Storbritannias 'billigste' skoleuniform selges på Aldi - og den koster bare 4,50 pund

Skoler

Horoskopet Ditt For I Morgen

Den tyske diskotekeren Aldi har lansert den ‘billigste skoleuniformen på high street’ - og gir familier tilbake 4,50 pund per barn.



Uniformpakken, som lanseres i butikkene neste måned, inkluderer en genser for bare 1 pund, en to-pakning poloskjorter for bare 1,75 pund og bukser eller et skjørt for 1,75 pund.



I en uttalelse sa kjøpmannen at den rabatterte pakken blir innfaset tidlig for de som forbereder seg på den nye skoleperioden foran rushtiden i september.



Det vil sannsynligvis utløse en priskrig på tvers av store supermarkeder, med Tesco og Morrisons også på den årlige listen over konkurrerende supermarkeder.

Aldi UK -direktør Julie Ashfield sa: Vi har kunngjort lanseringen av vårt Back to School -sortiment tidligere på sommeren for å forsikre foreldre om at de kan få sine små utstyrt ut for skoleåret tidlig, og la dem nyte resten av sommerferie som mange savnet i fjor.

Foreldre kan også spare via de lokale myndighetenes ordning for skoleuniform

Foreldre kan også spare via ordningen School Uniform Grant fra de lokale myndighetene (Bilde: Getty Images)



Uniformene er for barneskolebarn, med PE -sett og sko også tilgjengelig.

Aldi sa at det bare brukes bærekraftig bomull fra Afrika. Utvalget tilbyr også en 150 dagers tilfredsstillelsesgaranti for trygghet.



Det la til: Sortimentet bruker også resirkulerte materialer, og lover å være snill mot kunders bankbalanser og på planeten.

Aldi-serien kan forhåndsbestilles online 18. juli og i butikk fra 22. juli.

Skoleuniformer kommer til å falle over hele linjen fra september ettersom et nytt lov om skoleuniform endelig trer i kraft.

De ny lov vil se skolene fortalt at de må holde merkede varer til et minimum - noe som betyr at hardfamilier kan kjøpe billigere supermarkedssett i stedet .

Det ble kalt på plass etter at veldedighet The Children's Society publiserte en rapport som påstår at barn har på seg dårlig passform, skitne eller feil klær på grunn av de dyre kostnadene ved ny uniform.

Foreldre bruker i gjennomsnitt 337 pund på uniform for hvert barn på ungdomsskolen, og 315 pund for barn på barneskolen, ifølge The Children's Society.

En lov som begrenser kostnader til skoleuniform trer i kraft nå i september

En lov som begrenser kostnader til skoleuniform trer i kraft nå i september (Bilde: Getty Images)

Disse kostnadene er mer enn tre ganger det familier synes er en rimelig pris - med familier som sier at de mener at kostnadene bør være £ 105 for ungdomsskoleuniform og £ 85 for grunnskolen.

Loven vil sette på plass regler som ser at familier får den beste verdien for skoleuniform.

Dette vil omfatte å gjøre skoleuniform lett tilgjengelig og bestå av varer som kan kjøpes billig - for eksempel i et supermarked.

Merkevarer må holdes på et minimum, og skolene må også unngå å spesifisere dyre klesplagg.

Til slutt må skolene demonstrere at de har fått best valuta for pengene i sine kleskontrakter.

De vil også bli bedt om å unngå eksklusive enkeltleverandørkontrakter, med mindre én leverandør kan konkurrere om kontrakten og hvor beste verdi for foreldre er sikret.

wilder vs ortiz 2 britisk tid

Noen familier kan ha rett til så mye som £ 150 mot kostnaden for skoleuniform takket være en statlig finansiert ordning.

Er skoleuniform for dyrt? Gi oss beskjed om tankene dine i kommentarene nedenfor

De School Uniform Grant er obligatorisk i Skottland hvor lokale myndigheter betaler familier med lav inntekt minst £ 100 per barn hvert år.

I England er det imidlertid ikke en lovfestet rettighet, og mange råd har blitt tvunget til å skrote - eller redusere - de siste årene på grunn av finansieringsrekke.

I Wales tilbyr regjeringen et elevutviklingsstipend (PDG) i stedet.

De Gov.uk nettstedet har en side der du kan skrive inn postnummeret ditt for å se hvilken hjelp som er tilgjengelig i nærheten av deg.

For å være kvalifisert må du vanligvis kreve fordeler eller ha lav inntekt.

Det er verdt å merke seg at opplegget ikke vil være aktuelt hvis barnet ditt er påmeldt et akademi, da disse drives uavhengig av hverandre.

Hvis du ikke kan kreve tilskuddet, men du sliter med å få endene til å møtes, bør du også snakke med barnets skole for å se hvilken støtte de kan tilby.

Se Også: