Forlengelsesberettigelse forklart - hvem kan nå kreve den utvidede ordningen

Hmrc

Horoskopet Ditt For I Morgen

Reglene for hvem som er kvalifisert for forskuddsbetaling, er nettopp endret(Bilde: Getty Images)



Etter flere måneder med å si at ordningen for fastholdelse av jobber med Coronavirus - generelt kjent som furlough - ville ende 1. november, er den nå forlenget med mer enn en måned.



Men mer enn bare utvidet, det har også vært endringer i hva det utbetaler og hvem som er kvalifisert til å få det.



Den første store endringen er at regjeringen nå vil dekke mer av kostnadene enn den hadde gjort på fredag ​​- betale 80% av lønnen opp til 2500 pund i måneden for arbeidsledige ansatte, slik at arbeidsgiverne bare kan plukke folketrygd og pensjonsavgifter for personale.

Kansler Rishi Sunak sa: I løpet av de siste åtte månedene av denne krisen har vi hjulpet millioner av mennesker til å fortsette å forsørge familiene sine. Men nå - sammen med mange andre land rundt om i verden - står vi foran en tøff vinter.

Jeg har alltid sagt at vi vil gjøre alt som trengs etter hvert som situasjonen utvikler seg. Etter hvert som restriksjonene blir strengere, tar vi skritt for å gi ytterligere økonomisk støtte for å beskytte jobber og bedrifter. Disse endringene vil gi et viktig sikkerhetsnett for mennesker over hele Storbritannia.



Bur det var også endringer i hvem som er kvalifisert til å kreve det.

amazon fresh uk steder

Endringer i valgbarhetstid

Flere kvalifiserer nå for støtte



Furlough ble lansert 20. april, siden har 9,6 millioner jobber blitt beskyttet - med utrolige 41,4 milliarder pund utbetalt i henhold til de siste HMRC -tallene.

Men det har vært stengt for nye søkere siden juli, og for å kvalifisere folk måtte være på lønn hos sitt nåværende firma siden mars.

Slik er det ikke lenger.

Under detaljer som ble offentliggjort lørdag av statskassen, kan du nå kvalifisere deg til kontanter så lenge du var ansatt innen 23:59 30. oktober 2020.

Det betyr at en hel rekke ansatte som har gått glipp av ordningen så langt, kan stå i kø for statlig støtte.

Her er de fullstendige reglene for kvalifisering som er kunngjort av statskassen:

lotteri resultater i dag uk
  • For å være kvalifisert for krav i henhold til denne utvidelsen, må ansatte være på en arbeidsgivers lønnslønn innen 23:59 30. oktober 2020. Dette betyr at en sanntidsinformasjon (RTI) -melding som varsler betaling for den ansatte til HMRC må ha blitt foretatt på eller før 30. oktober 2020.
  • Ansatte kan ha alle typer kontrakter. Arbeidsgivere vil kunne avtale eventuelle arbeidsordninger med ansatte.
  • Arbeidsgivere kan kreve tilskudd for de timene de ansatte ikke jobber, beregnet på grunnlag av de vanlige timene de har jobbet i en kravstid. Slike beregninger vil stort sett følge den samme metodikken som for tiden under CJRS.
  • Når du krever CJRS -tilskudd for fristede timer, må arbeidsgivere rapportere og kreve i minst 7 påfølgende kalenderdager.
  • Arbeidsgivere må rapportere arbeidstimer og de vanlige timene en ansatt forventes å jobbe i en skadeperiode.
  • For arbeidstimer vil ansatte bli betalt av arbeidsgiveren underlagt arbeidskontrakten, og arbeidsgiverne er ansvarlige for å betale skatten og NIC på grunn av disse beløpene.

Se Også: