Eks-Ferrari-stjerne kritiserer Charles Leclerc for å ha kritisert laget offentlig - 'Vær tålmodig'

Formel 1

Horoskopet Ditt For I Morgen

Philip Massa advart Charles Leclerc ikke å kritisere Ferrari offentlig og i stedet fokusere på å hjelpe teamet med å komme tilbake på sporet.



Monegaskeren var tydelig frustrert etter å ha blitt nummer seks i Budapest sist helg . Han følte at han aldri fikk sjansen til å konkurrere om pallen etter at Ferrari ba ham om å sette ham på harde dekk midt i løpet, som han slet med å få opp til temperatur under de kjølige forholdene.



Etterpå sa han til Sky Sports at han ikke kunne forstå hvorfor den samtalen ble foretatt. 'Av en eller annen grunn, jeg vet ikke hvorfor, vi gikk på det harde,' sa han. 'Jeg sa på radioen at jeg var veldig komfortabel med mediet og at jeg ønsket å gå så lenge som mulig med dekkene fordi følelsen var god - jeg vet ikke hvorfor vi tok en annen beslutning.'



Disse ordene fra Leclerc bidro til påbyggingen som fulgte løpet, etter Ferraris siste strategitabbe. Med teamet under mer press enn på noe tidspunkt denne sesongen, har Massa advart sjåføren mot ytterligere offentlig kritikk.

'Vel, definitivt, han er ikke fornøyd i det hele tatt,' sa han som gjest på Enhver kjørt mandag . 'Men du må være tålmodig, for hvis du starter en kamp nå, vil det ikke hjelpe laget. Charles, vi kan ikke glemme, i det siste løpet gjorde han en feil som bare ga bort en veldig god mulighet til å vinne løpet og få riktig antall poeng.

'Så du må være tålmodig. Så selv om du ikke er fornøyd med beslutningene, feilene som skjer, må du kjempe på riktig måte, profesjonelt. Ikke vise det utenfor fordi, hvis du begynner å vise deg utenfor , det hjelper ikke begge sider, selv om Ferrari gjorde flere feil i år. En kamp utenfor vil ikke hjelpe dem.'



 Eks-Ferrari-syklisten Massa rådet Leclerc til å holde munnen lukket offentlig
Eks-Ferrari-syklisten Felipe Massa rådet Leclerc til å holde munnen lukket offentlig ( Bilde: REUTERS)

Ferrari-sjef Mattia Binotto hoppet til forsvar for sin strategisjef Inaki Rueda etter løpet i Budapest. 'Noen ganger gjør vi feil, men andre gjør dem også, de ser bare ikke så nøye etter. Så ikke bare Inaki, men hele laget er flott og jeg støtter dem fullt ut,' sa han til Sky.

Men det har blitt antydet at Binotto selv burde frykte for fremtiden sin . Tidligere F1-løp Ralph Schumacher hevdet at italieneren kan finne seg selv uten jobb allerede denne måneden.



'Jeg ser ham allerede i fare i sommerferien,' fortalte han Sky Tyskland . 'Det er for mange småting som gikk galt og for mange tekniske problemer. Hvis du får en gave som dette, å kunne kjøre for mesterskapet igjen og sette det i fare og kaste det, er det allerede bittert.'

Se Også: