Blinkende lys og 5 andre kjørefeil kan du bli bøtelagt for

Motoriske Uhell

Horoskopet Ditt For I Morgen

Blinkende lys for å slippe noen igjennom kan føre til store problemer(Bilde: Getty)



Det er ingen hemmelighet at fikling med mobiltelefonen bak rattet er i strid med loven.



Det er nå to år siden regjeringen skrudde opp straffene for å ha blitt tatt ved bruk av telefon mens de kjørte, mens Thames Valley og Hampshire politistyrker skal begynne å bruke 'mobiltelefondetektorer' for å identifisere sjåfører som kan sende meldinger bak rattet.



freddie starr donna starr

Imidlertid er det mange andre ting som mange sjåfører gjør som de kanskje ikke skjønner er i strid med loven og kan se dem seriøst ute av lommen.

Faktisk kan tilsynelatende ufarlige handlinger som å blinke med lysene for å slippe noen forbi, pippe for å fortelle noen du har kommet eller parkere på feil side av veien se deg i trøbbel.

Her er seks av de mest misforståtte reglene:



1. Honking hornet

Å pipe på hornet når det står stille er et lovbrudd.

Å pipe på hornet når det står stille er et lovbrudd (Bilde: Getty)

En studie fra GoCompare fant ut at et stort antall av oss synes det er helt greit å tute bilhornet når bilen står stille. T



han prissammenligningsside fant at 85% mente at piping som satt fast i trafikken var lovlig, mens nesten tre fjerdedeler (73%) mente at honking mens parkert var ok også.

vikar for dibley død

Dette kan imidlertid være en alvorlig kostbar feil - å slå på hornet når bilen din ikke beveger seg og ikke er i fare, kan føre til at du bøyde deg med en bot på opptil £ 1000.

2. Skru opp litt!

Det kan være en melodi, men å lytte til det med høyt volum kan koste deg.

Det kan være en melodi, men å lytte til det med høyt volum kan koste deg (Bilde: iStockphoto)

Vi liker alle en singelong i bilen, men det er ikke ok å skru opp volumet for mye.

Hvis du får høy musikk, kan du bli pålagt en bot på opptil £ 100, men mer enn fire av fem (82%) sjåfører GoCompare snakket med mente overdrevne volumer var helt lovlige.

3. Slå på Vs

Hvis din raseri fører til frekke håndbevegelser, kan det føre til en betydelig bot.

Hvis din raseri fører til frekke håndbevegelser, kan det føre til en betydelig bot (Bilde: iStockphoto)

Kjøring kan få frem det verste hos mange av oss, enten det skyldes å bli kuttet opp, sitte fast bak en traktor eller andre sjåfører som nekter å indikere.

Men hvis du gir etter for raseriet og gjør en frekk håndbevegelse, kan du ende opp i trøbbel med loven. Denne typen oppførsel kan føre til en bot på opptil £ 1000.

Det er fordi i henhold til lov om kriminalitet og uorden er både banning og utførelse av frekke bevegelser, for eksempel å stikke langfingeren mens du kjører, klassifisert som & uordentlig oppførsel & apos; .

524 engel nummer betydning

4. Justere setet

Å bli distrahert av barn bak i bilen - ved de tilfellene når de ikke sover - kan lande deg i varmt vann (Bilde: Moment RM)


Det er ikke eksplisitt ulovlig å endre setevinkelen mens du kjører eller spiser mens du sitter bak rattet.

Å kjøre 'uten nødvendig forsiktighet og oppmerksomhet' er imidlertid mot loven, og vil vanligvis resultere i en bot på opptil £ 100, kombinert med tre poeng på lisensen din.

Hvis du blir fanget opp i en mer vesentlig hendelse på grunn av mangel på omsorg, vil du bli innkalt til retten og kanskje betale en bot på hele 5000 pund, samt få ni poeng på lisensen din.

Det er mange handlinger som kan falle under denne paraplyperioden for kjøring uten forsiktighet. Noen eksempler fra RAC inkluderer:

  • Innstilling av satnav

  • Lese et kart

  • Justere setet ditt

  • Bli distrahert av andre mennesker i bilen

5. Blinkende lys for å vike

Frontlyktene dine er ikke der for å hjelpe deg med å vise deg.

Frontlyktene dine er ikke der for å hjelpe deg med å vise deg (Bilde: PA)

Mange bilister vil blinke med frontlysene for å gjøre det klart at de lar en annen sjåfør gå først.

Bruce Crompton militærbilsamling

Men selv om dette kan virke høflig, er det også potensielt lovbrudd hvis det resulterer i en ulykke og kan resultere i en bot på opptil £ 1000.

'På noen måter kan en over iver etter å signalisere være like ille som å ikke signalisere,' sier biladvokat Emma Patterson.

'Du får vanligvis en sjåfør som blinker i lyset eller fysisk indikerer at det er greit at noen gjør sin manøver.

'Men du kan da få en motorsyklist, som filtrerer gjennom trafikken, uvitende om signalet og som deretter blir skadet. Det er et scenario vi håndterer jevnlig. '

6. Parkering på feil side av veien om natten

Denne er helt ned til farene ved blendende.

Reglene sier at du ikke kan parkere på feil side av veien om natten fordi det er fare for at du vil blende andre sjåfører med frontlysene mens du parkerer og går.

euromillions uk millionær maker kode

Dessuten vil ikke leselysreflektorene være synlige når du forlater bilen.

Dette kan resultere i varsel om straff.

Kostnaden slutter ikke med boten

Disse lovbruddene kan føre til en mer kostbar bilforsikring i årene som kommer (Bilde: iStockphoto)

Det er verdt å huske at hvis straffen din inkluderer poeng på lisensen din i tillegg til en bot, vil det bli ytterligere økonomiske kostnader nedover linjen.

Å ha poeng på lisensen din vil øke kostnadene for bilforsikringen din, selv om du ikke har vært involvert i en hendelse eller trenger å gjøre et krav.

Det eksakte beløpet vil variere mellom sjåfører og forsikringsselskaper, men det vil være merkbart. Dessuten, ettersom disse punktene forblir på lisensen din i minst fire år, betaler du for ubevissthetene dine en stund.

Ikke bli fristet til å bare 'glemme' å informere forsikringsselskapet om poengene heller, ettersom forsikringsselskapet skulle finne ut at de vil ha rett til å oppheve forsikringen din, noe som bare vil øke kostnaden for å få dekning i fremtiden.

Les mer

Hvordan senke kostnadene ved å kjøre
Hypermiling - Slik bruker du 40% mindre drivstoff Telematikk - hva det er og hvordan det fungerer De billigste bilene du kan kjøpe 6 ting du bør sjekke FØR du får en MoT

Se Også: