Grace Blakeley: Det jeg ville ha sagt til Iain Dale hvis han ikke hadde stormet ut på TV

Politikk

Horoskopet Ditt For I Morgen

Da jeg dukket opp på Good Morning Britain med Iain Dale og Nihal Arthanayake i morges, var det første elementet vi ble bedt om å diskutere det fryktelige angrepet som fant sted på Tate Gallery for noen måneder siden.



En seks år gammel gutt ble kastet av det øvre visningsdekket i galleriet av 18 år gamle Jonty Bravery, som var i pleie den gangen.



Denne uken ble det gitt ut en innspilling der vi kan høre Jonty fortelle sine omsorgspersoner at han ønsket å drepe noen ved å skyve dem fra en høy bygning.



Samtalen skal ha funnet sted over et år før angrepet på Tate.

Min umiddelbare reaksjon på historien var å tenke tilbake på alle de opprivende beretningene jeg hadde hørt fra lokale rådmenn om den dårlige tilstanden til barns sosial omsorg.

Sky Sports gratis til jul

Omsorgen fra lokale råd til noen av de mest sårbare tenåringer, barn og babyer i vårt samfunn har blitt fratatt beinet etter et tiår med kutt i finansiering fra lokale myndigheter.



Grace Blakeley (t.v.) med Iain Dale (senter) på Good Morning Britain i dag (Bilde: ITV)

Statlige midler til lokale myndigheter har falt med nesten 50% siden 2010 og de fleste råd har rett og slett ikke penger til å tilby de tjenestene sårbare barn trenger.



kjører i flip flops

Dessuten, ved å øke fattigdom og arbeidsledighet og gjøre det vanskeligere for sårbare familier å få tilgang til tjenester, har innstramninger økt etterspørselen etter barns sosiale tjenester samtidig som budsjettene kuttes. Mellom 2008 og 2018 var antall omsorgsbarn steg fra 59.400 til 75.420.

I 2019 kom den tverrpolitiske komiteen for boliger, lokalsamfunn og kommuner advarte ministrene at barnetjenestene var 'ved bristepunktet', og uttalte at kutt i finansiering satte barn i fare.

Barnekommissæren for England var enig og sa at råd har blitt 'sultet' av finansiering som et resultat av Storbritannias harde innstrammingsregime, og at barnas tjenester var 'på et vendepunkt'.

Jonty Bravery erkjente straffskyld for å ha kastet en seks år gammel gutt fra en 200 meter lang balkong ved Tate (Bilde: PA)

844 engel nummer doreen dyd

Gitt at en rekke rapporter har vist at en overanstrengt arbeidsstyrke og personalmangel kompromitterer barns sikkerhet i omsorgssystemet, er det ikke urimelig å anta at mangel på finansiering var en av grunnene til at Jonty Allens sak ikke ble eskalert tidligere.

Da jeg uttalte dette om GMB, svarte Dale med å påstå at det var 'totalt søppel' og at saken 'ikke har noe med kutt å gjøre'.

Jeg var i ferd med å svare med å påpeke at en rekke eksperter - fra barnekommissæren, til Association of Directors of Children's Services, til British Medical Association - har sagt at innstramninger kompromitterer kvaliteten på barns sosiale tjenester, men før jeg kunne fullføre, rev Dale av mikrofonen og stormet av settet.

Twitter -svaret var raskt og forutsigbart.

Jeg var en 'gobby cow' og 'the hard left Katie Hopkins' for å snakke om innstrammingens innvirkning på våre mest sårbare barn.

Dale, på den annen side, ble æret som en helt av beretninger som 'Tradisjonelt Storbritannia'.

Nihal Arthanayake - som satt på venstre side av Dale og veide inn for å støtte kommentarene mine - var 'en venstreorientert asiatisk sprutende sosialist ***'.

Jeg er vant til å motta overgrep på nettet - det er noe enhver kvinne med en plattform vil ha opplevd på et eller annet tidspunkt.

marks og spencer hvit kjole

Grace Blakeley: 'Jeg er vant til å motta overgrep på nettet ... men denne krangelen overskygget et viktigere problem' (Bilde: Grace Blakeley)

Les mer

Siste britiske politikknyheter
Brev til Boris etter at festen ble avlyst Arbeidskandidat mister far til virus Transgenderreformer skrinlagt Redning av Coronavirus - hva betyr det

Men det som gjør meg veldig sint på denne situasjonen er at krangelen mellom Dale og jeg har overskygget et langt viktigere tema: våre mest sårbare barn blir sviktet av en regjering som skal beskytte dem.

cecile llewelyn-bowen

Barnas sosial omsorg er ikke et glamorøst problem-det er ikke en offentlig tjeneste i frontlinjen, og de fleste er så heldige å aldri støte på det.

Men hver dag skader utsatte barn seg selv og omgivelsene på grunn av mangel på støtte i omsorgssystemet. Hvis min spytt med Iain Dale får folk til å innse omfanget av krisen i omsorgssystemet vårt, så vil det sikkert ha vært verdt det.

Grace Blakeley er stabsskribent i Tribune Magazine, og forfatter av Stolen: How to save the world from financialisation.

Se Også: