Borte, men ikke glemt: Kjendisens dødsfall i 2013

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Verden sørger over tapet av noen enorme karakterer i år.



Fra Michael Winner i januar til Margaret Thatcher i april og Sir David Frost i august, har folk som har markert seg stort på sine valgte felt forlatt oss for alltid.



Overskygge dem alle var figuren til Sør -Afrikas Nelson Mandela, som etter hans død i desember 95 ble hyllet som den største lederen noensinne hadde sett.



I dag hyller vi de berømte eller innflytelsesrike ansiktene som gikk i 2013.

David Coleman, 87

Kringkastingslegenden ble allment ansett som stemmen til britisk sport og var kjent for sine morsomme gaffes i luften.

Han dekket svimlende 11 OL og seks verdensmesterskap i karrieren før han døde 21. desember.



Ronnie Biggs, 84

Sannsynligvis den mest kjente av Great Train Robbers som slapp unna med 2,6 millioner pund fra posttoget Glasgow til London i 1963.

Han ble dømt til 30 år, men rømte i 1965 og løp i Brasil til han kom tilbake til Storbritannia i 2001 og ble sendt tilbake til fengsel. Han ble løslatt på medfølende grunn i 2009 og led av lungebetennelse og døde på et sykehjem 18. desember.



Peter O'Toole, 81

Lawrence of Arabia -skuespillerens ville livsstil og fulle sprit var legendarisk, helt fram til 70 -tallet da han utviklet pankreatitt og leger advarte ham om at han aldri kunne drikke en dråpe til.

Han er oppvokst i Leeds, og vendte seg til skuespill etter å ha jobbet i Yorkshire Evening News i fem år da redaktøren fortalte ham: Du vil aldri lage en reporter, prøve noe annet.

Han ble nominert til en Oscar åtte ganger, men vant aldri en. Han døde på sykehuset i London 14. desember.

Nelson Mandela, 95

Sør-Afrikas første svarte president, revolusjonær mot apartheid, politiker og filantrop som forandret sitt lands ansikt for alltid.

I 1962 ble han dømt for sammensvergelse for å styrte staten og ble fengslet i 27 år før en internasjonal kampanje bidro til å sikre løslatelsen. Han mottok mer enn 250 æresbevisninger, inkludert Nobels fredspris.

I Sør -Afrika ble han kjent som nasjonens far og ble begravet i hjembyen etter hans død 5. desember.

Paul Walker, 40

The Fast and the Furious -stjernen døde etter at han mistet kontrollen over sin Porsche som krasjet i en telegrafstang og brant i flammer.

Han spilte hovedrollen i alle unntatt en av The Fast and the Furious -filmene, og hans siste film Hours ble utgitt like før hans død 30. november.

Lewis Collins, 67

Skuespilleren spilte tøffingen Bodie sammen med Martin Shaw's Doyle i TV-showet The Professionals fra 1970-tallet kjent for sin Ford Capris, stramme bukser og regelfri tilnærming til politiarbeid.

Den giftede faren til tre, som døde etter en fem års kamp med kreft 28. november, ble født i Merseyside og var frisør, spilte deretter trommer og gitar i forskjellige band før han bestemte seg for å bli skuespiller.

Sir John Tavener, 69

En av Storbritannias mest kjente komponister, hans Song for Athene ble spilt ved prinsesse Dianas begravelse.

Sir John, som ble riddet for sine tjenester til musikk, hadde lidd av dårlig helse i store deler av livet, og i 1990 fikk han diagnosen Marfan syndrom, en arvelig tilstand som kan forårsake hjerteinfarkt. Han døde fredelig hjemme i Dorset sitt hjem 12. november.

John Cole, 85

Den tidligere BBC -politiske redaktøren var deres hovedreporter under Thatcher -tiden og dekket store historier, inkludert Brighton -bombingen og gruvearbeidernes streik.

Han begynte sin karriere innen journalistikk klokken 17 i Belfast Telegraph før han begynte å jobbe for The Guardian og The Observer. Han døde fredelig i søvne hjemme i Surrey 7. november.

Vill side: Lou Reed

Lou Reed, 71

Sangeren som gikk på den ville siden med Velvet Underground får æren for å ha inspirert alle fra David Bowie og U2 til REM.

Bifil Reed, født i Brooklyn, spilte alltid ned sine musikalske talenter. Han spøkte en gang: En akkord er greit. To akkorder presser den. Tre akkorder og du liker jazz.

Han døde 27. oktober.

Nigel Davenport, 85

I løpet av en skuespillerkarriere som spenner over mer enn 50 år, dukket han opp i Chariots of Fire, A Man for All Season's og TV -serien Howard's Way.

Før hans død 25. oktober så han sønnen Jack følge i hans fotspor, og dukket opp i The Pirates of the Caribbean og BBC -serien This Life.

Sean Edwards, 26

Den beste britiske racerføreren ledet denne sesongens Porshce Supercup -mesterskap da han ble drept umiddelbart etter at bilen hans traff en barriere og brant i flammer i Queensland, Australia 15. oktober.

Londonfødte Sean var sønn av den tidligere Formel 1-føreren Guy Edwards og kom til oppmerksomhet for millioner som spilte sin far i Hollywood-filmen Rush.

Tom Clancy, 66

Den bestselgende forfatteren skrev en rekke thrillere, inkludert Patriot Games og Clear and Present Danger, og sa at drømmen hans bare hadde vært å gi ut en bok som ville være i America's Library of Congress-katalogen.

Han solgte sin debutroman, The Hunt for Red October, til Naval Institute Press for bare 3000 pund før den solgte mer enn fem millioner eksemplarer. Han døde 1. oktober.

Muhammad Ali møter sin kommende motstander Ken Norton ved medisinsk undersøkelse på Grossingers Hotel, september 1976 (Bilde: DailyNEWSAM)

Tøff: Ken Norton (til høyre) vender mot Muhammad Ali i 1976

Ken Norton, 70

Verdens boksingmester i tungvekt brøt kjent kjeven til Muhammed Ali i den første av sine tre kamper, men tapte de to neste - selv om mange mente at han burde ha blitt tildelt avgjørelsen i alle tre.

Den tidligere amerikanske marineren ble skuespiller, med hovedrollen i Mandingo og Drum før han døde 18. september.

Ray Dolby, 80

Det amerikanske ingeniørnavnet ble synonymt med kino og hjemmelydsystemer, og han vant mange priser etter å ha grunnlagt Dolby Laboratories.

Han hadde lidd av Alzheimers sykdom i flere år og ble diagnostisert med leukemi om sommeren. Han døde 12. september.

David Jacobs, 87

TV- og radioveteranen hadde en karriere som spenner over syv tiår, var en av de første Top of the Pops -programlederne noensinne og ansiktet til Juke Box Jury fra 1959, som var vert for den berømte episoden med The Beatles.

Stjernen trakk seg kun fra Radio 2 -showet uker før han døde av leverkreft 2. september.

Sir David Frost

Der oppe: Sir David Frost med Ted Heath i 1967

Sir David Frost, 74

Han startet på 60 -tallets satire -boom og fortsatte med å finne verdensomspennende anerkjennelse med sine intervjuer, mest kjent da president Nixon ble tvunget til å innrømme at han hadde deltatt i Watergate -skandalen.

Han intervjuet alle fra Royalty, politikk, showbusiness, sport og kirken, og vant praktisk talt alle tilgjengelige TV -priser.

Han døde av et hjerteinfarkt på et cruiseskip 31. august, der han skulle holde et foredrag om sin berømte karriere.

Seamus Heaney, 74

Den irske dikteren og dramatikeren ble født i Derry, Nord -Irland og vant et stipend til byens St Columb's College. Mens han studerte der, ble hans fire år gamle bror Christopher drept i en trafikkulykke.

Heaneys dikt Mid-Term Break og The Blackbird of Glanmore fokuserer på brorens død.

Han ble tildelt Nobelprisen i litteratur i 1995 og døde 30. august.

Cliff Morgan, 83

Den strålende walisiske rugby fly-half fortsatte med en vellykket TV-karriere, kommenterte og var en av de grunnleggende lagkapteinene på A Question of Sport.

Morgan spilte for Cardiff og Barbarians og vant 29 landskamper for Wales før han trakk seg i 1958, 28 år gammel

Han døde 29. august.

Mike Winters, 82

Sammen med broren Bernie var han en del av en dobbeltakt som var banebrytende for TV-komedie og reiste verden rundt i løpet av sin 20-årige karriere. De gjorde sitt første TV -opptreden på Variety Parade i 1955 og spilte senere på søndag kveld på London Palladium.

Mike, som døde 26. august, fortsatte med å skrive fem bøker mens Bernie fortsatte sin TV -karriere med en ny partner - en St Bernard -hund som heter Schnorbitz.

Elmore Leonard

Kriminalitetens konge: Elmore Leonard (Bilde: Getty Images)

beste stedet å selge mobiltelefon

Elmore Leonard, 87

Den amerikanske krimforfatteren sto bak romaner inkludert Get Shorty, Out of Sight og Rum Punch og begynte sin karriere med å skrive Westerns før han byttet til krimhistorier på 1960 -tallet.

Han døde etter å ha fått et slag i sitt hjem i Detroit 20. august.

Betty Maxwell, 92

Enken etter utgiveren Robert Maxwell forble offentlig lojal mot mannen sin til han døde da kroppen hans ble funnet flytende i Atlanterhavet etter at han hadde seilt på yachten nær Kanariøyene. I løpet av måneder kom det fram at han hadde plyndret NEWSAM -gruppens pensjonskasse til en verdi av 600 millioner pund.

Det antas at franskfødte fru Maxwell, som døde 10. august, ikke visste noe om ektemannens svindel.

Christian Benitez, 27

Den tidligere Birmingham City -spissen døde av hjertesvikt 29. juli kort tid etter at han debuterte for Qatari -klubben El Jaish, etter at han ble innlagt på sykehus med alvorlige magesmerter.

Han ble begrenset 58 ganger for sitt land, og etter hans død trakk det ecuadorianske laget sin trøye nummer 11.

Barbara Clough, 75

Den legendariske fotballsjefen Brian Clough sa en gang om sin kone: Å møte Barbara var det beste jeg noen gang har gjort.

Barbara, som døde 19. juli, ble kjent som steinen bak mannen da karrieren steg.

Mel Smith, 60

Den komiske skuespilleren og forfatteren var mest kjent for sin dobbeltakt med Griff Rhys Jones på Alas Smith og Jones, og Not the Nine O’Clock News.

De opprettet også Talkback Productions, som laget Da Ali G Show, I'm Alan Partridge og Never Mind the Buzzcocks. De solgte selskapet for 62 millioner pund i 2000.

Han døde av et hjerteinfarkt hjemme hos ham 19. juli.

Bert Trautmann, 89

Den tyske keeperen vant FA -cupen med Manchester City i 1956 og huskes best for å ha spilt de siste 17 minuttene av cupfinaleseieren mot Birmingham City med brukket nakke.

Trautmann, som døde 19. juli, spilte mer enn 500 ganger for City mellom 1949-64, etter først å ha kommet til England som krigsfange.

Cory Monteith, 31

Glee -stjernen døde alene på et kanadisk hotellrom 13. juli etter sprit og heroin. Han hadde en historie med narkotika- og alkoholmisbruk, men hadde vært ren i månedene før hans død.

Hans ødelagte kjæreste og Glee-medstjernen Lea Michele ledet en hyllestepisode av showet til ære for ham bare tre uker etter hans død.

Alan Whicker, 87

Kringkasteren som døde 12. juli hadde reist verden rundt og rapportert om de rike og berømte.

I en 50-årig karriere gikk han fra å være krigskorrespondent til å avdekke det bisarre på Whicker's World.

På et tidspunkt reiste han 100 000 kilometer i året og intervjuet alle fra cowboyer til munker til millionærer, og til og med den haitiske diktatoren Papa Doc Duvalier.

Sjimpansen Louis, 37

Han ble kjent for millioner som Brooke Bond, og det suave ansiktet til PG Tips -annonsene som parodierte James Bond, døde han 11. juli.

Til tross for hans berømmelse i TV -annonsene, sa dyreparkene i Twycross Zoo i Warwickshire at han var veldig avslappet og aldri lot kjendisstatusen gå til hodet.

Anna Wing, 98

Mest kjent for sin rolle som Eastenders matriach Lou Beale, dukket hun opp i BBC -såpen fra starten i 1985 til karakteren hennes ble drept.

Etter at hun døde 7. juli overlot hun et tips på £ 5 i testamentet til eieren av favorittrestaurantene Efes og Efes 2 i West End.

Søsterakt: Bernie Nolan (Bilde: Sunday NEWSAM)

Bernie Nolan, 52

Sangeren og TV-stjernen tapte sin 10 måneder lange kamp med brystkreft 4. juli etter å ha blitt diagnostisert med sykdommen for andre gang. Som en av Nolan Sisters gikk hun fra å synge på pubene og klubbene i hjembyen Blackpool til en verdensomspennende karriere der de støttet Frank Sinatra og Engelbert Humperdinck.

Bernie, som etterlot seg ektemannen Steve Donneally og datteren Erin på 14 år, ble også en skuespillerinne med hovedrollen på både scene og skjerm.

Professor Mick Aston, 66

Den bosatte akademikeren på BBC arkeologiske show Time Team døde 24. juni.

Slank Whitman, 90

Den amerikanske countrysangeren, som gikk bort 19. juni, solgte mer enn 120 millioner plater og turnerte med Elvis Presley.

Sangen hans Rose Marie hadde Guinness verdensrekord for lengst på nummer én på den britiske singellisten i 36 år til Bryan Adams i 1991.

James Gandolfini, 51

Skuespilleren var mest kjent for sin rolle som mobster Tony Soprano som han vant tre Emmy -priser for, tre Screen Actors Guild Awards og en Golden Globe.

Han døde av et hjerteinfarkt mens han var på ferie i Roma 19. juni og har nettopp mottatt en posthum nominasjon til en Screen Actors Guild Award for sin rolle i Enough Said.

Jiroemon Kimura smilende mens han feirer sin 116 -årsdag på sin bolig i Kyotango by, Japan

Langt liv: Jiroemon Kimura smiler mens han feirer sin 116 -årsdag (Bilde: Getty)

Jiroemon Kimura, 116

Den pensjonerte postarbeideren var verdens eldste person fram til sin død 11. juni av naturlige årsaker på sykehuset i Kyoto, Japan.

Han ble født i 1897, året for dronning Victorias diamantjubileum, hadde syv barn, 14 barnebarn, 25 oldebarn og 13 oldebarnebarn.

Sir Henry Cecil, 70

En av racingens største trenere noensinne, Sir Henry produserte 25 britiske klassiske vinnere, kanskje hans største suksess var Frankel, hingsten som vant 14 av 14 løp før han trakk seg ubeseiret.

Han døde 11. juni etter en syv år lang kamp med magekreft.

ufc 243 britisk tid

Donna Hartley-Wass, 58

Gulljenta til Storbritannias banelag på 1970 -tallet, Donna vant to gullmedaljer i Commonwealth Games i Canada i 1978 og en bronse i OL i Moskva 1980.

400 meter løper ble en mester kroppsbygger etter at han trakk seg fra løping. Hun døde 9. juni mens hun solte seg i hagen hennes.

Iain Banks, 59

Den skotske forfatteren var mest kjent for romanene The Wasp Factory, The Crow Road og Complicity.

Han døde 9. juni bare to måneder etter at han kunngjorde at han hadde dødelig kreft og ba utgiverne om å bringe frem utgivelsesdatoen for hans siste bok The Quarry, slik at han kunne se den i hyllene. Dessverre døde han 11 dager på forhånd.

Tom Sharpe, 85

Den satiriske forfatteren som døde 6. juni, var mest kjent for serien Wilt så vel som Porterhouse Blue.

Han begynte ikke å skrive tegneserier før han var i 40 -årene, men han fikk snart et stort tilhengerlag.

Bill Pertwee, 86

Skuespilleren til Dad's Army som gikk bort 27. mai var best kjent som gretten luftangrepssjef Hodges i det populære TV -programmet.

Han dukket opp i 60 episoder, og kom regelmessig i slag med kaptein Mainwaring som ropte: Slå det lyset ut !.

Han var en stift av den britiske komediescenen på 1970 -tallet som dukket opp i Love Thy Neighbor, The Dick Emery Show, Man About the House og tre Carry On -filmer.

Brian Greenhoff, 60

Den tidligere forsvareren i Manchester United og England gjorde 271 opptredener for Old Trafford Club, og scoret 17 mål og vant 18 landskamper.

Han døde plutselig hjemme i Rochdale -huset sitt 22. mai.

Richard Thorp, 81

Såpestalteren var mest kjent for å ha spilt utleier på puben Alan Turner i Emmerdale.

Han var i landsbysåpen i mer enn 30 år, og showet markerte hans bortgang 22. mai med en minnepisode der rollebesetningsmedlemmene samlet seg for karakterens begravelse.

Han spilte også hovedrollen i flere filmer, inkludert The Dam Busters og The Barretts of Wimpole Street.

Mick Mcmanus bryter 1963

Mangler: Mick McManus

Mick McManus, 93

Han var en av de store bryterne på 60- og 70-tallet for å finne TV-berømmelse. Han gikk under kallenavnet mannen du elsker å hate og var for alltid sportens pantomime -skurk.

Stjernen, som døde 22. mai, var så populær at kampene hans med sin største rival, Jackie Mr TV Pallo, trakk inn opptil 20 millioner seere.

Paul Shane, 72

Skuespilleren tok spranget fra provinsiell stand-up-tegneserie til TV-stjernestatus ved å spille lav-øyenferiekomponent Ted Bovis i sitcom Hi-De-Hi.

Han fikk sitt store gjennombrudd da en av seriens forfattere så på Coronation Street og oppdaget Shane i en to minutter lang scene som spilte postarbeider Frank Roper.

Han døde 16. mai, og i begravelsen hans skrev en blomsterhylling ordene Bye-de-Bye.

Andrew Simpson, 36

Den britiske olympiske sjømannen druknet 9. mai etter at katamaranen hans kantret under en treningsøvelse. Han pådro seg hodeskader og ble fanget inne i båten i 10 minutter.

Tobarnsfaren, kallenavnet Bart, vant OL -gull i Beijing i 2008 og sølv i London 2012.

Bryan Forbes, 86

Filmregissøren og manusforfatteren som gikk bort 8. mai var en av de viktigste skikkelsene i den britiske filmindustrien.

Hans arbeid inkluderte den originale thrilleren Stepford Wives fra 1970 -tallet og Whistle Down the Wind.

Forbes var gift med skuespillerinnen Nanette Newman og hadde to døtre, TV -programlederen Emma Forbes og journalisten Sarah Standing.

Mike Denness, 72

Den tidligere engelske bateren spilte 28 tester mellom 1969 og 1975, 19 av dem som kaptein, og ble tildelt en OBE i årets nyttårsutmerkelser for tjenester til sport.

Han var den eneste skotten som noen gang hadde kaptein England. Han døde 19. april etter en lang kamp med kreft.

Anne Williams

Jagerfly: Hillsborough -kampanjen Anne Williams (Bilde: Phil Spencer/)

Anne Williams, 62

Hillsborough-kampanjen ga aldri opp kampen for sannheten om katastrofen som tok livet av hennes 15 år gamle sønn Kevin.

Hun nektet å godta funnene fra de opprinnelige undersøkelsene om dødsfallene til de 96 Liverpool -fansen, og førte til Hillsborough Independent Panel som førte til at de opprinnelige dommene ble opphevet av High Court og nye høringer neste år.

Hun døde av kreft 18. april og ble posthum gitt Helen Rollason -prisen ved årets måneds BBC Sports Personality of Year for sin utrettelige kampanje.

Sir Robert Edwards, 87

Arbeidet til IVF-pioneren, som døde 10. april, førte til fødselen av verdens første reagensglass-baby Louise Brown i 1978.

Han ble adlet i 2011 mer enn fem tiår etter at han begynte å eksperimentere med IVF, og behandlingene han startet har nå resultert i fødsel av mer enn fem millioner babyer over hele verden.

Margaret Thatcher

Kontroversiell: Margaret Thatcher

Margaret Thatcher, 87

Hun var hatet av sine mange kritikere og elsket av Tory -trofaste, og hun var kjøpmannens datter som delte en nasjon.

Storbritannias eneste kvinnelige statsminister vil bli husket for å ha knust gruvearbeiderne, ført Storbritannia til seier i Falklandskrigen ... og forsøkt å demontere velferdsstaten.

Noen roste henne som en fryktløs statskvinne mens mange fordømte hennes hensynsløse, splittende politikk som ødela liv og ødelagte samfunn.

Hun fungerte som statsminister fra 1979 til 1990 og var den første som vant tre påfølgende stortingsvalg.

Lady Thatcher hadde kjempet med demens og døde 8. april på The Ritz hvor hun hadde bodd siden jul.

Selv begravelsen hennes forårsaket kontrovers da det ble avslørt at den kostet 1,2 millioner pund, delvis betalt av Lady Thatchers eiendom og delvis av skattebetaleren.

Richard Griffiths

Himmelen blåser: Richard Griffiths som onkel Monty i Withnail & I

Richard Griffiths, 65

En av Storbritannias mest berømte karakterskuespillere, han huskes best for sin rolle som onkel Monty i kultklassikeren Withnail og jeg, men hadde mange roller på både scene og skjerm, inkludert med Royal Shakespeare Company og TV -programmer Pie in the Sky, vikar for Dibley og Lovejoy og som onkel Vernon i Harry Potter -filmene.

Han døde 29. mars etter komplikasjoner under hjerteoperasjoner.

James Herbert, 69

En av Storbritannias mest solgte skrekkforfattere, hans første roman The Rats solgte 100 000 eksemplarer innen to uker etter at den ble utgitt i 1974.

Han ga ut 23 romaner og solgte 54 millioner eksemplarer verden over før han døde 20. mars.

Frank Thornton, 92

Han var mest kjent som pompøs Captain Peacock i sitcom Are You Being Served? Men dukket også opp i Steptoe and Son, The Goodies, Hancocks Half Hour og spilte hovedrollen som Truly in Last of the Summer Wine.

Han døde fredelig i søvne hjemme i London sitt 16. mars.

Norman Collier, 87

Komikeren gjorde sitt navn på klubbkretsen og var mest kjent for sin defekte mikrofonrutine.

Han fikk sitt store gjennombrudd på Royal Variety Show og jobbet ofte med komikerne Little and Large.

Senere i livet led han av Parkinsons sykdom og døde 14. mars på et sykehjem i hjembyen Hull.

Tony gubba

Allsidig: Tony Gubba (Bilde: ITV / Rex)

Tony Gubba, 69

En av de mest gjenkjennelige stemmene i BBC-sport, han var en allsidig spiller som kommenterte bordtennis, golf, tennis, bobslee, hopp, dart og skøyter.

Gubba dekket også alle olympiske leker, både sommer og vinter, fra 1972 til 2012, samt hvert verdensmesterskap fra 1974 til 2006.

Mer nylig lånte han sin stemme og ekspertise til ITVs Dancing on Ice før han døde 11. mars.

Kenny Ball, 82

Jazzmusikeren anså toppen av karrieren for å opptre i bryllupsmottakelsen til prins Charles og prinsesse Diana.

Hans største hit Midnight in Moscow nådde nr. 2 på de britiske hitlistene i 1961 og solgte en million eksemplarer over hele verden. Han døde 7. mars etter å ha lidd av lungebetennelse.

iphone 5 utgivelsesdato

Hugo Chavez, 58

Venezuelas president ledet det oljerike landet fra 1999 til han døde av kreft 5. mars.

Chavez var en karismatisk helt for de fattige som fordømte kapitalismen. Han brukte landets oljerikdom til å lansere statlige matmarkeder, nye offentlige boliger, gratis helseklinikker og utdanningsprogrammer.

Men motstanderne anklaget ham for å undertrykke kritikere, sløse med rekordoljeinntekter og skremme bort investorer ved å gripe og nasjonalisere eiendeler.

Bruce Reynolds, 81

Hjernen bak det store togranet hadde han lenge drømt om å trekke fra seg den store jobben som ville sementere hans berømmelse og formue.

Etter ranet ble de fleste av de involverte raskt arrestert, men Reynolds forble unnvikende, og gjemte seg først i et mews -hus i London før han gled ut av landet til Mexico på et falskt pass.

Han ble fengslet i 25 år da han ble arrestert etter fire år på flukt. Han døde i søvne 28. februar.

Raymond Cusick, 84

BBC -designeren, som døde 21. februar, var mannen som skapte Daleks for Doctor Who.

Et halvt århundre på hans ikoniske design går fortsatt sterkt.

Richard Briers skuespiller ved Buckingham Palace hvor han mottok en OBE

Godt liv: Richard Briers mottar sin OBE (Bilde: Rex)

Richard Briers, 79

I The Good Life spilte han Tom sammen med Felicity Kendals Barbara, et forstadspar som prøvde å leve et selvforsynt liv. Rollen gjorde ham til et kjent navn, og han spilte videre i Ever Decreasing Circles og Monarch of The Glen.

Han døde 17. februar etter å ha lidd av emfysem, som han skyldte på år med røyking.

Reg Presley, 71

Frontmannen i The Troggs som hadde hits med Wild Thing and Love is All Around som deretter ble dekket av Wet, Wet, Wet, trakk seg fra musikken i fjor etter å ha blitt syk på scenen i Tyskland.

Han fikk diagnosen lungekreft og døde 4. februar.

Michael Winner, 77

Den flamboyante filmregissøren lagde mer enn 30 filmer over en karriere som strakte seg over syv tiår inkludert blockbuster Death Wish -serien.

Den frittalende restaurantkritikeren, som døde 21. januar, brukte mye av sin formue på å hedre politifolk og kvinner som hadde dødd og gjorde jobben sin, og opprettet Police Memorial -tilliten etter drapet på PC Yvonne Fletcher utenfor den libyske ambassaden i 1984. Senere takket han nei til en OBE for veldedighetsarbeidet.

Dr Tom Parry Jones, 77

Vitenskapsmannen, som døde 13. januar, oppfant verdens første elektroniske pustemaskin i 1974 og solgte den videre til politistyrker over hele verden.

Før oppfinnelsen hans brukte politiet upålitelige kjemikalieposer eller fikk sjåførene til å gå i en rett linje for å se om de var beruset.

Se Også: