Domino's Pizza taper rettsstriden over app som hindret blinde brukere å bestille

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Domino's har tapt en rettssak anlagt av en synshemmet mann som ikke klarte å bytte pizzapålegg eller bruke rabattkoder.



Mannen hadde opprinnelig reist saken sin i 2016, men den ble henlagt i 2017. En senere anke ble tatt til følge, som pizzakjeden tapte.



mary og giles gogglebox

Dommen vil tvinge selskaper til å gjøre appene og nettsidene deres mer tilgjengelige. Lover i både USA (hvor denne saken ble behandlet) og Storbritannia krever at apper og nettsteder ikke diskriminerer personer med funksjonshemninger.



Bildet viser Pizza med Domino's pizza

Domino's har tapt rettskampen

Datamaskiner og smarttelefoner har ofte funksjoner som lar dem lese både synlig tekst og den som er skjult i bildekoder eller nettstedskoden. Skjermlesere, som de er kjent, stoler på denne informasjonen for å hjelpe de med synsproblemer.

I dette tilfellet manglet imidlertid nettstedet og appen riktig kode for å tillate enheter som iPhone å lese alternativer for brukeren.



Guillermo Robles, saksøkeren, sa at Dominos nettsted og app begge manglet riktig merking for å tillate ham å bruke pizzabyggeren eller fullføre en bestilling. Han var heller ikke i stand til å bruke koder for å få rabatt på pizza.

Video laster innVideo utilgjengeligKlikk for å spille Trykk for å spille Videoen spilles av automatisk snart8AvbrytLeke nå

Amerikanske statsborgere er beskyttet av Americans With Disabilities Act av 1990. Selskaper må gi brukere med funksjonshemninger tilgang til de samme tjenestene som funksjonsfriske kunder, står det, med mindre det er steder og unødig belastning på dem.



camilla love island 2017

I Storbritannia RNIB fortalte BBC at «Alle organisasjoner har et ansvar i henhold til likestillingsloven 2010 for å sikre at deres nettsider og apper kan brukes av blinde og svaksynte, inkludert de som bruker skjermlesere».

Siste teknologinyheter
datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: