David Hockney's Portrait of an Artist skal selge for 62 millioner pund, og Spurs -milliardæren Joe Lewis kan få vind

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Maleriet viser en mann i badebukser som svømmer bryst mot slutten av bassenget med Hockeys tidligere kjæreste, kunstneren Peter Schlesinger, fullt påkledd, og ser ned på ham(Bilde: AFP)



David Hockney kommer til å bli den mest verdifulle nålevende artisten etter at det ble bekreftet at en brikke på £ 62 MILLION av briten ville bli solgt.



Hockney, 81, malt & quot; Portrett av en kunstner (basseng med to figurer) & apos; i 1972.



Den inneholder en mann i badebukser som svømmer bryst mot slutten av bassenget med Hockeys tidligere kjæreste, artisten Peter Schlesinger, fullt påkledd, og ser ned på ham.

Han malte stykket i London fra fotografier tatt på Le Nid du Duc i Sør -Frankrike.

Det store maleriet, som måler 213,5 cm x 305 cm, antas å være eid av Joe Lewis, den britiske milliardæren til filler til rikdom som eier Tottenham Hotspur Football Club.



Etter uker med rykter bekreftet auksjonshuset Christie i dag at det vil selge maleriet i november - og det har et estimat på 80 millioner dollar (62 millioner pund).

Joe Lewis (venstre) (Bilde: REX/Shutterstock)



Hvis den oppnår denne prisen, vil den gjøre Hockney, som er født i Yorkshire, til den dyreste levende artisten, og knuse de 58,4 millioner dollar som ble betalt for Jeff Koons & apos; Orange Balloon Dog -skulptur hos Christie i 2013.

Alex Rotter, medformann etterkrigstiden og samtidskunst, Christie's, sa: 'Christie & s er beæret over å tilby Portrait of an Artist (Pool with Two Figures), som står som et av de store mesterverkene i moderne tid .

'David Hockneys glans som kunstner er i full utstilling med dette monumentale lerretet, som omslutter essensen av det idealiserte bassengkanten, og den enorme kompleksiteten som eksisterer i menneskelige relasjoner.

'Med dette maleriet sementerte Hockney sin plassering innenfor historiens mest ærverdige kunstnere, og i november står det klar til å bli det mest verdifulle kunstverket av en levende kunstner som noensinne er solgt på auksjon.'

Maleriet vil bli solgt av Christie's på kveldssalget for etterkrigstid og samtidskunst 15. november i New York.

David Hockney poserer foran et annet av verkene hans (Bilde: Getty Images Europe)

Hockney er en av Storbritannias mest kjente artister, og etterspørselen etter hans arbeid fortsetter å vokse.

Den nåværende rekorden for det britiske ikonet er 21 millioner pund - betalt tidligere i år for et enormt oljelerredskap fra 1990, Pacific Coast Highway og Santa Monica.

I 2016 ble en studie for Portrait of an Artist solgt for 1,6 millioner pund - tre ganger lavere estimat.

I fjor holdt London Tate en David Hockney -utstilling som inkluderte & quot; Portrait of an Artist (Pool with Two Figures) & apos ;.

Det var verdens mest omfattende tilbakeblikk av Hockneys arbeid og var Tates mest besøkte utstilling noensinne, med mer enn 478 000 som så den.

Joe Lewis, som bor på Bahamas og eier en superyacht på 110 millioner pund, har en enorm kunstsamling som består av verk av Picasso, Matisse, Modigliani og Francis Bacon.

Det ryktes at samlingen hans er verdt mer enn 1 milliard pund.

Se Også: