Kalde innringere lurte min svigerfar til å betale 1000 pund i måneden for å forsikre kjøleskapet sitt

Kalde Innringere

Horoskopet Ditt For I Morgen

En kvinne fant at hennes avdøde svigerfar hadde 28 forsikringer for kjøleskapet sitt [arkivbilde](Bilde: Getty)



Sårbare mennesker taper titusenvis av pounds i året for kalde innringere som retter seg mot dem med potensielt uredelig forsikring.



Noen ofre har blitt lurt til å betale mer enn 1000 pund i måneden for å forsikre kjøkkenutstyr som kjøleskap og ovner.



levering samme dag klær

I en rapport, forbrukergruppe Hvilken? sa at den mottok mer enn 150 klager om potensielt uredelige forsikringer i året til juli.

Det sa at mange av disse relaterte seg til apparatdeksel til vaskemaskiner og andre hvitevarer.

Av de 62 selskapene som ble rapportert, var bare to regulert - til tross for at dette var et lovkrav.



Mange beskrev det de solgte som 'serviceplaner', selv om noen omtalte det som forsikring over telefon.

I et tilfelle fant en kvinne ut at hennes svigerfar - som nylig hadde gått bort - hadde betalt 28 direkte belastninger for apparatdekning.



Regningene hans tilsvarte mer enn 1000 pund i måneden.

Har du blitt målrettet av kalde innringere? Ta kontakt: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk

Regningene hans tilsvarte mer enn 1000 pund i måneden (Bilde: Getty Images/iStockphoto)

Han hadde fire politikker med ett firma. En av disse var for £ 516 for å dekke et kjøleskap med fryser fra mars 2018 til 2021, men han betalte også et annet firma, Protect Your Bubble Ltd, for å dekke det samme apparatet over deler av samme periode.

Selskapet er ikke knyttet til forsikringsselskapet Protect Your Bubble, som er en del av Assurant Direct Ltd, et regulert firma.

Financial Conduct Authority, City vakthund, ga ut en advarsel mot Protect Your Bubble Ltd i fjor.

Det sa at nettstedet var et klonfirma som opptrådte uredelig.

stavros flatley nettoformue

'Nesten alle firmaer og enkeltpersoner som driver finansielle tjenester i Storbritannia må autoriseres eller registreres av oss. Dette firmaet er ikke autorisert eller registrert av oss, men har vært rettet mot personer i Storbritannia og hevdet å være et autorisert firma, sier regulatoren.

De er rettet mot mennesker som er helt hjelpeløse [arkivbilde] (Bilde: Getty)

'Dette er det vi kaller et & apos; klonefirma & apos ;; og svindlere bruker vanligvis denne taktikken når de kontakter folk ut av det blå, så du bør være spesielt forsiktig hvis du har blitt kaldt kalt. De kan bruke navnet på det ekte firmaet, firmaets referansenummer & apos; (FRN) vi har gitt det autoriserte firmaet eller andre detaljer. '

Kvinnen oppdaget også at hennes svigerfar betalte et firma kalt Premier Protect 365 for å dekke kjøleskapet hans.

Companies House -registreringer viser at dette merket er handelsnavnet til Premier Protect Holdings Ltd, som deler en direktør - kalt Abdelhak Akayour - med Protect Your Bubble Ltd.

På anmeldelsesplattformen Trustpilot er det mer enn 100 klager på det samme selskapet.

I mange tilfeller sa kundene at de til slutt ga opp kravene sine, mens andre hevdet at de ble ledet til å tro at Premier Protect 365 representerte deres eksisterende leverandør.

En person hevdet at deres eldre svigermor var overbevist om å gi ut bankinformasjon for å fornye en policy hun ikke hadde.

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

Like etter ble £ 195 tatt fra kontoen hennes. Familien hennes truet selskapet med søksmål og pengene ble returnert.

Hvilken? sa en av fem personer har mottatt en telefon om apparatforsikring eller utvidede garantier det siste året.

Selv om dette bare er ulovlig hvis det handler om pensjonen din, er det bekymring for at noen av disse selskapene kan være uredelige.

Caroline Abrahams of Age UK, en veldedig organisasjon, sa at kalde innringere burde være fullstendig utestengt i Storbritannia.

nicole scherzinger og kjæresten

'Mange er avhengige av fasttelefonene sine og kalde innringere vet at de sannsynligvis kommer til å tilbringe mye lenger hjemme de neste seks månedene. Det er viktig at myndighetene iverksetter tiltak for å forhindre disse samtalene, sier hun.

Hvis du er bekymret for generende anrop, kan du registrere fasttelefonen din hos telefonens preferansetjeneste (TPS).

Det er en gratis tjeneste som lar deg velge bort uoppfordrede salgs- eller markedsføringssamtaler. Du får tilgang til den via fasttelefonleverandøren din.

Jenny Ross, hos Hvilken? sa at det må gjøres mer for å stenge disse selskapene.

'Vi har funnet bevis på en økning i apparatreparasjonskald, mens noen selskaper bruker tvilsomme metoder for å selge dyre og unødvendige' dekkplaner 'for husholdningsapparater til utsatte mennesker.

- Selv om det er noen legitime firmaer som opererer i bransjen, er det klart at det også er mange useriøse handelsmenn som utnytter mennesker og unngår regulering - og mye mer må gjøres for å stenge dem.

'Vi har delt våre funn med informasjonskommissæren og nasjonale handelsstandarder som undersøker saken. Vi vil også at teleselskaper bør vurdere å tilby sine gratis samtaleblokkeringstjenester som standard, i stedet for at kunder melder seg på, for å unngå at flere blir offer. '

Se Også: