Fernando Alonso erstatter Sebastian Vettel hos Aston Martin etter Germans pensjonisttilværelse

Formel 1

Horoskopet Ditt For I Morgen

To ganger verdensmester i Formel 1 Fernando Alonso vil erstatte den pensjonerende legenden Sebastian Vettel på Aston Martin for 2023-sesongen.



Vettel, som vant fire påfølgende verdenstitler mellom 2010 og 2013 med Red Bull, kunngjorde at han ville trekke seg ved slutten av inneværende 2022-sesong foran Ungarns Grand Prix. 35-åringen nevnte rollen sin som forelder og ektemann som hovedgrunnen til å gå bort fra motorsport, samt sin store interesse for å bekjempe klimaendringer.



live boksing på tv i kveld

Som et resultat, tyskeren etterlot seg en ledig stilling hos Aston Martin og det britiske antrekket har flyttet for et annet racingikon i Alonso. Spanjolen slutter seg til Aston Martin når sesongen er over, og forlater Alpine etter to år.



Alonso kom tilbake til F1 med Alpine forrige sesong etter to års fravær fra sporten. Kontrakten hans skulle fornyes på slutten av sesongen, og med rykter om fremtiden til Oscar Piastri som forvirret fremtiden hans, har Alonso hoppet av skipet til Aston Martin.

'Dette Aston Martin-teamet bruker tydelig energien og engasjementet for å vinne, og det er derfor et av de mest spennende lagene i Formel 1 i dag,' sa 41-åringen. «Jeg har kjent [eieren Lawrence Stroll] og [sjåføren Lance Stroll] i mange år, og det er veldig åpenbart at de har ambisjoner og lidenskap for å lykkes i Formel 1.

'Jeg har sett at teamet systematisk har tiltrukket seg flotte mennesker med vinnende stamtavler, og jeg har blitt klar over det enorme engasjementet for nye fasiliteter og ressurser på Silverstone. Ingen i Formel 1 i dag viser en større visjon og absolutt forpliktelse til å vinne, og det gjør det til en virkelig spennende mulighet for meg.»



  Fernando Alonso vil slutte seg til Aston Martin for å erstatte Sebastian Vettel når kontrakten hans med Alpine går ut på slutten av sesongen
Fernando Alonso vil slutte seg til Aston Martin for å erstatte Sebastian Vettel når kontrakten hans med Alpine går ut på slutten av sesongen ( Bilde: REUTERS)

Alonso har imponert siden han kom tilbake til rutenettet og til og med klatret på pallen i Qatar Grand Prix i 2021. Spanjolen skal ha sluttet seg til Aston Martin «på en flerårskontrakt».

Lageier Lawrence Stroll rykket raskt for å sikre seg tjenestene til Alonso etter at Vettel fortalte teamet om sin beslutning om å trekke seg i forrige uke. Alonso vil kjøre sammen med Lance Stroll, som har vært med dem siden 2019.



Kanadierens far, Lawrence, har investert tungt i Aston Martin da han ser ut til å gjøre dem til flerårige utfordrere. Han bygger et stort tilbygg til fabrikken deres i Silverstone, og Alonso er utvilsomt imponert over investeringen og engasjementet som vises.

er r kelly i fengsel

'Jeg har fortsatt sulten og ambisjonen om å kjempe for å være i fronten, og jeg ønsker å være en del av en organisasjon som er forpliktet til å lære, utvikle og lykkes,' la Alonso til. 'Vi setter alle pris på at det er mye som skal gjøres for å komme i front, og at vi må bruke all vår energi på å jobbe sammen for å finne ytelse.

  Fernando Alonso har endt i poengene på de siste åtte løpene i 2022-sesongen
Fernando Alonso har endt i poengene på de siste åtte løpene i 2022-sesongen ( Bilde: REUTERS)

Tror du Aston Martin tok den riktige avgjørelsen ved å erstatte Sebastian Vettel med Fernando Alonso? Gi oss beskjed i

«Lidenskapen og lysten til å prestere som jeg har vært vitne til, overbeviser meg om å opprettholde min glede og engasjement for sporten. Jeg har tenkt å vinne igjen i denne sporten og derfor må jeg ta de mulighetene som føles riktige for meg.

På spørsmål om oppkjøpet av Alonso gjorde Stroll liten innsats for å skjule sin begeistring. Han sa: 'Jeg har satt meg fore å samle de beste menneskene og utvikle de riktige ressursene og organisasjonen for å lykkes i denne svært konkurransedyktige sporten, og disse planene tar nå form på Silverstone.

'Det virket derfor naturlig å invitere Fernando til å være en del av utviklingen av et vinnerlag, og vi slo raskt fast i våre nylige samtaler at vi har de samme ambisjonene og verdiene, og det var logisk og enkelt å bekrefte vårt ønske om å jobbe sammen .'

Kampanjen med 22 løp F1 2022 fortsetter med den belgiske Grand Prix på Spa-Francorchamps 28. august etter den fire uker lange sommerpausen.

Se Også: