Eks-rugbystjernen Ed Slater åpner opp om barnas reaksjon på diagnosen motornevronsykdom

Rugby Union

Horoskopet Ditt For I Morgen

Tidligere rugby stjerne Ed Slater har avslørt vanskelighetene med å fortelle barna sine at han led av motorneuronsykdom (MND) etter at han ble diagnostisert i forrige måned.



luke shaw beinbrudd

Forrige måned kunngjorde Slater at han hadde vært det diagnostisert med den degenerative sykdommen og trakk seg fra rugby med umiddelbar virkning. Han hadde tre opptredener for Gloucester i Premier League forrige sesong, og den siste kom i januar før han gjennomgikk seks måneders testing.



Under et følelsesladet intervju med BBC Frokost, en emosjonell Slater innrømmet at det var veldig vanskelig å si hans tre små barn. Han har to jenter og en gutt, og 34-åringen berømmet hvordan de tok nyheten.



'De er unge, og det er derfor jeg sier at vi tilpasset det litt slik vi fortalte dem, men barna er utrolig motstandsdyktige og i det øyeblikket kan de ha funnet det vanskelig, men når de først skjønte at ingenting endret seg umiddelbart, og at det ikke plutselig påvirket deres lever drastisk, kom de videre med ting,» sa Slater etter å ha kjempet mot tårene. 'På noen måter er det veldig forfriskende for meg.

'Bare å være rundt dem når du får nyhetene, bare å være rundt dem er en stor kilde til trøst.'

Slater avslørte også at han har begynt prosessen med 'voice banking', som er når en person spiller inn en liste med fraser med sin egen stemme mens de fortsatt har muligheten til å gjøre det. Opptaket blir deretter konvertert til å lage en personlig syntetisk stemme.



Den tidligere låsen innrømmet at han syntes konseptet var vanskelig å vikle hodet rundt, men han er glad for at han har gått gjennom det før sykdommen virkelig begynner å ta tak. Slater la til: 'Jeg satte meg ned med datteren min og vi leste, eller hun hørte på meg som leste.

'Jeg tror ikke hun helt forsto hva som foregikk, men hun var glad for å høre meg lese en bok for henne, så jeg er glad for at jeg har gjort det - det gir meg litt fred å vite at jeg har gjort det at i den slags beste tilstand jeg kan virkelig.»



Slater åpnet opp om det 'mest emosjonelle' aspektet av prøvelsen, som var å høre om sykdommens realiteter. En uttalelse fra Gloucester insisterte på at de var 'helt forpliktet til å støtte Ed, hans kone Jo og hans tre barn på den måten som måtte kreves'.

  Den tidligere Gloucester-låsen Slater kunngjorde at han trakk seg fra rugby umiddelbart etter å ha fått vite om tilstanden hans
Den tidligere Gloucester-låsen Slater kunngjorde at han trakk seg fra rugby umiddelbart etter å ha fått vite om tilstanden hans ( Bilde: Getty Images)

Etter å ha forlatt Leicester Tigers, sluttet Slater seg til Cherry and Whites i 2017 og gjorde 78 opptredener for klubben i Premier League. Han tilbrakte syv år tidligere med Tigers, hvor han vant Premier League-tittelen i 2012-13, og spilte 136 ganger i tillegg til at han var laget som kaptein over to sesonger.

MND er en degenerativ tilstand som påvirker nerver i hjernen og ryggmargen. Den tidligere rugbyligaspilleren Rob Burrow, Skottlands rugbyunionslås Doddie Weir og eks-Liverpool høyreback Stephen Darby har alle blitt diagnostisert med MND de siste årene og har drevet aktivt kampanje for å øke bevisstheten om sykdommen.

Weirs veldedighetsorganisasjon His My Name'5 Doddie Foundation - en referanse til skjortenummeret hans nummer fem - sa at den anerkjente at det var økt oppmerksomhet angående hodeskader og potensiell nevrologisk sykdom, men at det 'foreløpig ikke var nok endelig forskning' til å trekke konklusjoner angående evt. koblinger til MND.

Burrow, den tidligere Leeds Rhinos scrum-halvparten, ble diagnostisert i 2019 etter at han trakk seg og ble tildelt en MBE i april for sine tjenester til både sport og MND-samfunnet. Hans tidligere lagkamerat og nære venn Kevin Sinfield ble tildelt en OBE etter å ha samlet inn millioner for forskning på tilstanden.

Se Også: