Teppe på randen av å bli reddet av siste grøftebud - men 'det trenger £ 80m' for å overleve

Tepperett

Horoskopet Ditt For I Morgen

Sjefer hos Carpetright mener selskapet trenger rundt 80 millioner pund for å trekke seg ut av gjeldsproblemene(Bilde: PA)



Storbritannias største gulvkjede kan reddes takket være et redningstilbud i siste liten fra sin største aksjonær.



Meditor, drevet av tidligere Old Mutual -fondsforvalter og pokerspiller Talal Shakerchi, har tilbudt å kjøpe forhandleren for å unngå at selskapet kollapser under et gjeldsfjell.



Det antas å ha startet diskusjoner med virksomheten og indikerte at den ville være villig til å betale 5p en aksje - verdsetter virksomheten til bare 15,2 millioner pund.

Sjefer hos Carpetright mener selskapet trenger rundt 80 millioner pund for å trekke seg ut av gjeldsproblemene.

De forklarte at gjeldende bruttogjeldsnivåer er på 56 millioner pund. Netto gjeld er 27 millioner pund, men selskapet sa at det forventer at dette vil stige til mellom 40 og 50 millioner pund innen desember.



Hvis det blir gitt et formelt tilbud, har Carpetright avslørt at andre aksjonærer er villige til å godta avtalen eller sa at de har tenkt å stemme for, inkludert Aberforth Partners med en eierandel på 12,6%, Majedie Asset Management med en eierandel på 6,6% og Soros Fund Management med 2,6 %.

Avtalen vil føre til at Meditor tar full kontroll over Carpetright, og gjelden blir omgjort til egenkapital i virksomheten.



Bob Ivell, styreleder i Carpetright, sa: 'Aksjonærer vil være klar over at vi har vært engasjert i omfattende refinansieringsdiskusjoner for å erstatte eksisterende fasiliteter som utløper ved slutten av dette kalenderåret.

Fjoråret var spesielt vanskelig for Carpetright, og selskapet ble tvunget til å stenge 80 butikker (Bilde: Getty Images)

beste pudderfoundation uk

Les mer

Topp pengehistorier
Morrisons selger påskeegg for 25p Lønnsdag bekreftet KFC åpner 100-talls butikker igjen for levering Supermarked leveringsrettigheter forklart

'Det mulige tilbudet som blir kunngjort i dag, vil sette i gang en ny finansieringsstruktur for Carpetright som vil gjøre oss i stand til å fortsette utvinningen og gjøre nødvendige investeringer for å forbedre virksomheten vår.'

Meditor har nå frist til 28. november til å komme med et tilbud eller gå bort.

I september tok virksomheten kontroll over Carpetrights revolverende kredittfasilitet på 40,7 millioner pund, i stedet for tidligere långivere NatWest og AIB, selv om det fortsatt er en kassekreditt på 6,5 millioner pund hos NatWest og Ulster Bank.

Carpetright har slitt med en enorm gjeldsbunke i flere år og ble tvunget til å henvende seg til Meditor for to kortsiktige lån i fjor.

Den første i mars var £ 12,5 millioner, med et ordningsgebyr på £ 1,9 millioner og 3% renter. Det andre - et lån på 15 millioner pund i mai - kom med et gebyr på 2,3 millioner pund og renter på 18%.

Fjoråret hadde vært spesielt vanskelig for Carpetright, med en insolvensprosess for en frivillig bedrift (CVA) som førte til at kreditorer tok et kraftig kutt i gjelden.

Det førte også til at 80 butikker stengte og ville se Carpetright bane vei for flere forhandlere å bruke CVA -er.

Se Også: