Endelig! Sjekker for å rydde på en dag fra oktober - nå kan du la oss betale dem eksternt?

Apper

Horoskopet Ditt For I Morgen

Kryss av

Takk - men kan jeg ha kontanter i stedet?(Bilde: Getty)



Industrielle tiltak for å 'sette sjekker fast i det 21. århundre' - med ny teknologi som gjør det mulig for dem å rydde innen neste dag - starter i oktober.



Et nytt system vil gjøre det mulig å utveksle bilder av sjekker mellom banker og byggefellesskap i stedet for å flytte papirkontroller rundt i landet.



Det reduserer hvor lang tid det tar å sjekke for å slette fra seks virkedager til neste arbeidsdag.

The Check and Credit Clearing Company (C & CCC), som forvalter sjekksystemet, sa at det nye systemet vil gå i drift hos noen banker og byggefellesskap fra 30. oktober.

Men det vil være andre halvdel av 2018 før alle britiske banker og byggefellesskap tilbyr tjenesten.



Den eksakte datoen for dette skjer vil bli kunngjort etter hvert.

meningsmåling

Bør sjekker bare skrotes?

0+ STEMMER SÅ LANGT

JAIKKE

Hva det betyr for deg

For kunder som betaler med sjekker i henhold til det nye systemet, betyr det at de vil kunne ta ut pengene - og være sikre på at sjekken ikke blir returnert ubetalt - innen utgangen av neste 'ukedag' etter at sjekken er betalt kl. det siste.



En ukedag er definert som mandag til fredag, unntatt helligdager.

James Radford, administrerende direktør i C & CCC, sa: 'Disse endringene vil sette sjekker fast i det 21. århundre og gi reelle og viktige fordeler for de mange enkeltpersoner, veldedige organisasjoner og bedrifter som regelmessig bruker sjekker.'

Slik fungerer systemet nå

Sjekk (Bilde: PA)

For øyeblikket innebærer sjekkklareringsprosessen papirkontroller som transporteres rundt i landet.

Etter å ha betalt i en sjekk, tar det opptil to hverdager før mottakeren kan tjene renter på pengene, fire hverdager før de kan ta ut kontanter og seks hverdager før mottakeren kan være sikker på at den ikke blir returnert ubetalt.

Hvordan det nye systemet vil fungere

USA, Illinois, Metamora, Nærbilde av mann som fotograferer kontroll

Dette ville vært mye lettere

Det nye sjekkbildesystemet betyr at digitale bilder av sjekker i stedet kan utveksles mellom banker og byggefellesskap - noe som fremskynder prosessen, da sjekker ikke trenger å gå på en fysisk reise.

Under det nye systemet vil folk fortsatt skrive papirsjekker som de gjør nå - og de vil også fortsatt kunne betale dem over disken i den lokale banken hvis de velger det, hvor banken vil lage et bilde av sjekken og bytt den elektronisk.

Men hvis noen mottar sjekker, i stedet for å gå til banken sin for å betale dem inn, kan det være lurt å laste opp bilder av dem til mobilbankappen sin for å betale dem inn.

Kan du bare skanne dem selv?

Bedrifts- og veldedighetskunder kan også få tilbud om et skanneanlegg av banken hvis de har et stort antall sjekker å behandle.

Til tross for forbrukere & apos; økende appetitt for internett og mobilbank, 477 millioner sjekker ble fremdeles brukt for betalinger og for å skaffe kontanter over hele Storbritannia i 2016.

Barclays har allerede introdusert sjekkavbildning for sine kunder.

I mai 2014 lanserte den et pilotprogram for mobilsjekkavbildning for kunder som er registrert for å bruke Barclays mobilbank.

Barclays sa at det nå har 175 000 kunder registrert for å bruke tjenesten, og kundene kan fortsatt søke om å bli med piloten, slik at de kan betale med Barclays -sjekker på opptil 500 pund raskt.

Ashok Vaswani, administrerende direktør i Barclays UK, sa: 'Sjekker er en av de eldste betalingsformene, og vi ønsker denne kunngjøringen hjertelig velkommen som bringer dem fullt ut i den digitale tidsalderen.'

Se Også: