Clarks stenger et 'meningsfylt' antall skobutikker når forbannelsen i high street fortsetter

High Street

Horoskopet Ditt For I Morgen

Butikkene har blitt rammet av krisen i hovedgaten, med fotfallet på 6,2%, ifølge regnskapet(Bilde: Rex -funksjoner)



Den ikoniske skotøykjeden Clarks har advart om at flere stengninger er på kortene etter at tapene mer enn doblet seg.



Den 194 år gamle forhandleren, som har mer enn 1000 filialer over hele verden, sa at den kan bli tvunget til å bytte flere filialer blant fallende overskudd.



Det siste regnskapet viser at salget falt 4,6% til 1,47 milliarder pund, noe som presset tapene fra 31,3 millioner pund til 82,9 millioner pund det siste året.

dj flume sexakt

Det er en av en rekke kjeder som har blitt rammet av den såkalte forbannelsen i High Street, med et fall på 6,2%, ifølge siste regnskap.

Fallende salg har tidligere ført til at 18 tapstapende butikker ble stengt i Storbritannia, og sjefer planlegger nå ytterligere stengninger for neste år.



Mye av tapet er nede på et treff på 49,8 millioner pund på grunn av store leieavtaler og nedskrivning av butikkens eiendom.

Midlertidig administrerende direktør Stella David sa: 'Det var et utrolig vanskelig år. Selskapet forbereder seg på å iverksette raske tiltak for å gå ut av nettstedene som gir dårligst resultater. '



Firmaets økonomisjef Paul Kenyon la til: 'Et betydningsfullt antall butikker vil stenge i løpet av de neste fem årene'.

diane abbott jeremy corbyn forhold

Butikklokalet er fortsatt en utfordrende sektor å operere i, med et tøft handelsmiljø og et bredere globalt klima med økonomisk usikkerhet. Imidlertid fortsetter Clarks globale rekkevidde og flerkanals handelsmodell å redusere demningen mot motvind i Storbritannia og USA, sier Kenyon.

- Virksomheten fortsetter å prestere sterkt i Europa og Amerika, til tross for et utfordrende detaljmarked. Digitalt salg fortsetter å prestere sterkt og er opp mot året før, med tosifret vekst registrert i Europa, Amerika og Asia. I mellomtiden har vi et sterkt grep om kostnadsbasen og arbeidskapitalen og jobber hardt for å redusere omkostninger og holde lånet rundt de lave nivåene de siste årene. '

Arkivbilde Clarks Shoes Store

Troubled Clarks sliter med å holde seg flytende (Bilde: Birmingham Mail)

Clarks har 1000 butikker globalt, med 553 i Storbritannia og Irland.

Tidligere i år bekreftet forhandleren planer om å bytte den eneste gjenværende fabrikken i Storbritannia med tap av dusinvis av jobber.

Firmaet - som åpnet den nye 'robotassisterte' teknologifabrikken i 2017 - sa at det vil stenge som et resultat av at mål ikke blir nådd.

cheryl cole og liam payne

Rundt 300 000 par av fottøyets ikoniske ørkenstøvler skulle opprinnelig produseres på fabrikken - som skulle ansette rundt 80 arbeidere ved hovedkvarteret i Somerset.

Imidlertid har firmaet nå bekreftet at det vil stenge etter at målene ikke ble nådd.

- I januar 2019 kunngjorde vi et forslag om å stoppe produksjonen og stenge Morelight -produksjonsanlegget i Street, sier Clarks i en uttalelse.

- Til tross for vår beste innsats, kunne ikke produksjons- og kostnadsmålene vi håpet på nås på kort til mellomlang sikt, og etter en konsultasjonsperiode har forslaget blitt godtatt og fabrikken stenger.

'Vi har en stor omsorgsplikt overfor alle våre ansatte og har støttet dem gjennom denne prosessen, og tilbyr outplacement -støtte og identifiserer alternative roller i Clarks. Vi er glade for at 10 ansatte har tiltrådt en ny rolle i virksomheten vår, men dessverre vil de resterende 35 ansatte forlate oss. De drar med vår takk og beste ønsker for fremtiden. '

Selskapet begynte å lage sko i fylket i 1825, men produksjonen ble flyttet fra til Fjernøsten i 2005.

Den siste gjenværende Clarks -fabrikken i Storbritannia - Millom i Cumbria - stengte i 2006.

Se Også: