste øyeblikk, og tvang virksomheten til likvidasjon, og han ble tvunget til å selge huset sitt og starte på nytt fra ingenting.

Touker gir litt moro til hiet

Touker gir litt moro til hiet (Bilde: Birmingham Mail)

Han skaffet seg en liten cash-and-carry-virksomhet som senere ble Low Profile Group, en klesprodusent som leverte M&S, og deretter kjøpte det britiske merket Hawes & Curtis for £ 1 da det skulle gå i administrasjon.

Han snudde Hawes & Curtis & apos; formuer rundt og bygde en blomstrende internasjonal klesprodusent, med en omsetning som steg fra £ 600 000 i 2001 til 30 millioner pund i 2014.

Touker er også mannen som får æren for å ha gjenoppfunnet merket 90 -talls dameklærmerke, Ghost, og er nå en serieentreprenør, som støtter syv detaljhandel- og næringseiendommer.

Med sin totale investering i Hytte på 1 877 666 pund, har Toukers beste tilbud vært for Beamblock Yogo, Timberkits, Bad Brownie og Collagin.

I 2015 estimerte The Sunday Times at Touker's formue overstiger 200 millioner pund.

Deborah Meaden

Deborah ble med i Den i serie 3 og er nå en fanfavoritt

Deborah ble med i Den i serie 3 og er nå en fanfavoritt (Bilde: BBC/Andrew Farrington)

Ikke noen å bli rotet med, populære Dragon Deborah Meaden gikk inn i hulen for den tredje serien.

Deborah skulle være en vellykket gründer og startet sin første virksomhet rett fra college i en alder av 19 år.

Hun lanserte et glass- og keramikkimportfirma som leverte butikker inkludert Harvey Nichols, men dessverre mislyktes det etter 18 måneder.

Deborah ble ikke avskrekket fra forretningsverdenen, og tok på seg en franchise for det italienske klesfirmaet Stefanel, og opprettet en av de første i Storbritannia, og drev deretter en premiebingokonsesjon på Butlin.

Hun begynte senere i familiebedriften, Weststar Holidays, og ble til slutt administrerende direktør

I 1999 kjøpte hun hovedaksjeposten i et management -buyout, og solgte senere selskapet for 33 millioner pund mens hun beholdt en eierandel på 23% som hun deretter solgte i 2007 da Weststar ble kjøpt for 83 millioner pund.

Neste opp for Deborah var å kjøpe ullklutprodusenter Fox Brothers, og hun er nå en heltidsinvestor med en omfattende portefølje.

Deborah har fingrene i mange paier

Deborah har fingrene i mange paier (Bilde: BBC)

Dette inkluderer Gripit innovative gipsplater, luksus & quot; Made in Britain & apos; nettsted The Merchant Fox, «no nasties» barnas toalettartikler, Good Bubble, kvinners motemerket Hope and Ivy, og Billy og Margot næringsrik hundemat og godbiter.

Gjennom årene har Deborah investert hele 4 786 000 pund i virksomheter som Yee Kwan Ice Cream, Marxman og Boot Buddy.

En av Deborahs største suksesser i Den kom tilbake i 2006 da hun kjøpte seg inn i Magic Whiteboard, en bærbar A1 -tavle i en rulle som kan festes på mange forskjellige overflater.

Hun gikk inn med Theo Paphitis for å investere 100 000 pund for en eierandel på 40% i selskapet, som angivelig har blitt deres beste avtale noensinne.

Eierne, som nå brukes på skoler opp og ned i landet, kjøpte tilbake Deborah og Theos aksjer i 2014 for hele 800 000 pund, som er åtte ganger det de betalte for dem.

I følge Spear's magazine er Deborahs formue rundt £ 40 millioner

Sara Davies

Sara er den nyeste dragen på blokken

Sara er den nyeste dragen på blokken (Bilde: BBC Studios/Andrew Farrington)

Den nyeste dragen på blokken, Sara Davies ble den yngste Den -stjernen noensinne da hun ble med i 2019 i en alder av bare 35 år.

Sara grunnla Crafter's Companion, en detaljhandel som spesialiserte seg på å lage, for 13 år siden fra soverommet hennes på universitetet.

Sara oppdaget et gap i markedet for et konvoluttfremstillingsverktøy for kortmakere, og oppfant en som heter Envelope ved hjelp av ingeniøren pappa.

Crafters kjøpte dem i tusenvis, og katapulterte virksomheten til suksess og omsatte 500 000 pund da hun ble uteksaminert.

Saras selskap omsetter nå for 34 millioner pund i året, eksporterer til mer enn 40 land over hele verden og sysselsetter mer enn 190 ansatte i Storbritannia, USA og over hele Europa.

Sara er den yngste dragen noensinne

Sara er den yngste dragen noensinne (Bilde: BBC)

Hun er mottaker av over 25 forretningspriser og ble i 2016 anerkjent for tjenester til økonomien med en MBE på Queen's Birthday Honours -listen.

maur og desember ny bok

Til tross for at hun ikke var der lenge, har Sara allerede investert totalt 1 118 666 pund i Den -virksomheten.

Disse inkluderer Malaysian Chilli Paste Mak Tok, skjæreverktøy Pipe Easy og Shower Gem, en oppbevaringsløsning for bad.

Nederst på listen, men fortsatt ikke å snuse på, rapporterer Inside Growth at Sara har en verdi på 37 millioner pund.

*Drager & apos; Den sendes torsdager på BBC One klokken 21.00

Se Også: