Sjokoladefans opprørte over det største Cadbury Dairy Milk -skiftet på 114 år

Cadbury Ltd.

Horoskopet Ditt For I Morgen

(Bilde: Getty)



Cadburys ikoniske Dairy Milk -bar har hatt den største oppskriftsendringen på mer enn 100 år etter lanseringen av en 30% mindre sukkerversjon.



I en større oppussing av landets mest solgte godbit, har sjokoladegiganten kuttet sukker for å bringe det i tråd med regjeringens planer om snacks og godbiter for å ha 20% mindre sukker innen 2020.



Et team på 20 forskere har brukt tre år på å jobbe med den topphemmelige oppskriften ved å bruke plantebasert fiber for å gi sjokoladen samme tekstur og smak som den klassiske meierimelken.

Men til tross for sukkerreduksjonen, vil den nye baren ikke hjelpe de som håper å gå ned i vekt, ettersom de oppgraderte stolpene har 503 kalorier per 100g sammenlignet med originalen som har 534 kalorier per 100g.

Selv om de ikke er helt skyldfrie, vil 35g og 85g barene i varemerket Cadbury lilla med en skvett blågrønn med slagordet 30% mindre sukker sitte ved siden av Cadburys signatur Dairy Milk på supermarkedhyllene fra i dag (onsdag).



Ikke helt skyldfri

martin lewis ferierefusjon

Den mindre baren har en anbefalt utsalgspris (RRP) på 65p, mens den større platen har en RRP på £ 1,49.



Katrina Davison, merkevaresjef sa: Vi har innsett at det er en økende trend for folk som ønsker å styre sukkerinntaket, og det er derfor vi har jobbet utrettelig for å lage en Cadbury Dairy Milk -bar med 30% mindre sukker, noe som fortsatt smaker godt.

Vi er opptatt av å svare på relevante forbrukertrender, og streber alltid etter å tilby sjokoladeelskere større valgmuligheter gjennom spennende innovasjoner og porsjonskontrolltilbud.

Den lille baren har en utsalgspris på 65p (Bilde: Daglig rekord)

Les mer

Sjokolade
Naken sjokoladebarer quiz Ren sjokoladeglede Gi aldri hunden din sjokolade Krympende sjokoladeplater

Utviklet ved sjokoladeprodusentens Reading Science Center i Berkshire, sa Cadbury at den reduserte sukkermelken ble gitt tommelen opp av et smaksselskap.

En talsperson sa: Undersøkelsen vi har gjort med vår 30% mindre sukkerbar har vært veldig vellykket, og forbrukerne har vært fornøyd med smaken. Vi er veldig glade for å lansere produktet.

Fans av baren er mindre overbevist, og beskrivelsen er en 'mer sukkerholdig og syntetisk'.

Våre smakstestere var enige.

NEWSAM testet den reduserte sukkersjokoladen før den traff hyllene, og vi fant at mens den lukter akkurat som Dairy Milk, er det en særegen, ubehagelig bitter bakgrunn som ikke ligner den glatte, kremete og mer klassiske.

Merkelig smak, bitterheten henger og den klønete konsistensen lar sjokoladen klamre seg til tennene - vi holder oss til originalen.

Se Også: