Ikke 'kjøp eller selg billetter' på Viagogo -parlamentsmedlemmer advarer - hvordan du får alle pengene tilbake

Billett Touts

Horoskopet Ditt For I Morgen

Mange fans som kjøpte billettene sine på Viagogo fant senere ut at de ikke var legitime(Bilde: Newsline Media)



Parlamentsmedlemmer har advart kundene om å unngå å bruke det kontroversielle billettnettstedet Viagogo for å kjøpe.



I en rapport som ble utgitt i dag, sa komiteen for digital, kultur, medier og sport (DCMS) at briter ikke bør 'kjøpe eller selge billetter' gjennom plattformen etter at den har brutt en rettskjennelse.



Det sa at nettstedet har 'forårsaket nød for for mange musikkfans for lenge', og at folk bør unngå det.

I november 2018 sikret Konkurranse- og markedstilsynet (CMA) en rettskjennelse mot Viagogo - og advarte den om å legge til ansvarsfraskrivelser som advarer kunder om setetaljer og eventuelle farer ved å bli avvist i døren for et arrangement.

Imidlertid iverksetter det nå ytterligere rettslige skritt på grunn av 'alvorlige bekymringer' at nettstedet ikke følger ordren.



Damian Collins MP, leder for DCMS -komiteen sa: 'Dårlige erfaringer med billettsalgsplattformer ødelegger tilliten til bransjen, mindre musikksteder stenger med en enestående hastighet, og fremtiden for talentrørledningen er i fare.

Selv Martin Lewis har advart mot å bruke det risikable nettstedet tidligere (Bilde: Sunday NEWSAM)



'Vi oppfordrer regjeringen til å se på effektiviteten av loven som skal forhindre at forbrukere blir lurt av når de kjøper billetter til livekonserter.

'Regjeringen bør ikke stole på frivillige gruppers arbeid for å ta imot gigantene i billettsalgsmarkedet, men sørge for at det er effektive tiltak for å stoppe utnyttelsen, og større åpenhet og oppreisning for billettkjøpere når det går galt.

'DCMS -komiteen har i dag tatt det svært uvanlige trinnet med å utstede en advarsel til publikum mot å bruke et større sekundært billettsted til det er i full overensstemmelse med forbrukerloven.'

I rapporten gir parlamentsmedlemmer en sterk advarsel mot bruken av Viagogos nettsted: 'Vi mener at Viagogo ennå ikke har vist seg å være en pålitelig operatør gitt sin historie med å motstå etterlevelse, rettskjennelser og parlamentarisk granskning og forbrytende forbrukerlov.

'Vi er bekymret for at mens arbeidet foregår, er forbrukerne fortsatt sårbare for nettstedets villedende salgspraksis. Det er tvingende nødvendig at CMA handler raskt og besluttsomt for å bringe Viagogo i tråd med forbrukerlovgivningen, og inntil den gjør det, anbefaler vi publikum å ikke kjøpe eller selge billetter via Viagogo. '

Den 5. mars la CMA ut en uttalelse der det ble oppdaget bekymringsfulle aspekter ved Viagogos overholdelse, og sa at den forbereder å iverksette rettslige skritt for å be en domstol om å finne selskapet i forakt for ikke å ha fulgt en tidligere rettskjennelse.

Hundrevis av kunder har ikke vært i stand til å bruke billettene etter å ha kjøpt dem for å se et show (Bilde: Newsline Media)

Parlamentsmedlemmer sa at Viagogo spesielt forårsaket lidelse for for mange musikkfans for lenge, og viste til frustrasjonen over selskapets uvilje til å stille for komiteen for å fremlegge bevis.

De har nå oppfordret regjeringen til å forklare hvordan den har til hensikt å vurdere effektiviteten av brudd på grenser for billettsalgsforskriften 2018 og publisere en gjennomgang av forskriften.

Det vil at fansen skal få en raskere og enklere prosess for å løse sekundære billettdiskusjoner fordi dårlige erfaringer risikerer å ødelegge folks glede av levende musikk og tappe penger ut av bransjen.

'Når det gjelder liveopptreden, er det sjokkerende å høre at skittartister fortsetter å møte fordommer, noe som risikerer å hindre suksessen til en av våre mest suksessrike musikalske eksport,' la Collins til.

'Det er presserende handling nødvendig for at livemusikkindustrien skal fortsette å gi et betydelig bidrag til både økonomien og kulturlivet i landet. Vi ser også til musikkindustrien for å sikre at nok av de store pengene som genereres på toppen finner veien ned til grasrotnivå for å støtte nye talenter. Det skjer med sport, hvorfor ikke musikk?

En talsperson for Viagogo sa: 'Vi er skuffet over at DCMS har utpekt oss spesielt, når hundretusenvis av britiske borgere bruker tjenesten vår til å kjøpe og selge billetter til deres favoritt live -begivenheter hver dag og aldri opplever noen problemer. Vi tilbyr uvurderlige tjenester til britiske forbrukere ved å gi dem tilgang til arrangementer i Storbritannia og over hele verden.

'For de transaksjonene som faller til 1% årlig hvor kundene har et problem, skyldes det overveldende flertallet av tilfellene de urettferdige og potensielt ulovlige begrensningene arrangementarrangørene utgjør ganske enkelt fordi kundene har valgt å kjøpe billetter fra en konkurrent.

'Vi har fulgt og vil absolutt fortsette å jobbe konstruktivt med CMA for å gjøre ytterligere endringer der det er nødvendig, samtidig som vi setter alle kjøpere og selgere som bruker plattformen først.'

Hva skal jeg gjøre hvis du skylder penger av Viagogo

Dette er hva du kan gjøre hvis du er bekymret for at du har betalt for en billett som ikke kommer til å fungere (Bilde: Getty Images)

Her er noen skritt du kan ta hvis du er bekymret for at du har blitt mishandlet eller blitt stående utenfor lommen av Viagogo.

  1. Kontakt Viagogo og øk dine bekymringer - du kan snakke med dem på 020 31376080 eller via e -post kundeserviceuk@viagogo.com .

  2. Hvis du ikke har hell, ikke vær redd for å snakke med dem på sosiale medier, for eksempel twitter .

  3. Hvis du har foretatt en betaling du raskt angrer på, kan du kontakte kortutstederen eller banken for å be dem blokkere den. Dette vil avhenge av hvor snart du sender forespørselen etter at betalingen er foretatt.

  4. Hvis du tror at du har blitt solgt en uredelig billett, må du fortelle banken din eller bygningssamfunnet, og rapporter det til Handlingssvindel .

  5. Hvis billetten din ikke var ekte og du ikke har lykke til å komme deg til Viagogo, kan du be banken din om å prøve å få pengene tilbake med Tilbakeføring eller snakk med kredittkortutstederen for refusjon gjennom seksjon 75.

  6. Du har også rett til å ringe din lokale Borgerråd å klage. De bør heve et saksnummer og sende det til deg lokale handelsstandarder som vil undersøke.

  7. Hold oversikt: Hold oversikt over all din korrespondanse, ta skjermbilder, få navn og ytterligere bevis til støtte for refusjonskravet ditt.

Les mer

satt for livsresultater torsdag
Topp pengehistorier
Morrisons selger påskeegg for 25p Lønnsdag bekreftet KFC åpner 100-talls butikker igjen for levering Supermarked leveringsrettigheter forklart

Se Også: