Alt du trenger å vite om Rishi Sunaks engangsbeløp på 1.000 pund

Universell Kreditt

Horoskopet Ditt For I Morgen

Kansleren er angivelig i samtaler for å gi seks millioner sårbare husholdninger et engangstilskudd på 1 000 pund Universal Credit-støtte under planer om å slette en livlinje på 20 pund i uken i april.



Kilder sa at initiativet ville erstatte £ 1 040 i året Universal Credit -økningen som ble introdusert i fjor, til tross for at parlamentsmedlemmer stemte for å forlenge støtten blant stigende Covid -smittefrekvenser.



Det har forstått at så mange som 6 millioner mennesker kan kvalifisere seg for det, med Rishi Sunak som hevder at det kan hjelpe til med å starte økonomien på nytt.



Men hva betyr betalingene for deg - hvem kvalifiserer og hvordan kan du få tilgang til det?

Vi ser på de små skriftene mens ministrene forbereder seg på å kutte i støtte fra Covid.

Vil jeg kvalifisere meg for £ 1000 -betalingen?

Parlamentsmedlemmer har stemt imot planer om å kutte Universal Credit med 20 pund i uken i april-men regjeringen nekter å være bundet av beslutningen (Bilde: PA)



Det er underforstått at betalingene ville erstatte den ekstra £ 20 i uken - eller £ 1.040 i året - boost som ble introdusert i april for å hjelpe finansiere dem som hadde mistet jobben - eller inntekten - under pandemien.

Det vil være tilgjengelig for fordringer - hovedsakelig de som står overfor en finanskrise, for eksempel arbeidsledige eller ute av stand til å dekke viktige utgifter.



Er det bedre enn de ekstra £ 20 i uken?

Universal Credit ble hevet med £ 1 040 for regnskapsåret 2020/21 for å hjelpe med virkningen av koronavirus.

Men den 'midlertidige' økningen skal for øyeblikket slutte 12. april, da standardpenger vil falle tilbake til nivåer før pandemien. Den gjennomsnittlige husstanden vil miste £ 84 som et resultat.

Kansler Rishi Sunak er motvillig til å gjøre £ 20-uken til en permanent økning fordi den vil gi minst 6 milliarder pund i året til offentlige utgifter.

I stedet er det forstått at han konsulterer om en engangsbetaling på mellom £ 500 og £ 1000.

Betalingen vil være på forskudd, noe som betyr at du må organisere økonomien bedre for å få den til å vare.

Akkurat nå blir £ 84 ekstra betalt månedlig, noe som betyr at du ikke kan bruke for mye.

I gjennomsnitt vil det også være £ 40 i året mindre enn dagens støtte.

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

Hva har Rishi Sunak sagt om betalingene?

En kilde fra regjeringen sa til The Telegraph Sunak at de håper engangsbetalingen vil bidra til å gjenoppbygge økonomien.

'En av motivasjonene til statskassen er at de tror folk vil gå ut og bruke den og bidra til å stimulere økonomien,' sa en kilde.

På mange måter er det en kombinasjon av kupongordningen på 500 £ og Universal Basic Income.

Universal Credit eksisterer imidlertid for de som sliter økonomisk og i rundt 60% av tilfellene er arbeidsledige, så det er lite sannsynlig at pengene vil bli brukt på noe utover viktige poster.

Vil betalingen være et alternativ til den nåværende £ 20 i uken?

Ja. Engangsbeløpet på 1.000 pund vil bli innfaset for å kompensere for slutten av den midlertidige økningen på 20 pund i uken.

Mer enn halvparten av de 5,7 millioner mennesker som mottar universell kreditt har meldt seg på for det siden pandemien startet. Disse husstandene vil mest sannsynlig kvalifisere seg til den siste støtten.

Går det definitivt fremover?

Alt du trenger å vite om £ 1000 engangsbetaling med universell kreditt

Downing Street nektet ikke rapporter om at en engangsbetaling på 1000 pund blir vurdert (Bilde: Alamy arkivfoto)

Statsministerens offisielle talsmann sa at det ennå ikke var tatt noen avgjørelser om hvilken støtte som skulle tilbys når 'løftingen' på 20 pund utløper senere i år.

Imidlertid benektet Downing Street ikke rapporter om at en engangsbetaling på 1.000 pund kan erstatte løftingen på £ 84.

'Gjennom denne krisen har vi sørget for at vi har tatt vare på de som er mest sårbare, og vi vil fortsette å vurdere den økonomiske og helsemessige konteksten for å bestemme hvordan vi best kan fortsette å støtte mennesker som trenger vår hjelp,' sa talsmannen.

bursdagskort fra dronningen

'Det er fortsatt slik at løftingen til Universal Credit fortsatt har noen måneder igjen til april, og det er ikke tatt noen beslutninger om det videre.'

På spørsmål om Boris Johnson støttet en engangsbeløp på 1.000 pund for mennesker som krever universell kreditt, sa talsmannen: 'Det er et spørsmål for kansleren, men igjen vil jeg peke på støtten vi har gitt mennesker med lave inntekter og dem som er de mest sårbare i samfunnet under hele pandemien. '

Les mer

Økonomisk støtte til foreldre
Besteforeldre Kreditt Skattefri barnepass 30 timer gratis barnepass Farskapslønn

Mer økonomisk støtte til foreldre

Hvis du er en forelder som sliter med å dekke regningene dine, kan du ha krav på ekstra økonomisk støtte. Se hva du har rett til nedenfor.

  • Du kan få gratis NHS tannbehandling hvis du er gravid når du starter behandlingen. For å få gratis NHS -tannbehandling må du ha et MATB1 -sertifikat utstedt av jordmor eller fastlege og en gyldig resept på fødselspermisjon (MatEx) .

  • Du har også rett til gratis NHS tannbehandling i 12 måneder etter at babyen din kommer. For å bevise at du er berettiget, må du vise et gyldig fødselsattest, fødselsskjema (jordmor vil gi deg dette skjemaet) og babyens fødselsattest.

  • Kvalifiserte ansatte kan også ta opptil 52 ukers svangerskapspermisjon. De første 26 ukene er kjent som 'Vanlig fødselspermisjon' og de siste 26 ukene som 'Ekstra fødselspermisjon'. De første 6 ukene betales med 90% av gjennomsnittlig ukeinntekt (AWE) før skatt, mens de resterende 33 ukene er £ 151,20 eller 90% av AWE (avhengig av hvilket som er lavere). Dette er reglene for de som krever delt foreldrepermisjon i stedet.

  • Hvis barnet ditt er under 18 år og du ikke bor sammen med en annen voksen, kan du søke om 25% rabatt på kommuneskatten.

  • Alle foreldre kan kreve Barnetrygd . Dette er et statstilskudd på £ 21,05 i uken for ditt første barn og £ 13,95 i uken for påfølgende barn.

  • Hvis du er sykmeldt på grunn av koronaviruset, men ikke kvalifiserer for sykepenger, kan du få en engangsbetaling på 500 pund covid -støtte fra regjeringen.

  • De Sunn start -ordning støtter foreldre med matkuponger. Du kvalifiserer hvis du er 10 uker gravid eller har et barn under fire år og får inntektsstøtte eller annen ytelse. Betalingskuponger starter fra £ 3,10 i uken.

  • Hvis du har lav inntekt, kan det hende du kan kreve inntektsstøtte, arbeidssøkertillegg (JSA) eller bostøtte - som kan hjelpe deg med husleie. Her er en guide til fordeler.

  • Hvis du har et tre eller fire år gammelt barn, kan du registrere deg for regjeringens 30 timers gratis barnepassordning på toppen.

  • Care to Learn -ordningen kan hjelpe med barnepasskostnader for foreldre som fortsatt er i utdanning. Det er £ 160 per barn per uke hvis du bor utenfor London eller £ 175 per barn per uke hvis du bor i London. Alle betalinger går direkte til barnepassleverandøren din.

  • I tillegg til det ovennevnte, er det også vannregning rabatter , gratis resepter, gratis skolereiser (og ensartet lettelse) og rabatter på energiregningen som du kan kreve.

Se Også: