Dyp havdykking - dykk som snakker deg til £ 1000 per dag

Arbeidsplasser

Horoskopet Ditt For I Morgen

Dykking i dyphavet høres glamorøst ut, med verdensomspennende jobbmuligheter og sjansen til å tjene nesten 1000 pund om dagen.



Men virkeligheten kan være at dykkere sitter fast i 28 dager av gangen i en klaustrofobisk blikkboks med to andre karer for selskap.



'Hvis du ikke elsket det, kunne du bare ikke gjøre det,' sier Kelvin 'Jess' James, som har vært en kommersiell dykker i 15 år.



'Det er en livsstil. Fra det øyeblikket jeg dykket første gang da jeg var 17 år ble jeg hekta. Det faktum at du er i en annen verden, ofte i fullstendig stillhet, er fantastisk. Det kan være rolig og hyggelig, men jeg vet at det på en brøkdel av et sekund kan bli farlig. '

Jess, som servicerer utstyr for oljeindustrien, tilbringer seks timer på bunnen av Nordsjøen.

Arbeidsdagen starter, enten det er midnatt eller middag, med en vekker i radioen fra supportteamet.



kan hunder spise isbiter

'Den beste tiden å dykke er omtrent to timer etter at du har våknet. Så vi gjør oss klare og setter oss i en dykkerklokke under trykk og går ned til havbunnen.

'Vi jobber i tremannsteam, to på havbunnen mens en mann blir liggende i dykkerklokken i tilfelle han trenger å redde dykkerne,' legger Jess til.



Noen ganger kan sjøen være svart eller stormet av stormer. Hos andre kan Jess nyte sollys som siver gjennom.

'Vi har en navlestreng festet til oss og tilbake til skipet som leverer gassen vår. Varmt vann sviller konstant rundt kroppene våre under neoprendraktene vi bruker for å holde oss varme.

'Vi er i radiokontakt med hverandre og hele teamet på havnivå. Det er også videokameraer festet til dykkerhjelmene våre, slik at oversiden kan se nøyaktig hva vi gjør. '

'Det er ingen mat eller drikke - du bare fortsetter. Hvis du trenger en liten stund er det ok - du er i sjøen, ler Jess.

hva betyr 177

For å dykke ned til 300 meters dyp må Jess, 41, som bor i Devon, leve et bisarrt og isolert liv i et presset system kalt The Chamber.

Den måler 12 x 5 meter og er festet til et dykkestøttefartøy - et skip lastet med ingeniører, cateringbesetning og supportteam.

'Du blir veldig nær gutta du jobber med. Vi er bare tre, og vi er sammen i opptil 28 dager uten stopp, etter å ha møtt opp i Aberdeen før vi flyr ut til riggen. Vanligvis dykker vi hver dag til vi starter dekomprimering som kan ta opptil fem dager. '

Gutta & apos; Bare kontakt med resten av skipets mannskap er via radio.

'Det kan bli kjedelig, men du slår av. Vi spiller håndholdte spillapparater, hører på radio, ser på TV som sitter fast på utsiden av et kammervindu og spiller kort. Maten vår passeres gjennom en spesiell luke. For trening stoler vi på jobb og sykkel, sier Jess.

Monotonien kan bli slitt, tilstår Jess. 'Det er en uuttalt regel, selv om du uansett hvor mye du måtte slåss med noen andre, aldri kjemper eller faller ut. Det er ikke verdt det. Du kommer ikke noen vei. '

Klaustrofobi kommer aldri til Jess, selv om han til tider hadde nok av den begrensede eksistensen.

'Jeg fant en gang at jeg drømte om å løpe langs sjøkanten i frisk luft. Jeg tok det som et tegn på at jeg burde lette litt. Jeg jobbet de maksimale timene jeg kunne med bare to ukers pauser mellom dykkestunder.

'Jeg tar nå mer fri. Det blir slitsomt. Den første uken du er hjemme kan du føle de fysiske effektene på kroppen din, men så er du tilbake til det normale.

'Du må holde deg i form for å gjøre dette, og vi må bestå lege hvert år for å beholde dykkerkortene våre.'

Hvis noen av trioen blir syke eller skadet i kammeret, må mennene klare alt selv.

'Jeg gikk på et spesialkurs hvor jeg jobbet i en A & E -enhet, slik at jeg kunne lære å håndtere medisinske nødsituasjoner. Når vi er under press, kan ingen gå, så vi må takle det. Vi kan få medisinsk rådgivning via radio fra legen om bord, og vi har også fasiliteter som kan kobles til, slik at en lege kan overvåke våre vitale tegn. '

Jess ble bitt av dykkerfuglen da han så folk sitte på bunnen av det lokale bassenget som en del av en sub -aquaklubb da han var 14. 'Jeg visste at det var det jeg ville gjøre, og selv om jeg aldri prøvde det lokalt Jeg begynte i Royal Navy da jeg skjønte at det var et godt sted å lære å dykke. Jeg var litt naiv - av hver 1000 mennesker som ønsker å dykke i marinen, er det bare 10 til 20 som gjør det hvert år. '

Den 17 år gamle Jess var full av besluttsomhet og fikk under sin grunnopplæring en sjelden mulighet til å ta egnethetstesten for å bli en klareringsdykker.

'De var veldig korte den gangen, og jeg dro i en uke for å se hvordan jeg taklet det å være våt, kald og utslitt. Jeg stod.'

Da han var 18 år var Jess en av de yngste kvalifiserte dykkerne for marineklarering.

'Dette betyr å gjøre ting som bombe og gruvedrift. Jeg lærte her at dykking er et transportmiddel - det tar deg dit du må gå for å få en jobb gjort. '

I løpet av denne tiden ble Jess fraktet ut til Herald of Free Enterprise som kantret i 1987 og drepte 193 passasjerer og mannskap.

som ønsker å bli millionærsøknad

'Vi var ombord seks timer etter ulykken og jobbet inne i fergen uten dykkerutstyr, da fergen skled av sandspyttet der den lå. Vann krasjet mot oss. Jeg har aldri beveget meg så raskt. '

Klokken 21 tok Jess sin metningsbillett som tillot ham å arbeide til dybder på opptil 300 meter ved hjelp av en dykkerklokke og puste en gass som kalles heliox.

'Sivile må betale mellom 20 000-30 000 pund for å få billetten sin. Vi får byggherrer, elektrikere, alle slags til å betale sin egen vei. Når du har fått det, kan du tjene et godt liv. '

Kommersielle dykkerlønninger varierer avhengig av dykkerens ferdigheter og hvilken type dykking de gjør. De varierer fra £ 200 til £ 950 per dag.

For mer informasjon, se International Marine Contractors Association sitt nettsted på www.imca-int.com

Se Også: