Å gi noen bursdagspenger og åtte andre måter du kan bli avvist for boliglån

Boliglån

Horoskopet Ditt For I Morgen

Fire av fem førstegangskjøpere sliter for tiden med å få boliglån, viser tall.



utgivelsesdato for fifa 18 verdensmesterskap

Kredittpoeng, lave besparelser og utfordringer rundt løpende tid og å finne arbeid har resultert i et fall i at folk kan sikre seg et kjøp etter Covid, noe som legger mer press på kjøpere som sliter allerede.



Det er ifølge Aldermore -banken, som i gjennomsnitt fant at bare en av fem kjøpere nå tar pant i sitt første forsøk, mot nesten rundt tre i fjor.



Verre, to femtedeler av førstegangskjøpere sier at de har blitt avvist for boliglån mer enn en gang i løpet av det siste året.

De viktigste årsakene til mislykkede søknader inkluderer dårlig kreditthistorie, kassekreditt, lavt innskudd, kredittkortlån, ikke å være på valglisten og å være selvstendig næringsdrivende.

Gap i sysselsetting, studielån og lønningslån har også innvirkning, men det er noen enkle måter å forbedre søknaden din på uten å gi opp viktige betalinger.



Store transaksjoner eller uventede overføringer blir markert

Store transaksjoner eller uventede overføringer blir markert (Bilde: Getty Images/iStockphoto)

Å bli avslått for boliglån, selv om det kan være en deflaterende opplevelse, er ikke overstått, ettersom alternativene har utvidet seg det siste tiåret, sa Jon Cooper, sjef for boliglåndistribusjon i Aldermore.



Veksten av spesialistlånere, som gjennom menneskelig garanti kan grave i detaljene i mer kompliserte applikasjoner, har åpnet døren for de med kompliserte inntektsstrømmer eller kredittproblemer i fortiden for å finne en vei til boligeierskap.

James Andrews, finansekspert ved Money.co.uk sa at kjøpere blir fanget av uvanlige pengefeil som de fleste ikke ville vurdere som en risiko.

Når du søker om boliglån, er en av tingene du må gjøre å overlevere kontoutskrifter for noen måneder, sa James.

Tanken er at leverandøren din skal kontrollere at du faktisk har råd til boliglån når utgiftene dine blir tatt i betraktning - men de ser ikke bare på summen nederst, de ser også etter røde flagg.

Problemet noen potensielle låntakere har er at med mindre du er forsiktig, kan en helt uskyldig transaksjon bli feillest av en utlåner og se deg avvist.

Det betyr at det lønner seg å vite hva de ser etter for å sikre at du ikke ved et uhell blokkerer deg selv fra en avtale du ellers ville kvalifisert for.

Her er åtte uventede grunner til at boliglånssøknaden din kan bli avvist.

rosa babybadesete

1. Vitser inne

Enten du blir overført penger til å betale for en delt pizza, eller for en større sum penger som en feriebetaling eller husleie, kan det virke morsomt å inkludere en spøkreferanse når du sender kontanter.

Men långivere kan stille spørsmål ved hva disse referansene betyr - og viktigere er at de kanskje ikke tar ordet for det hvis du forteller dem at det var en spøk.

Be vennene dine om å merke betalinger med en referanse som gjenspeiler hva overføringen egentlig var til, for eksempel 'pizza' eller 'sommerferie', foreslår James.

2. Sender noen 100 pund for bursdagen sin

Hvis du er midt i en boliglånssøknad, kan utlån eller gave til og med en liten sum penger reise spørsmål fra långiveren.

Dette inkluderer å sende en venn eller en du kjenner en plutselig kontant sum eller et uventet kjøp, for eksempel et nytt kjøleskap.

Å se mindre penger enn normalt på kontoen din kan påvirke beregninger av rimelige kostnader, og hvis noe ikke stemmer, kan det forsinke søknadsprosessen, forklarer James.

Det viktigste er å sikre at du har en fin buffer bygget opp på bankkontoen din for å ta hensyn til eventuelle ikke-viktige utgifter under søknadsprosessen for boliglån.

3. Spill eller spilltransaksjoner

Hyppige eller store betalinger kan heve enorme røde flagg

Hyppige eller store betalinger kan heve enorme røde flagg (Bilde: Getty Images)

Hvis du liker å flagre nå og da, bør det ikke gjøre noen skade, men hyppig pengespill på store summer kan heve røde flagg til en utlåner.

Faktisk viser Aldermores studie at pengetransaksjoner er det åttende vanligste kredittspørsmålet når du søker om boliglån.

Hvis du satser små beløp her og der (for eksempel å spille lotteri), vil det ikke påvirke boliglånssøknaden din.

Men långivere vil ta hensyn til pengetransaksjoner og vurdere om du sannsynligvis vil betale boliglånet ditt i tide hver måned. Så hvis gambling forårsaker et problem med økonomien din, kan det også forårsake et problem med boliglånssøknaden din, forklarer James.

johnny depp winona ryder

Gambling kan føre til alvorlige personlige og økonomiske problemer. Hvis du trenger hjelp, kan du kontakte GamCare for å få støtte og råd.

4. Å få ny jobb - selv om det lønner seg mer

Långivere tar ikke bare hensyn til inntektene dine når de vurderer søknaden din - de vil også ha bevis på at du ikke går glipp av noen betalinger, og en langsiktig jobb er et solid bevis på det.

jeremy clarkson piers morgan

Å sikre en ny, høyere betalende jobb er noe vi vanligvis ville feire, men det kan forårsake problemer når du søker om boliglån, ettersom de fleste långivere bare vil tilby deg en hvis du har vært i jobben en stund, sier James.

Noen långivere synes det er mer risikabelt å gi boliglån til noen som fortsatt er i prøveperioden.

Imidlertid kan en høyere lønn redusere effekten fordi det øker det långivere tror du har råd til å låne. Du må bevise din nye lønn, så be arbeidsgiveren om å bekrefte den skriftlig.

5. Undervurderer lønnen din

Hvis du får feil inntekt - for eksempel ikke tar hensyn til den årlige lønnsøkningen - kan det bety at søknaden din blir avvist når långiver kryssjekker lønnen din.

James sier at du bør dobbeltsjekke ordlyden før du sender inn skjemaet.

Dobbeltsjekk om du må angi årslønnen din, eller månedslønnen din, da dette er en veldig vanlig feil, forklarer han.

Du kan ende opp med å fortelle din utlåner at du tjener £ 2000 i året, når du faktisk mener en måned.

På samme måte, hvis du mottar vanlige bonuser eller provisjon, ikke inkluder dem i grunnlønnen din, skriv inn disse separat, slik at utlåner kan se hele bildet.

6. rullegardinmenyer

Feil data kan være et mareritt å fikse

Feil data kan være et mareritt å rette opp (Bilde: Getty Images/iStockphoto)

Noen datamaskiner lagrer automatisk informasjon fra tidligere skjemaer og kort, for eksempel adresser og navn.

Men bruk av lagrede data kan også føre til feil - og feil informasjon kan legges inn der det ikke er nødvendig.

Ved et uhell å si at du har to barn i stedet for ett barn, for eksempel, vil det påvirke søknaden din, da banker vil vurdere om du tjener nok til å passe på dine pårørende.

7. Ikke å ha papirspor for innskuddet ditt

Hvis du har mottatt hele eller deler av innskuddet ditt som en gave, må du sørge for at du har et papirspor som viser pengene som forlater og skriver inn kontoer, slik at utlåner kan følge reisen til din besittelse.

Unnlatelse av å ha dette kan føre til forsinkelser i søknaden din, og hvis du ikke kan bevise hvor pengene kom fra, kan det hende at den ikke kan inkluderes i søknaden din, forklarer James.

I de verste tilfellene vi har sett, har folk fått kontoene sine frosset og flagget som en svindelrisiko etter å ha overført alle pengene fra familie, partnere og sparekontoer på samme dag - for deretter å betale tilbake depositumet igjen.

8. Fredag ​​kveld splurges

Selv om det er helt normalt å ønske å sosialisere seg i helgen, må du passe på sent på kvelden eller tilfeldige impulsutbrudd som kan få deg til å virke hensynsløs eller upålitelig.

betydningen av tallene 911

For eksempel kan plutselig trekke ut £ 100 på et kontantpunkt klokken 23.00 for en taxi eller en beruset impuls på champagne, få deg til å virke litt upålitelig - noe banker kan være utrolig engstelige for.

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt NEWSAM Money -nyhetsbrev her.

Andre måter å øke sjansene for suksess på

Vi har gått gjennom noen mer vanlige årsaker til at søknaden din kan falle gjennom - og hvordan du kan fikse dem.

  1. & apos; Jeg har ingen bevis på kreditt i kredittfilen min & apos;
    Hvis du ikke har noen historie, kan du faktisk søke om et lavt kredittkort for å bygge opp poengsummen din. Husk å betale hele saldoen hver måned, ellers kan det gjøre situasjonen verre.
    Noen av disse kortene vil kreve høye rentegebyrer da du regnes som 'risikofylt' - så bruk dem sparsomt.
  2. & apos; Jeg/min partner er ikke på valglisten & apos;
    Registrer deg og registrer deg for å stemme. Det er en dobbel seier, ettersom du også vil få si hva som driver din lokale valgkrets og land.
  3. & apos; Jeg har ikke alltid bodd i Storbritannia & apos;
    Det er sant at noen långivere kan være engstelige for å låne ut til personer med begrenset permisjon for å bli i Storbritannia.
    Hvis du er kvalifisert, vil det være verdt å søke om permanent opphold i Storbritannia, eller 'ubestemt permisjon for å forbli' for å gi den sin offisielle tittel. Alternativt kan et expat boliglån være en å vurdere.
  4. & apos; Jeg sendte for mange kredittsøknader & apos;
    De fleste kredittsøknader vil bare bli liggende i filen din i seks måneder - og de fleste långivere vil bare se så langt tilbake - så hvis du har laget for mange på veldig kort tid, ta deg litt tid til å la støvet legge seg.

Se Også: