Kan jeg gjøre et PPI -krav for en avdød slektning? Ja, og her er hvordan du gjør det

Ppi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Med mer enn £ 10 milliarder fortsatt ufordret i PPI -refusjon, blir briter oppfordret til å få vite om rettighetene sine før fristen 29. august starter.



En rapport fra forbrukergruppen Hvilken? fant ut at en femtedel av 1000 personer som ble spurt har gjort et vellykket krav - med mange andre som ikke har søkt om refusjon. Gjennomsnittlig utbetaling er for tiden rundt 1700 pund.



Den sa at to tredjedeler av befolkningen aldri har fremsatt krav om mangelsolgt PPI, og mange av dem er fortsatt potensielt kvalifiserte, og veldedigheten oppfordrer folk til å iverksette tiltak før 29. august.



Forskningen fant også at forvirring rundt PPI -påstander fortsatt er vanlig.

Ni av ti mennesker trodde de måtte fylle ut alle skjemaene banken eller leverandøren sendte for å sende inn et første krav, en oppgave som kan betraktes som en utsettelse. I virkeligheten er dette ikke tilfelle.

Selv om banker kan sende lange skjemaer som ber om mye informasjon, trenger ikke fordringshavere å fylle ut hele skjemaet for at kravet deres skal kunne skrives frem.



beste samsung-telefon 2020
Skilt sitter utenfor grener

Tusenvis av mennesker skylder fortsatt penger (Bilde: Bloomberg via Getty Images)

På spørsmål om det er mulig å kreve feilutsolgt PPI på vegne av en avdød slektning, visste ikke mer enn åtte av ti mennesker at det ikke ville være mulig. Bare en av seks svarte riktig at et slikt krav var mulig.



Ytterligere åtte av ti visste ikke eller trodde det var sant at bankene automatisk vil sjekke alle produktene hvis det blir fremsatt krav om PPI -kompensasjon.

stort flygende insekt uk

Når Hvilken? spurte publikum om de er i stand til å kreve tilbake skatten på vellykkede PPI -krav, svarte tre fjerdedeler av mennesker enten med 'vet ikke' eller 'usant', og bare en fjerdedel var klar over at vellykkede krav kan ha rett til å gjøre det så.

De som har hevdet gjennom Hvilken? har sett en gjennomsnittlig utbetaling på 2500 pund, slik at folk kan gå glipp av betydelige summer hvis de ikke vet at de kan kreve tilbake skatten på vellykkede krav.

PPI -fristen er 29. august - etter dette vil du ikke lenger kunne sende inn et krav.

Eleanor Snow, på hvilken? sa: 'Fristen for krav nærmer seg med stormskritt, men forskningen vår viser at det fortsatt er mye forvirring om prosessen som kan sette folk i gang.

'Banker har satt av milliarder av pund til potensiell kompensasjon, så vi oppfordrer alle som tror at de kan ha blitt feilsolgt PPI til å komme med et generelt krav, som kan gjøres gratis ved hjelp av et online verktøy. Selv om du tidligere har fått avslag på et krav, er det fortsatt verdt å be banken din om å sjekke alle produktene dine, ettersom du fremdeles kan få erstatning. '

Hvem kan kreve tilbake for en avdød slektning?

  • Hvis det er en vilje, er det bobestyrer som må vise banken Skiftetilskuddet

  • Hvis det ikke er noe vilje, er det administratoren som trenger å vise administrasjonsbrevene

    10 sedler verdt penger
  • For små eiendommer er det de pårørende som må vise bevis på forholdet til den avdøde og bevise at det var en liten eiendom.

Hvordan gjør jeg et krav?

I de fleste tilfeller vil banken be deg om å legge inn en PPI -erstatning for din avdøde slektning på vanlig måte.

Som en del av prosessen vil du bli bedt om bevis på at du har krav på å gjøre kravet.

Hvis du er usikker på om de hadde PPI, kan du kontakte den tidligere banken direkte for å sjekke - den må svare innen åtte uker. Hvis du ikke hører noe tilbake, kan du eskalere det til Finansombudet i stedet.

Hvis noen etterlot et testamente, kan en bank eller leverandør be om å få se en kopi av 'skifterett' - og du må sannsynligvis få samtykke fra alle representantene for å se på klagen.

tar paracetamol under graviditet

I tilfeller der det ikke er noe testamente, kan banken eller leverandøren be om en kopi av 'tildeling av administrasjonsbrev'.

Financial Conduct Authority (FCA) sier at noen tilbydere har spesialisert sorgstøtte, så hvis du ikke er klar over prosessen, bør du kontakte banken eller en annen leverandør.

Du kan også ringe FCAs hjelpelinje på 0800 101 8800 hvis du trenger hjelp med kravet ditt.

Har du vunnet en stor sum fra banken din - eller hatt et mareritt som hevdet PPI?

Ta kontakt: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk

Se Også: