Coronavirus: Regjeringen anklaget for å ha pålagt universelle gratis skolemåltider for spedbarn

Politikk

Horoskopet Ditt For I Morgen

Ikke alle spedbarnselever får gratis skolemåltider under nedleggelsen(Bilde: hulldailymail WS)



Ap har advart om at regjeringen effektivt skrotter universelle gratis skolemåltider for grunnskoleelever under koronaviruset.



Shadow Education Secretary Angela Rayner har skrevet til Gavin Williamson med bekymring for at den viktige bestemmelsen vil bli et postnummerlotteri.



I brevet sa hun: Det ser ut til at regjeringen har gjeninnført måttetesting av barneskole måltider og effektivt avskaffet politikken for universelle gratis skolemåltider.

England slovakia avspark

Selv om barneskolene er stengt, er de ikke forpliktet til å tilby gratis måltider til alle elever, men har i stedet blitt bedt om å konsentrere seg om de mest trengende.

Angela Rayner er bekymret for at sårbare barn kan gå glipp av det (Bilde: jon Kent/Bristol Live)



Men Rayner er bekymret for at noen som trenger støtte vil falle gjennom hullene fordi offisiell veiledning overlater til rektor å bestemme hvem som skal dra nytte av det.

Det forteller også skolene å konsentrere innsatsen og ressursene om de som er kvalifisert for fordelrelaterte gratis skolemåltider.



Fru Rayner er bekymret for at retningslinjene vil utelukke hundretusenvis av vanskeligstilte barn.

Retningslinjene er avgjørende for å forplikte seg til universelle gratis skolemåltider for 5-7-åringer.

phil collins kone

Den sier: 'Det er ikke noe krav om å fortsette å tilby universelle måltider for gratis spedbarnsskole til elever i resepsjonen, år 1 eller 2 som ikke kan gå på skolen.'

I stedet oppfordres skolene til å konsentrere seg om de som er kvalifisert for fordelrelaterte gratis skolemåltider.

Fru Rayner sa: Jeg tror det er en sterk sak for å opprettholde universell tilbud på spedbarnsnivå, i hvert fall gjennom å levere bilag.

Men hvis det er behov for å målrette, kan det ikke være riktig at så mange familier som lider under fattigdom i arbeidslivet blir ekskludert.

Noen skoler sender pakker (Bilde: PA)

Jeg oppfordrer deg som et minimum til å gjøre alle barn i familier som mottar universell kreditt kvalifisert for gratis skolemåltider på alle stadier av skolegangen i den nåværende krisen.

Skoler vil kunne fortsette å tilby måltider for innsamling eller levering selv, men der dette ikke er mulig vil bilagsystemet sikre at barn ikke taper.

Familier vil få utstedt enten en elektronisk kupong eller et gavekort til en verdi av £ 15, som du kan bruke i supermarkeder, inkludert Sainsbury's, Asda, Tesco, Morrisons, Waitrose og M&S.

Les mer

Coronavirus -regjeringshandling forklart
Hvordan lockdown-lette & apos; veikart & apos; vil se Hvordan bli testet og hvem som er kvalifisert Skoler skal åpne igjen på & apos; trinnvis måte & apos; Hvilke barn får skole- og måltidskuponger

Under pandemien vil barn som er kvalifisert for gratis skolemåltider i England, kunne kreve ukentlige handlekuponger mens skolene er stengt.

Rektorer har advart om at selv med bilagene vil noen foreldre slite med å mate barna sine.

Men utdanningsdepartementet sier at prisen overstiger det som normalt betales til skolene for gratis skolemåltider.

En talsmann for utdanningsdepartementet sa: Vårt fokus er på å sørge for at de 1,3 millioner vanskeligstilte barna som normalt ville få et gratis skolemåltid, ikke blir sultne som et resultat av å bli hjemme for å beskytte NHS og redde liv.

'Alle barn som fortsatt går på skolen - de til kritiske arbeidere eller som er klassifisert som sårbare - bør fortsatt få måltider hvis det blir forespurt.

bare tullinger og hester varebil

Skoler og lokale myndigheter vil vite hvem de kvalifiserte elevene er. De bør fortsette å godta søknader om gratis skolemåltid fra familier som kan bli kvalifisert for denne støtten på grunn av endrede omstendigheter.

Se Også: