Burns Night 2020: Beste oppskrifter og tilbud på haggis, whisky, neeps og tatties

Brenner Natt

Horoskopet Ditt For I Morgen

Det er nesten Burns Night, tiden da skotter og poesielskere rundt om i verden feirer verkene til Robert Burns med haggis, neeps og tatties.



Når det gjelder å arrangere et middagsfest for å feire, er det å forberede en Burns Night -fest en av de billigste menyene å sette sammen.



Det er fordi hele poenget er å sette seg ned og spise den ydmyke maten som skotske bønder hadde i fjor, mens vi feiret den mest berømte av dem alle, Robert Burns, mannen bak den verdensberømte Auld Lang Syne.



Det som en gang var en skotsk feiring har nå spredt seg over hele Storbritannia, som finner sted 25. januar hvert år.

Så for å hjelpe deg i gang, sporet vi de billigste tilbudene på alt du trenger til festen din, inkludert haggis og vegetariske haggis (det er tross alt fortsatt Veganuary), poteter, grønnsaker og selvfølgelig livets vann - whisky.

Hvor kan jeg kjøpe haggis?

Haggis er en av Skottlands mest kjente retter (Bilde: Getty)



Du kan ikke ha en Burns -kveldsmat uten den 'store høvdingen i puddingløpet'. Alle de store supermarkedene selger det (vanligvis plassert rett ved siden av pølsene). Men her er hvem som er billigst:

Hvor kan jeg kjøpe vegan og vegetarisk haggis?

Hvis du prøver å holde deg borte fra kjøtt denne måneden, er det en rekke store supermarkedskjeder som også lager veganske og vegetariske haggis -alternativer. Så ingen i familien trenger å gå glipp av noen av den gamle tradisjonen.

Brenner kveldsmatidéer

Haggis

Server haggisene dine med litt whisky -fløtesaus for å gjøre den enda bedre (Bilde: Getty)

Menyen din

  • Potetskiver med røkt laks og brønnkarse
  • Haggis, clapshot og whiskysaus
  • Scotch
  • Cranachan

Høytiden vil vanligvis inneholde haggis, en type pølse tilberedt i sauemage som er finhakket med løk, havregryn, suet (rå biff eller lammefett), krydder og salt, blandet med buljong.

Som tradisjon er, blir kjøtt og grønnsaker alltid bedre smurt i en saus - og tradisjonelle skotske merkevarer Macsween gjør en enkel pakkeversjon.

Vi har oppdaget Sainsbury selger nå pakkesausen for 1,20 pund .

Plukk noen superbillige vintergrønnsaker å servere sammen med dine tradisjonelle skotske haggier, eller som skottene liker å kalle dem 'neeps and tatties'.

Neeps og tatties for Burns Night oppskrifter

Vi har sammenlignet den billigste grønnsaken fra supermarkedene

Hvis du bare lager mat for to, kan det være verdt å hente en grytepakke, som inneholder et godt utvalg av rotgrønnsaker og vil være mye billigere enn å kjøpe pakker med grønnsaker individuelt.

Hvis du serverer flere mennesker, har vi sporet de billigste stedene for å kjøpe alt du trenger for å følge dine tradisjonelle haggis.

Hvor kan du kjøpe ingrediensene dine:

Billigste steder å kjøpe whisky?

Det er whiskytilbud for alle budsjetter denne Burns -kvelden

Rabbie, kjent for å være Skottlands mest berømte og innflytelsesrike dikter, var også en stor whiskyfans og skrev flere dikt om hans favorittånd.

Så det ville bare være riktig å plukke ut den perfekte flasken Scotch å skåle for gamle Rabbie. For, som den store dikteren en gang skrev: 'La andre diktere heve en fracas, Bout vines, an' vine, en 'Drucken Bacchus ... jeg synger saften Scotch bear kan lage oss, i glass eller kanne.'

Nedenfor er noen av våre toppvalg:

Ikke sikker på hva du liker? Kanskje velge et sett med whiskysmaking i stedet, for eksempel dette fine lille Drinks av Dram Regions of Scotland Whiskey Tasting Set -utvalg for £ 26,95 fra Amazon.

Den lar deg ta en flytende reise rundt i Skottlands regioner, og inkluderer whisky fra noen av Skottlands mest berømte destillerier.

Når det gjelder underholdning, er den for det meste avhengig av taler og dikt du kan finne gratis ved å søke nettarkiver som denne , som inkluderer vår nye favorittmonolog, den ikoniske Adresse til en Haggis .

Se Også: