Experian under ild for å 'selge data' med 46 millioner mennesker som potensielt er berørt

Erfaring

Horoskopet Ditt For I Morgen

Saken beskylder Experian for å lagre data fra en rekke kilder, inkludert online spørreskjemaer, folketellingen i Storbritannia og valglisten(Bilde: Getty)



beste babymelkerstatning

Mer enn 46 millioner mennesker i England og Wales kunne motta en utbetaling på 750 pund fra kredittreferansebyrået Experian som en del av en juridisk kamp som ble reist mot firmaet.



Et krav på 34 milliarder pund blir reist mot referansebyrået i en sak i Høyesterett som kan se millioner i kø for skader.



Selskapet er anklaget for oppdrett av data og profilering av publikum uten at de vet det.

Fredag ​​anla advokat Liz Williams, som bor i Nord -Dorset, klage til High Court for 750 pund.

Det beskylder Experian for å ha lagret data om briter fra en rekke kilder, inkludert online spørreskjemaer, folketellingen i Storbritannia og valglisten.



Dataene blir deretter angivelig solgt videre for kommersiell gevinst.

Skilt sitter utenfor grener

Stor innvirkning: Tjenesten brukes mye av banker for å avgjøre om de skal låne ut kreditt - inkludert boliglån - til kunder (Bilde: Bloomberg via Getty Images)



havari skuespillerinne funnet hengt

I oktober i fjor fant informasjonskommissærens kontor (ICO) at Experian solgte data til tredjeparter - inkludert politiske grupper - uten deres samtykke eller kunnskap. Det truet med en bot på 20 millioner pund hvis selskapet ikke grep å iverksette tiltak.

I følge skriften fra Williams, var firmaets behandling og profilering [av data] verken rettferdig eller gjennomsiktig ', mens det påståtte salget av data ble gjort uten samtykke.

Det hevdes at Experian har opprettet profiler basert på informasjon, inkludert hvor sannsynlig det er for en person å spille online, hvilket supermarked de kan bruke eller avis de leser.

Det er fryktet at profilene, som kan være unøyaktige, blir solgt videre for å nekte folk kreditt. Dette nektes av selskapet.

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

- Jeg visste ikke at rapporten [Experian] inneholdt informasjon som ga bort spillet om hva jeg gjorde på nettet og andre steder, og som ble solgt videre, sier Williams.

muhammad ali yolanda williams

'Vi trenger de juridiske spakene for å ilegge dårlig oppførsel en straff.'

Williams svarte på en appell om at potensielle fordringshavere skulle stå frem som representant for saken fra advokatfirmaet Harcus Parker.

Firmaet hevder at 46 millioner brukere kan bli berørt, og beløper seg til £ 34,5 milliarder eller £ 750 per person.

Williams sa at det er bekymringer for at profilene, som kan være unøyaktige, blir solgt videre for å nekte folk kreditt (Bilde: Getty)

Men Experian sier at alle data som samles inn for markedsføringsformål er helt atskilt og ikke har noen innvirkning på folks kredittpoeng.

brandon flynn sam smith

Ed Parkes, fra Harcus Parker, sa: 'Vi håper denne saken vil avskrekke fremtidig respektløshet for lover om personopplysninger.'

Experian sa: 'Vi er uenige i ICOs syn, og vi appellerer.

'Vi tror ikke det er noen rimelig grunn til å bringe denne saken.'

- Vi tror ikke det er noen rimelig grunn til å bringe denne saken, og vi vil forsvare kravet kraftig, sier en talskvinne til NEWSAM Money.

'Vi er uenige i ICOs opprinnelige beslutning, og vi appellerer mot den.

'I mer enn 30 år har vår offline markedsføringsvirksomhet - som er atskilt fra vår viktigste kredittscoringvirksomhet - støttet tusenvis av små selskaper, veldedige organisasjoner og offentlige organer.

'Den bruker offentlig tilgjengelige data, for eksempel folketellingen eller redigerte valglisten. Den sporer ikke internettaktivitet eller bruker informasjonskapsler for nettstedssporing - og den samler ikke inn data om faktiske kundekjøp.

'[Under Covid-19-pandemien har disse dataene hjulpet veldedige organisasjoner og matbanker med å få støtte til de mest sårbare-og det vil støtte små bedrifter når de kommer ut av lockdown].'

Se Også: