Dronningmor skapte panikk da politiet 'mistet henne' - bare for å finne henne å ta en drink på puben

Kongelige

Horoskopet Ditt For I Morgen

Dronning Elizabeth, Dronningens mor ble elsket vidt og bredt for sin raske sans for humor og hennes no nonsense holdning - egenskaper som, da hun døde i 2002, fikk henne kalt 'Best elsket' Kongelig ’.



Født 4. august 1900, Lady Elizabeth Bowes-Lyon giftet seg med daværende prins Albert i 1923 i Westminster Abbey, og paret ble hertugen og hertuginnen av York. De hadde ingen forventning om fremtiden som lå foran dem.



Hertugen og hertuginnen ønsket deres første datter velkommen, Prinsesse Elizabeth Alexandra Mary (den nåværende dronning Elizabeth) i 1926 som da fikk selskap av sin yngre søster, Prinsesse Margaret Rose i 1930.



Gjennom livet som konge, Dronningens mor var vitne til fire regjerer og levde i forbløffende 101 år - noe som gjør henne til den nest lengstlevende britiske kongelige, kun toppet av prinsesse Alice, hertuginne av Gloucester som levde til en alder av 102.

  Dronningens mor som døde for 20 år siden i dag
Dronningmoren levde til en alder av 101 år ( Bilde: Getty Images)

Hva synes du om kongefamilien? Gi oss beskjed i kommentarene...

Arven hennes går virkelig foran henne, og i en gjenoppstått historie har omfanget av hennes bekymringsløse og elskelige krumspring gledet kongelig fans.



Dronningens mor besøkte Derby for å åpne forsamlingslokalene i 1977, og det er rimelig å si at turen gikk alt annet enn knirkefritt.

Familien til den tidligere Derby-politimannen, Ian Parker, har avslørt noen strålende anekdoter fra hans tre tiår tilbrakt i styrken, inkludert hans minneverdige møte med Dronningens mor.



Ians datter, Jane Hart, fortalte Derby Telegraph : «De mistet henne! Det var denne operasjonen for å sikre at hun var OK og for å sikre at alt gikk greit. Det var en stor begivenhet, og jeg husker at han følte seg veldig stolt og privilegert over å være med og engasjere seg i det.

«De ledet henne rundt, og de var stolte over å ha henne til byen. Men de kunne ikke finne henne. Han fortalte historien til meg, og du kunne se at han fortsatt var nervøs for å fortelle den i årevis på grunn av det de må ha gått gjennom.

'Jeg tror det ble sendt en del offiserer for å finne henne, og faren min fant henne i baren og tok en drink. Dronningens mor var ganske kjent for å nyte en drikke, og det gjorde hun da hun kom til Derby.»

  dronning mor
Dronningens mor klarte å unnslippe sin trygghet ( Bilde: Tim Graham fotobibliotek via Getty Images)
  dronning mor
Dronningmor besøkte The Queen's Head i Stepney, Øst-London

Elsker de kongelige? Klikk her for å registrere deg for NEWSAMs daglige nyhetsbrev for å få alle de siste nyhetene

Hennes kjærlighet til en drink ble lagt merke til flere ganger i løpet av hennes lange liv, og hun dukket til og med morsomt opp på The Queen's Head pub i Stepney, Øst-London og trakk sin egen halvliter, før hun erklærte at den var bedre enn champagne.

Utleieren til The Queen's Head husket godt samspillet med The Queen og fortalte historien etter at hun gikk bort i 2002. Han sa: «Jeg ble fortalt tre måneder før at det skjedde, og jeg ble advart om ikke å fortelle det til noen før 10 dager i forveien.

'Familien min hadde vært i bransjen siden 1881 - de drev Bulls Head i Duckett Street. Men Blitz rammet oss hardt. Vi mistet 22 medlemmer av familien - bestefar, onkler, kusiner.

'Så det føltes relevant da palasset henvendte seg til meg om besøket hennes. Palace-mannen sa: 'Ikke bekymre deg. Hun vil få deg til å føle deg vel.' Jeg trodde ham ikke, men han hadde rett. Hun var fantastisk.

  Kong George VI av Storbritannia og dronning Elizabeth
Dronningens mor besøkte mange områder i London under Blitz ( Bilde: Getty)

'Du må huske at hun var en gammel dame. Jeg håndhilste på henne og hun følte seg som en spurv og jeg var så redd jeg kunne knuse henne. Jeg spurte henne hva hun ville drikke og hun ba om en halvliter Special.

'Hun helte det selv og hun slo tilbake minst tre fjerdedeler av det. Jeg må si jeg ble imponert.'

Dronningens mor tilhørighet til East End stopper ikke her, siden hun til og med ble kalt «The East Ender's angel» av lokalbefolkningen.

Etter at bombene falt over London under Blitz i andre verdenskrig, sa Dronningmoren berømt: «Jeg er glad for at vi [ Buckingham Palace ] har blitt bombet. Det får meg til å føle at jeg kan se East End i ansiktet».

Har du en historie å selge? Ta kontakt med oss ​​på yourNEWSAM@NEWSAM.co.uk

Se Også: