Finn havbeina: Hvordan få jobb på vannet

Arbeidsplasser

Horoskopet Ditt For I Morgen

Trålermann: Craig er en dekkmann og kokk(Bilde: Hull News/)



Som en del av Get Britain Working -kampanjen har vi funnet 3.671 jobber på eller rundt vann.



Som øy er vi omgitt av muligheter fra fiske til skipsbygging samt jobber ombord på cruiseskip, så det er noe som passer for alle som ønsker å være i nærheten, eller på sjøen.



Det er en næring i rask endring, men det er mange muligheter for folk som er forberedt på å jobbe hardt, sier Anne Hornigold, fra Whitby and District Fishing Industry Training School.

popstjerners ekte navn

Det er mye å holde på - sikkerhet, endring av lovverk og prosjektering. Den moderne skipperen må være fleksibel.

Men, sier hun, sjansene for en karriere er gode.



Enten kan du ende opp med å eie og drive din egen båt, eller så kan ferdighetene overføres til offshore -arbeid eller Merchant and Royal Navies, sier hun.

HVOR ER JOBBENE?

I det hele tatt finner du fiskejobber best ved å besøke de viktigste fiskehavnene fra Hull og Scarborough, Aberdeen og Fleetwood, Lancs, til Plymouth, Devon og Padstow, Cornwall.



Eksperter i bransjen sier at det til enhver tid vil være omtrent 200 stillinger for erfarne eller opplærende dekkhender og fiskere.

Jobcentre Plus har 2578 marinejobber som inkluderer 59 skips- og hovercraft -offiserer, 37 båtoperatører og 326 havner og stuevarer. Sjekk www.direct.gov.uk/jobseekers for detaljer.

Relaterte jobber spenner fra en kraningeniør i Barry, South Glamorgan (£ 24 336), til en hoved marinearkitekt (fra £ 45 000).

Til tross for nedskjæringer rekrutterer Royal Navy (www.royalnavy.mod.uk) alltid, spesielt ingeniører og medisinsk personale. Slik er også handelsflåten. Logg deg på www.careersatsea.org for mer informasjon.

Vi fant ytterligere 485 cruiseskipjobber på www.allcruisejobs.com, med alle de store aktørene, inkludert Royal Caribbean, Variety Cruises og Celebrity -cruise.

På www.reed.co.uk fant vi 326 jobber, alt fra en fraktkoordinator i Plymouth (fra 19 000 pund) til en mariningeniør i Merseyside (fra 19 350 pund).

Cruiseindustrien er fremdeles livlig og tusenvis av ansatte fra rengjøringsmidler, servitører, kokker og detaljister til underholdere, skjønnhetsterapeuter og vedlikehold er nødvendig for å passe passasjerene og holde dem fornøyde.

Vi fant 82 jobber på www.caterer.com, og du kan også sjekke ut Cunard (www.cunard.co.uk), P&O (www.pocruises.co.uk) og Carnival (www.carnivalcruise.co.uk) for flere jobber.

ARBEIDERS SIKT

Craig Fuffey begynte som lærling i den tøffe verdenen av havfiske som en frisk ansatt som forlot skolen.

tracy thompson katarina johnson-thompson

To år senere er han en dekkmann og kokk ombord på en Nordsjø -tråler og tilbringer opptil 11 dager til sjøs med mannskapet på Jubilee Spirit, som seiler ut av Grimsby, Lincs og Scarborough, North Yorks.

En vanlig dag på sjøen starter med at Craig, 18, lager frokost-en ferdig stekt annenhver dag og grøt mellom-for jubilantens fem besetningsmedlemmer.

Han sier: Jeg hadde aldri tenkt å bli kokk, men for noen måneder siden, da vi skulle seile, dukket ikke kokken opp og jeg tegnet det korte strået. Jeg hadde aldri laget mat i hele mitt liv.

Alle klarer seg selv ved lunsjtid, og om kvelden tar Craig tak i alt fra spaghetti bolognese til full stek.

Han sier: Det kan være en utfordring når du er der ute og ruller rundt fra side til side, men du blir vant til det.

Resten av dagen tilbringer han på å kaste garn eller i fiskerommet sløye og preppe fisken, som lagres på is for å holde den frisk.

Da han vokste opp i Hull, hadde faren til Craig en fiskebåt, så det var logisk for ham å følge etter og melde seg på Whitby og District Fishing Industry Training School.

Han sier: Jeg var bare 16, men jeg visste hva jeg ville gjøre, og jeg ønsket en utfordring.

Det neste året ble brukt på å lære alt fra helse og sikkerhet til ingeniørarbeid, nettreparasjon til båtpleie.

Jeg gikk ut for to ukers arbeidserfaring på en tråler, men kom ikke tilbake på over to måneder, ler han.

Jeg jobbet hardt og viste dem at jeg ville gjøre jobben. Da jeg var ferdig med kurset, dro jeg rett ut igjen med Jubilee Fishing Company, som tilbød meg en jobb.

Men han innrømmer at han til å begynne med var redd for det som lå foran, og sa: Det er et stort sprang fra skolen til å være ute på sjøen, men jeg kom meg videre med det.

betydningen av nummer 555

Ikke engang tre dager med sjøsyke var nok til å sette ham av fra sin nye valgte vei.

Det er en industri i rask endring, men jeg liker det, sier Craig, som nå studerer mellom sjøturer for skippermerket. En dag ville jeg gjerne skippert min egen båt.

OPPLÆRING

For å gå til sjøs må fiskere gjennomføre grunnleggende sikkerhetstrening.

I tillegg må skippere, kamerater og ingeniører som arbeider på fiskefartøyer over en viss lengde og motoreffekt, eller som opererer i visse havområder, ha lovbestemte kompetansebevis fra Maritime and Coastguard Agency.

Nyankomne fiskere må delta på grunnleggende sikkerhetstrening i sjøoverlevelse, brannslukking, førstehjelp og helse og sikkerhet.

I tillegg må erfarne fiskere-de med minst to års fiskeerfaring-også ha regelmessig opplæring i sikkerhetsbevissthet.

Besøk www.seafish.org eller www.whitby fishingschool.co.uk for å finne ut mer.

OPP STIGEN

Fra dekkhånd kan du fortsette karrieren langs dekkruten ved å gå videre til parring og deretter, når du har oppnådd de relevante lovfestede kvalifikasjonene, videre til skipper.

Det kan være lurt å drive din egen lille båt og bli kvalifisert som kystskipper, eller kanskje gå på ingeniøralternativet.

ariana grande bee tatovering

Hvis du ønsker det, kan du flytte inn i beslektede maritime næringer som handelsflåten, støtte til havs og slepebåtarbeid.

Disse næringene anerkjenner ekspertisen du har oppnådd mens du jobber i fiskerisektoren, og kan gi deg flere muligheter til å utvikle din karriere til sjøs.

Se Også: