Coronavirus: NatWest skrotlegger planlagte stigninger til kassekreditt og fjerner alle gebyrer

Koronavirus

Horoskopet Ditt For I Morgen

Kredittgebyrer skrinlegges og satser legges på is på NatWest(Bilde: SOPA Images/LightRocket via Getty Images)



NatWest har fryst eller fjernet alle gebyrer på kassekredittene i 'minst' tre måneder.



Banken, sammen med RBS og Ulster Bank, hadde planlagt å øke renten til 39,49% - opp fra rundt 20% nå - etter et nytt regelverk.



Men etter at Lloyds, HSBC og Barclays alle sa at de foretok endringer i kassekredittene sine for å hjelpe mennesker under utbruddet av coronaviurs, bestemte NatWest at det ville sette rentestigningene på is.

Les Matheson, leder for personlig bank i NatWest, sa: Vi har tatt beslutningen om å fryse renten på våre kassekreditter for å hjelpe våre personlige kunder i denne uforutsigbare og enestående tiden.

'Alle kundene våre, som bruker kassekredittene sine, vil betale mindre under denne ene, lavere renten, for alle størrelser på kassekreditt, i minst tre måneder, uten andre tilknyttede avgifter og gebyrer.



NatWest planla å heve rentene til 39,49% (Bilde: PA Wire / PA Images)

Selv om det er gode nyheter for bekymrede NatWest- og RBS -kunder, er bankens trekk mindre sjenerøst enn noen av sine high street -rivaler.



I går sa Barclays at den ville frafalle renter på kassekreditt for en bestemt periode, uten at noe ble belastet for å være i rødt fra fredag ​​27. mars til slutten av april.

Administrerende direktør i Barclays, Gillean Dooney, sa: 'Det er avgjørende at vi tilbyr riktig støtte til våre kunder gjennom denne utfordrende tiden.

'Vi har derfor besluttet å frafalle all kassakreditt til slutten av april, noe som betyr at det ikke vil belastes kunder for å bruke det ordnede kassekreditt. Vi vurderer alle alternativer for å hjelpe kundene etter denne tiden for å sikre at vi støtter dem i økonomiske vanskeligheter. '

HSBC har styrket den rentefrie bufferen på kontoene sine (Bilde: Getty Images)

Forrige uke sa HSBC UK at den fra torsdag 26. mars innfører en midlertidig £ 300 rentefri buffer på kassekreditt for kunder med sin bankkonto og forskuddskonto i en periode på tre måneder.

I likhet med Barclays vil HSBC bruke endringen på kundene automatisk, slik at de ikke trenger å kontakte banken.

Tracie Pearce, HSBC UK -direktør for privatbank sa: Med denne midlertidige bufferen for de første 30000 pund vil opptil ni av ti kunder som bruker kassekreditt ikke se noen ekstra kostnader, basert på vår tidligere struktur.

Les mer

Coronavirus og pengene dine
Hvordan få en 3 måneders boliglånspause Ferie refusjon etter reiseforbud Arbeid hjemmefra BT og Sky Sport refunderer

Lloyds ble med onsdag og kunngjorde fra 6. april at kunder fra Lloyds Bank, Halifax og Bank of Scotland automatisk får tilgang til en rentefri kassekreditt på 300 pund. Endringene varer til 6. juli.

Vim Maru, detaljhandelsdirektør Lloyds Banking Group, sa: Å være der for kundene våre når de trenger oss er vår prioritet. Innføringen av rentefrie kassekreditt på 300 pund vil gi kundene våre noen viktige pusterom i denne vanskelige tiden.

'Vi vil gjennomføre endringer i våre kassekredittrenter i april, noe som betyr at alle kunder vil betale mindre for kassekreditten enn de gjør i dag.

Se Også: