HMRC 'skatterefusjon' svindel gjør rundene igjen - hvordan kan du se om e -posten eller telefonsamtalen du mottar er ekte

Hmrc

Horoskopet Ditt For I Morgen

Uredelige e -poster som påstås å være fra skattemannen, har feid på internett i årevis og lovet rabatter og refusjon, som aldri eksisterte i utgangspunktet.



Meldingene som har vært kjent for å ha form av e -post, tekster og til og med telefonsamtaler, hevder at personen skylder penger - til en verdi av opptil tusenvis.



I noen tilfeller krever den som ringer en & apos; utestående betaling & apos; skylder - og hvis den ikke betales umiddelbart - kan det føre til arrestasjon.



Truslene kan føles helt ekte, men HMRC har ved flere anledninger advart om at den aldri ville ringe kundene ut av det blå & apos; å betale en skatteregning eller kreve penger tilbake. I de fleste tilfeller vil du heller ikke sende deg en refusjon via e -post.

channing tatum og jessie j

Vi har tatt en titt på noen av de store risikoene der ute akkurat nå.

1. & apos; Betal gjelden din i iTunes -kuponger & apos;

Det har vært over 1500 rapporter om svindel fra iTunes og HMRC



I mars utstedte HMRC en advarsel til husholdningene om en telefon -svindel som tente folk på tusenvis av pund.

HMRC sa at kriminelle utga seg som skatteoppkrevere for å målrette sårbare og eldre mennesker over telefon.



Under selve samtalen ble ofrene fortalt at de skyldte store mengder penger som bare kunne tilbakebetales gjennom digitale bilag og gavekort, for eksempel de som ble brukt til Apples iTunes Store.

De ble deretter bedt om å gå til en lokal butikk, kjøpe bilagene og deretter lese innløsningskoden over telefonen.

HMRC sa at svindlerne ofte bruker trusler for å få det de vil, og truer med å gripe offerets eiendom eller involvere politiet.

De aller fleste ofrene er over 65 år og led et gjennomsnittlig økonomisk tap på 1 150 pund hver

Kongene selger deretter disse videre eller bruker detaljene til å gjøre høyverdige kjøp for offerets regning - som da ikke er sporbart.

I en advarsel sa HMRC at det ville aldri be om oppgjør av gjeld gjennom en slik metode.

Angela MacDonald ved HMRC sa: «Disse svindlerne er veldig selvsikre, overbevisende og helt hensynsløse. Vi ønsker ikke å se noen bli offer for denne svindelen like før jul. Derfor jobber vi tett med kriminalitetskrigere for å sikre at skattebetalerne vet hvordan de skal unngå det.

Disse svindelene roper ofte på sårbare mennesker. Vi oppfordrer mennesker med eldre slektninger til å advare dem om denne svindelen og minne dem om at de aldri skal stole på noen som ringer dem ut av det blå og ber dem om å betale en skatteregning. '

2. HMRC refunderer tekstmeldinger

HMRC inntekter og toll

Meldingene er nok til å få noen til å få panikk (Bilde: Getty)

HMRC startet et pilotprosjekt i april 2017 for å bekjempe uredelige tekstmeldinger etter å ha oppdaget hvor utbredt den hadde blitt.

Målet var å stoppe og fange kriminelle, før de selv hadde sjansen til å nå folks telefoner.

De aktuelle tekstene lovet ofte falske påstander som skatterabatter - og mange av dem er fortsatt i omløp.

fearne bomull ian watkins

De vises ofte under en & apos; HMRC & apos; tråd på telefonen, og når den åpnes, inneholder den lenker som kan hente inn personlig informasjon eller spre malware. Dette kan igjen føre til identitetsbedrageri og tyveri av menneskers besparelser.

I mars utstedte HMRC et varsel for å minne folk om at de aldri kommer i kontakt med skatterefusjon via sms eller e -post.

HMRCs direktør for kundeservice, Angela MacDonald, sa: 'Etter hvert som svindel med e -post og nettsted blir mindre effektive, vender svindlere seg stadig mer til tekstmeldinger til skattebetalere.'

Hun fortsatte: 'Vi har gjort betydelige fremskritt med å kutte ned på denne typen kriminalitet, men en av de mest effektive måtene å takle det på er fortsatt å hjelpe publikum med å oppdage tegn på svindel.'

Les mer om HMRC -svindeltekster og hvordan du finner dem her.

Les mer

Økonomisk svindel - Slik holder du deg trygg
Pensjon svindel Dating svindel HMRC -svindel Svindel på sosiale medier

3. Falske nettsteder

Copycat -nettsteder har vært kjent for å klone nettgiganten Amazon, store gatekjeder og til og med passkontoret.

Listen inkluderer HMRC som tidligere har varslet brukere om falske, digitale egenvurderingsnettsteder og skjemaer.

Husk at med selvangivelse fra HMRC selvvurdering, må du registrere deg enten på eller frakoblet på et skattekontor før du kan betale.

Du kan gjøre det online, her .

4. Opprett en 'Government Gateway -konto'

Noen nettlesere vil advare deg når du klikker for å åpne lenken - men andre vil ikke

Svindlere sprer seg som ild i tørt gress over e -post, og hevder å være alt fra DVLA til Amazon, TV -lisensmyndigheten, og ja, HMRC.

I e -postmeldinger som sendes ut tilfeldig til folk, ber kriminelle dem om å fullføre selvangivelsen online ved å klikke på lenker i meldinger. Brukeren blir deretter bedt om å opprette en 'government gateway -konto', som ber om bankdetaljer.

black house spider uk

Kunder som mottar en e-post med emnelinjen '#Refund Payment Confirmation Number' etterfulgt av et 11-sifret nummer, blir advart om å rapportere og slette meldingen umiddelbart.

Dette kan gjøres gjennom Actionbedrageri her .

En type uredelig e -post som for tiden er i omløp lyder: 'Vi sender denne e -posten for å kunngjøre at vi etter den siste årlige beregningen av din finanspolitiske aktivitet har fastslått at du er kvalifisert til å motta en selvangivelse på £ [sum]. For å kunne motta refusjon, må du opprette en Government Gateway -konto. '

Hvis du er usikker på hvordan en phishing -e -post ser ut, kan du se noen eksempler på HMRC -nettstedet her . Hvis du er usikker på om e -posten er legitim eller ikke, kan du gjøre det les alt om hvordan og hvorfor HMRC ville kontakte deg her .

HMRCs sjef for cybersikkerhet, Ed Tucker, sa: 'Phishing -e -post er et stort fokus for vårt cybersikkerhetsteam.

'De er mer enn bare uønskede meldinger; de er et middel for kriminelle for å utnytte publikum og få tilgang til sine personlige og økonomiske data. Dette kan igjen føre til svindel og identitetstyveri. '

Finn ut mer om HMRC svindel e -post, her .

Les mer

Svindel å passe på
& Apos; fanget for høy hastighet & apos; svindel Tekstene som ser ekte ut EHIC og DVLA svindlere 4 farlige WhatsApp -svindel

Ville HMRC kontakte meg angående en refusjon?

HM Revenue and Customs vil aldri bruke tekster eller e -postmeldinger til:

quiz ideer for lockdown
  • Fortell deg om skatterabatt eller straff

  • Be om personlig eller betalingsinformasjon

Skatteorganet sa også at det aldri ville sette et tall på den påståtte manglende betalingen i selve meldingen.

Hvis den tar kontakt via telefon, e -post eller tekst, vil den be kunden om å logge inn på kontoen sin. Hvis HMRC trenger å kontakte deg om noe konfidensielt, vil de skrive til deg i stedet.

Jeg har svart på en e -post: Hva skal jeg gjøre?

Kontakt HMRCs sikkerhetsteam hvis du tror du har gitt bort personlig informasjon som svar på en mistenkelig e -post eller tekst.

Inkluder korte detaljer om det du avslørte (for eksempel navn, adresse, HMRC -bruker -ID, passord), men ikke gi dine personlige opplysninger i e -posten.

Send e -post for å kontakte HMRCs sikkerhetsteam security.custcon@hmrc.gsi.gov.uk eller rapportere eventuell nettfiskeaktivitet til phishing@hmrc.gsi.gov.uk .

HMRCs skattekontaktnummer

En oversikt over HMRC -kontorene (Hennes majestets inntekter og toll)

Bekymret? Det beste du kan gjøre er å snakke med dem direkte (Bilde: Peter Dazeley)

For å komme i kontakt med HMRC, velg din bekymring her og følg instruksjonene .

Alternativt kan du ringe 0300 200 3600 når som helst mandag til fredag ​​mellom 08.00 og 20.00, 08.00 til 16.00 på lørdager og 9.00 til 17.00 på søndager.

Rapporter en uredelig e -post eller tekstmelding fra HMRC

  • Du kan videresende mistenkelige e -poster til HMRCs phishing -team: phishing@hmrc.gsi.gov.uk .

  • Hvis du mottar en tekst, send den videre til 60599. Tekstmeldinger belastes med nettverksprisen din

Hva skal du gjøre hvis du tror du har blitt lurt

Hvis du mottar en e -post, samtale eller korrespondanse som virker mistenkelig, eller hvis du ser uvanlig informasjon på kontoen din, må du ikke ignorere den.

hva betyr 805

Endre passordene dine og rapporter bekymringene dine til Handlingssvindel - de kan se på saken for deg.

Hvis du tror at bankinformasjonen din kan ha blitt kompromittert, må du varsle banken din så snart som mulig.

Du kan også be om en kopi av kredittrapporten din - dette vil vise hele din seksårige økonomiske historie - inkludert misbruk av dine personlige opplysninger, for eksempel en uidentifisert lånesøknad.

Gjennomgå hver oppføring i kredittrapporten, og hvis du ser en konto eller til og med et kredittsøk fra et selskap du ikke kjenner igjen, må du varsle kredittreferansebyrået. De tilbyr alle en gratis tjeneste til ofre for svindel.

Se Også: