EasyJet stenger knutepunkter på flyplassene i Stansted, Southend og Newcastle og sparker 4500 ansatte

Easyjet

Horoskopet Ditt For I Morgen

Budsjettflyselskapet easyJet forbereder å skaffe 4500 ansatte og stenge tre store britiske flyplassbaser permanent som en del av en enorm restrukturering etter den globale koronaviruspandemien.



Selskapet sa at hundrevis av pilotroller er i fare - med formelle konsultasjoner som starter tirsdag.



joey essex stephanie pratt

Det kommer en måned etter at lavprisselskapet advarte om at det kan være nødvendig å redusere personalet med opptil 30%for å hjelpe til med å 'optimalisere nettverket og basene som følge av krisen'.



Reisegiganten forventes å miste opptil 4500 jobber i hele nettverket, inkludert rundt 1900 ansatte i Storbritannia.

Johan Lundgren, administrerende direktør i easyJet, sa: «Dette er veldig vanskelige forslag å komme med i en enestående og vanskelig tid for flyselskapet og bransjen som helhet.

'Vi er fokusert på å gjøre det som er riktig for selskapet og dets langsiktige helse og suksess, slik at vi kan beskytte jobber fremover.'



Rundt 80% av easyJets britiske piloter forblir foreløpig innstilt på oppbevaringsordningen for Coronavirus.

- Dessverre betyr det lavere etterspørselsmiljøet at vi trenger færre fly og har mindre mulighet for arbeid for våre medarbeidere - vi er opptatt av å jobbe konstruktivt med våre ansattes representanter på tvers av nettverket for å minimere tap av jobber så langt som mulig, fortsetter Lundgren.



Easyjet skal starte flyvningene på nytt 1. juli (Bilde: PA)

'Disse forslagene reflekterer ikke vårt folk i Stansted, Southend og Newcastle, som alle har jobbet utrettelig og har vært fullt engasjert i å tilby god service til våre kunder.'

Selskapet sa at det nå har informert alle berørte ansatte, med ansatte på høring i dag.

Det kommer til tross for at firmaet fikk et lån på 600 millioner pund fra den britiske skattebetaleren under Government Covid Corporate Financing Facility.

diane abbott jeremy corbyn forhold

Union Balpa sa at det er 'sjokkert over størrelsen på potensielle tap av jobber', som tilsvarer nesten 1 av 3 easyJet-piloter i Storbritannia.

Brian Strutton, Balpa generalsekretær, sa: 'Vi vet at luftfarten er midt i COVID -krisen, og vi hadde ventet at easyJet ville kunngjøre midlertidige tiltak for å hjelpe flyselskapet med å bli frisk.

'Men dette virker som en overdreven overreaksjon, og easyJet vil ikke finne et antall piloter som venter på å komme tilbake når restitusjonen finner sted i løpet av de neste to årene.

Flyselskapet har til hensikt å stenge London Southend-, Stansted- og Newcastle -basene som en del av en overhaling av sine operasjoner i Storbritannia (Bilde: AFP)

superbowl 2019 dato uk tid

EasyJet sysselsetter 2300 piloter i Storbritannia - og 727 av dem risikerer å bli redundant (Bilde: PA)

'EasyJet betalte 174 millioner pund ut til aksjonærene, fikk avtaler med ansatte for å beskytte kontanter, fikk 600 millioner pund fra regjeringen, har skryt av å ha 2,4 milliarder pund i likviditet, og billettsalget går gjennom taket så fort at de ikke kan få piloter tilbake raskt nok - så hvorfor få panikk?

'Det legger ikke opp. Vi møter easyJet i dag, og vi kjemper for å redde hver eneste jobb.

'Dette er mer bevis på at luftfarten i Storbritannia er fanget i en dødsspiral av fortvilelse og individuelle flyselskaper flyr rundt uten retning.'

Kunngjøringen kommer når innsidere advarer om at 124 000 jobber i luftfartsindustrien kan gå tapt i år ettersom sektoren sliter med å hoppe tilbake fra pandemien.

British Airways er også for tiden i samtaler med Balpa om kutt som kan resultere i opptil 12 000 tap av jobber. Selskapet forbereder angivelig å gjøre 350 piloter overflødige og plassere ytterligere 300 i et basseng for gjenutleie.

Flyselskapet vurderer også lønnskutt for 36 000 ansatte som følge av koronaviruslåsen.

hvor høy er penny lancaster

Det er underforstått at hvis en avtale blir avtalt, vil de fleste pilotene være fra BAs London Gatwick (LGW) -nav, som flyselskapet tidligere har advart om at det kan stenge permanent etter lockdown.

British Airways har også advart om at Gatwick -basen er på linjen (Bilde: Getty)

I et notat til personalet 30. april skrev administrerende direktør Adam Carson: 'Som du vet, suspenderte vi Gatwick -flyplanen vår i begynnelsen av april, og det er ingen sikkerhet for når eller om disse tjenestene kan eller vil komme tilbake.'

Gatwicks sjef Stewart Wingate har appellert til BA, samt Virgin Atlantic, som sa at det kunne følge etter.

En beslutning om å trekke seg ut av flyplassen ville ha en 'enorm' innvirkning på Gatwick og innbyggerne i Crawley, sa Wingate.

hva betyr 322

Ryanair foreslår også lønnsreduksjoner på opptil 20% for flybesetning og 10% for ledsagere over hele Europa, for å 'konkurrere med rivaler som har mottatt statlige redningsoppgaver'.

Alle flyreiser inn og ut av Storbritannia ble grunnlagt i mars etter at landet ble låst etter en kraftig økning i koronavirus -tilfeller i Europa.

6. juli vil mange fortsette igjen, selv om Foreign Commonwealth Office sier at du fortsatt bare skal reise der det er absolutt nødvendig.

Easyjet - eid av milliardær Sir Stelios Haji -Ioannou - forbereder å starte flyreiser til Europa 1. juli, med planer om å betjene 75% av nettverket innen august.

Fra onsdag vil den operere rundt 500 flyvninger per dag i sitt europeiske nettverk, inkludert over 900 flyvninger per uke til og fra Storbritannia.

Se Også: