Biler må vise et GB -klistremerke når de besøker Europa og Irland etter Brexit

Biler

Horoskopet Ditt For I Morgen

Alle biler må vise en



Britiske bilister som kjører inn i Irland - og Europa - etter at Brexit kan trenge å vise et GB -klistremerke på bilene sine for å unngå å bryte loven, har regjeringen advart.



De nye reglene vil gjelde for alle registrerte biler i Storbritannia når de skal ut av landet etter Storbritannias foreslåtte EU -avgang neste måned.



I henhold til gjeldende retningslinjer kan britiske bilister komme inn i Irland så lenge kjøretøyets nummerplater har GB -bokstavene.

Dette vil imidlertid ikke være tilstrekkelig etter Brexit.

Hvis Storbritannia forlater EU neste måned, må sjåfører fra England, Nord -Irland, Skottland eller Wales, som besøker Irland eller EU, sørge for at de kjøper og fester et GB -klistremerke på motoren for å komme inn.



Rådene gjelder alle biler som er registrert i Storbritannia, inkludert biler fra Nord-Irland.

Klistremerket, en hvit oval som inneholder bokstavene GB, må vises bak på bilen når du besøker noen av de 27 EU -nasjonene.



Bilister kan hente en for mindre enn £ 3 hos forhandlere som Halfords.

Du kan bli nektet adgang uten en (Bilde: Alamy arkivfoto)

Selv om regler alltid har bestemt at britiske motorer må vise en GB -logo, vil en nummerplate med GB på den blå kanten anses å være egnet for formålet i Irland.

Imidlertid har ikke alle biler disse platene, og de uten vil måtte vise en av de flyttbare klistremerkene.

Råd gitt av regjeringen sier at reglene vil kunne håndheves i henhold til Genèvekonvensjonen fra 1949 om veitrafikk når Storbritannias skilsmisse fra EU er fullført.

RAC -talsmann Simon Williams advarte om at den nye loven kan forårsake problemer for de som reiser utenlands - spesielt de som regelmessig krysser den irske grensen.

'Vi er bekymret for at mange sjåfører som regelmessig reiser til Europa lett kan bli fanget ut etter Brexit hvis de fortsetter å stole på at nummerplatene deres har bokstavene' GB 'på en blå bakgrunn.

- Selv om det kan virke latterlig at dette ikke lenger vil være nok til å la myndighetene vite at et kjøretøy er registrert i Storbritannia, er de siste rådene fra regjeringen klare, sa Williams.

'Alle som reiser til et EU -land, inkludert Irland, må vise et eget hvitt ovalt GB -klistremerke på baksiden av kjøretøyet.'

Association of British Insurers (ABI) sa at manglende visning av et av klistremerkene ikke ville ugyldiggjøre en bilists forsikring, men likevel rådet alle sjåfører til å følge kravene.

Det følger advarsler om at sjåfører må vise internasjonale kjøretillatelser (IDPer) når de skal utenlands når Storbritannia forlater EU.

IDPer koster £ 5,50 og kan fås i håndkjøp på postkontorer over hele Storbritannia . For å søke må du være bosatt i GB eller Nord -Irland, ha fullt britisk førerkort og være 18 år eller eldre.

Se Også: