BT står overfor søksmål på 600 millioner pund på grunn av 'historisk overbelastning' - med 2,3 millioner skyldte 500 pund hver

British Telecom Plc

Horoskopet Ditt For I Morgen

Storbritannias største telekommunikasjonsnettverk står overfor et gruppesøksmål på grunn av påstander om at det ikke klarte å kompensere mer enn 2,3 millioner kunder som ble belastet for mye i åtte år.



I 2017 sa bransjens vakthund Ofcom at BT urettferdig hadde belastet millioner av fasttelefonkunder siden 2009.



Den sa at til tross for et fall på 25% i engroskostnadene, hadde store fasttelefonleverandører i Storbritannia økt lineleie med 28-41%.



Ofcom kritiserte markedsleder BT sterkt for å heve prisene, og sa at kundene fikk dårlig verdi for pengene.

Som et resultat av gjennomgangen reduserte firmaet prisen på fasttelefonene med 7 pund i måneden.

Advokatfirmaet Mishcon de Reya har sendt et krav til Competition Appeal Tribunal (CAT) til en verdi av 600 millioner pund (Bilde: Getty Images)



Advokater sier imidlertid at millioner av lojale kunder fremdeles ikke har blitt kompensert for de historiske kostnadene.

Og selv om loven ikke tillater deg å tilbakeføre krav i opptil åtte år, kan advokater kreve rettferdighet for 2015 og fremover.



'Ofcom gjorde det veldig klart at BT hadde brukt år på å overbelaste fasttelefonkunder, men ikke beordret det til å betale tilbake pengene de tjente på dette,' sa Justin Le Patourel, grunnlegger av forbrukergruppen Collective Action on Landlines (CALL) og en telekområdgiver som jobbet for Ofcom i 13 år.

jeg er en kjendis 2018

Kravet kan resultere i betalinger på opptil £ 500 hver for 2,3 millioner BT -kunder, hvis det skulle lykkes.

'Vi tror at millioner av BTs mest lojale fasttelefonkunder kan ha krav på kompensasjon på opptil £ 500 hver, og innleveringen av dette kravet starter denne prosessen.'

BT sa at den er sterkt uenig i påstanden om at den hadde engasjert seg i konkurransebegrensende atferd og har til hensikt å forsvare seg 'kraftig' i retten.

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

En talsmann for BT sa: 'Vi tar vårt ansvar overfor eldre og mer sårbare kunder veldig alvorlig og vil forsvare oss mot ethvert krav som antyder noe annet.

'I mange år har vi tilbudt rabatterte fasttelefon- og bredbåndspakker i et konkurranseutsatt marked med konkurrerende alternativer, og vi er stolte over arbeidet vårt med eldre og utsatte grupper, så vel som arbeidet med Customer Fairness -agendaen.'

Hvem er berørt?

Kravet kan resultere i betalinger på opptil £ 500 hver for 2,3 millioner BT -kunder, hvis det skulle lykkes (Bilde: Getty Images/EyeEm)

Saken representerer kunder som kjøpte en BT -fasttelefonkontrakt, men ikke også tok BT bredbånd eller betal -TV.

Disse kundene var ifølge Ofcom mer sannsynlig å være gamle, med lave inntekter og sårbare.

Ofgem sa at mange av de berørte kundene hadde 'vært hos BT i flere tiår' og mer sannsynlig var gamle, med lave inntekter og sårbare.

Som et resultat av Ofcoms anmeldelse kunngjorde BT at de ville senke fasttelefonprisene med £ 84 i året.

Telefongiganten gjorde imidlertid ikke anstrengelser for å tilbakebetale kundene for de åtte foregående årene med overlading.

Hva er dine tanker? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor

Le Patourel søker også kompensasjon for kunder som tok både en bredbåndstjeneste og en BT -fasttelefon, men ikke sammen som en pakke (eller & apos; bundle & apos;). Disse menneskene ble ekskludert fra BTs priskutt i 2017, og fortsetter derfor å bli overbelastet den dag i dag.

Natasha Pearman fra Mishcon de Reya, som representerer Le Patourel og CALL, sa: 'Dette er en spesialistpåstand som vil bli behandlet for Competition Appeal Tribunal.

'Det er et klassisk eksempel på en lojalitetsstraff, som ble gjenstand for en superklage fra Citizens Advice, på grunn av deres skadelige effekter på forbrukerne.

'Det vil ta tid å samle bevis og bringe det for retten, men vi er veldig sikre på at til slutt millioner av BTs mest lojale kunder - hvorav mange er eldre og potensielt sårbare - vil få en betydelig rabatt'.

Se Også: