Bestselgende juleleke fra hvert av de siste 30 årene avslørt ... men hvor mange husker du?

Livsstil

Horoskopet Ditt For I Morgen

Vi gleder oss alle til jul - men i dag tar vi et blikk tilbake for å huske de bestselgende lekene for hvert av de siste 30 årene.



Det er den typen gaver mødre og pappaer ble tvunget til å stå i kø for klokken 06.00 for å sikre at du får tak i årets must-ha-gave.



Noen vil minne deg om en enklere tid da alt et barn trengte var en klistremerkebok, mens andre moderne utsolgte varer viser hvor langt utgiftene har eskalert gjennom årene.



Rull ned for å rote gjennom vår virtuelle jul strømpe nedenfor og se hvor mange av dem du kan huske...

1985: Beste Prime (£16,87)

Optimus Prime Transformer leketøy fra 1984

Han var kanskje ikke så glatt og polert som dagens Hollywood-versjon, men tilbake på 80-tallet var dette leketøyet Optimus Prime den må-ha actionfiguren fra tegneseriehelten.

Vi tester en ny side: Dette innholdet kommer snart

1986: Fotball-klistremerker. (10p per pakke)

Samling med fotballklistremerker

(Bilde: Getty)



Fikk. Fikk. Neeeeed! Det var lyden av lekeplassen da barn overalt byttet klistremerker før, under og etter VM '86 i Mexico. Det var året for Mardonas 'Hand of God'-mål mot England. Nok sagt.

1987: Sylvanske familier sett (£6,97)

Barn gikk på potte da TV-animasjonen våknet til liv og kom i butikkene. Du kan sette ut de små dyrene dine i sine egne bittesmå klær og kjøpe dem et hus å bo i. Lekene produseres fortsatt i dag og nytes av barn over hele verden.



1988: Ghostbusters Proton Pack (£19,87)

Ghostbuster-gaver var enorme på slutten av 80-tallet. Fire House HQ var en annen populær gave, det samme var Slimer-gunken du kunne kjøpe og dryppe gjennom ristene. Den naturlige replikaen 'Proton Pack' var drømmesettet, mens andre nøyde seg med de bittesmå actionfigurversjonene nedenfor for å ta på Stay Puft Marshmallow Man.

Vi tester en ny side: Dette innholdet kommer snart

1989: Batman Batmobile (£9,94)

Glem det moderne monsteret til en Bat Mobile med sine 007-stilfunksjoner. DETTE var originalen, som omtalt i Batman-filmen fra 1989 med Michael Keaton som Caped Crusader.

1990: Teenage Mutant Hero Turtles (£3,78)

'De er helter i et halvt skall ... og de er grønne.' Hvert barn sang temamelodien og skyndte seg hjem etter skolen for å se tegneserien og leke med skilpaddelekene deres (og blimpen nedenfor, hvis du var heldig). Showets popularitet utløste sannsynligvis en økning i det nasjonale pizzasalget også, ettersom det var alle karakterene spiste.

Vi tester en ny side: Dette innholdet kommer snart

1991: GameBoy (£69,94)

Game Boy

For spillfans i en viss alder var 8-bits GameBoy en absolutt åpenbaring. Denne forfatteren kan fortsatt høre Tetris-temamusikken i ørene hans i dag fra alt for mange timer brukt på å spille den som barn.

kim kardashian paris hilton

1992: Thunderbirds Tracy Island (£32,87)

Foreldre stod i kø i timevis i håp om å lande en av disse. Thunderbirds hadde nettopp gjort TV-comeback og var etterspurt.

BBC1s Blue Peter drev som kjent et lag-din-egen-segment for de som var uheldige nok til å ikke ha en ekte en. Den brukte gjenstander inkludert en dagligvareboks, aviser og sugerør for å konstruere en kopi. Du kan fortsatt lese hele arbeidsarket online her .

1993: Barbie-dukker (Fra £10,97)

Vi tester en ny side: Dette innholdet kommer snart

Barbies har alltid vært en av de mest populære julegavene til jenter, og i 1993 slo de alle konkurrentene. Kanskje det hadde noe å gjøre med utgivelsen av Barbie Dream Motor Home det året?

1994: Power Rangers-figurer (£4,74 hver)

Spandex-drakter ble ikke bare oppfunnet for utdrikningslag. Denne amerikanske serien ble en sensasjon på 90-tallet og inneholdt tenåringer som ville forvandle seg til superhelter for å kjempe mot bisarre skurker.

nitten nitti fem: POGS (49p per pakke)

Disse 'melkehettene' ble ultra samleobjekter og lekeplassene var fulle av barn som byttet dem. Ideen var at du snudde POGS-en som tiddlywinks, men de fleste brydde seg egentlig ikke om å spille. Det handlet om hvilke du hadde.

nitten nittiseks: Toy Story Buzz Lightyear (£23,87)

Utgivelsen av den originale Toy Story sendte dette leketøyet til toppen av 'Jeg-vil-en-av-dem-mamma'-diagrammet.

Video laster innVideo utilgjengeligKlikk for å spille Trykk for å spille Videoen spilles av automatisk snart8AvbrytLeke nå

1997: Teletubbies £27,39 og Tamagotchi (£9,99)

Vi tester en ny side: Dette innholdet kommer snart

To leker delte førsteplassen i 1997. Teletubbies ble en stor hit blant den yngre generasjonen, mens tenåringer gikk la-la for de virtuelle Tamagotchi-kjæledyrene fra Japan. Hvis du fortsatt eier en original Tamagotchi kan de være verdt mye penger i dag.

1998: Furby (£24,87)

Et nytt interaktivt leketøy, Furby, laget av Tiger Electronics, forventes å være den siste mani med barn. Det kosete frittstående animatroniske kjæledyret, samhandler med miljøet gjennom syn, berøring, hørsel og fysisk orientering

(Bilde: Getty)

Det interaktive kjæledyret fikk Yo Yos til kronen i 1998. Gavene ble en stor hit til tross for at de først ble lansert i oktober. Butikker rundt om i landet ble oversvømmet av foreldre som ønsket å kjøpe en.

1999: Hvem vil bli millionær? (£23,78)

Alle ville ha litt 'Fastest Finger First' tilbake i 1999, og Chris Tarrant overtok nasjonens stuer da den interaktive brettspillversjonen av showet ble en must-ha-gave.

2000: Tekst Robothund (£38,74)

Tusenvis av barn startet det nye årtusenet med en kjæledyrhund å passe på. Robotungene reagerte på lyd, lys og infrarødt.

Vinn julegaver verdt £600...

Vi gir bort gavene du må ha fra både 1985 og 2015 i vår nyeste konkurranse. Vi har slått oss sammen med nettsikkerhetseksperter Internet Matters for å presentere bumper-premiepakken ovenfor.

2001: byggmester Bob (£19,97)

Hasbros Bob the Builder Electronic Talking Scoop

(Bilde: Getty)

'Kan vi fikse det? Ja vi kan!' Julestrømper til førskolebarn var fulle av Bob the Builder-leker i 2001 da Scoop, Muck og Dizzy satte motstanderne i bulldozer.

2002: Bratz-dukker (£24,99)

MGA Entertainment Bratz Dolls

(Bilde: WireImage)

Barbie er ikke den eneste dukken i Christmas Gifts Hall of Fame. Bratz - kalt dukkene med 'en lidenskap for mote' - eksploderte på scenen i 2002.

2003: Beyblades (£5,99)

Den varme julegaven Beyblades er sett i FAO Schwarz-butikken 12. desember 2002 i New York City

(Bilde: Getty)

nyx adventskalender støvler

Kjempende snurrevad tok over skolene i år. Beyblades var nok en tegneseriemani fra Japan som fanget fantasien til britiske barn.

Vi tester en ny side: Dette innholdet kommer snart

2004 Robosapien (£74,97)

Robosapien dukker opp i aksjon etter at den ble kunngjort som vinner av Hamleys Best Toy of the Year-prisen 24. oktober 2004, London

(Bilde: Getty)

Hvem kan glemme denne ikoniske lille menneskelige roboten? Robosapien skrøt av NASA-teknologi og hadde barn i alle aldre i et skikkelig vanvidd. Den vant Årets leketøy-kronen ovenfor, i tillegg til å være bestselgeren.

2005: MP3-filer , PSP og Xbox 360 (Fra £9,99 til £299,99)

Curtis Anderson leker med en demonstrasjonsmodell av den nye Sony PSP Playstation Portable-spillenheten mens han står i kø utenfor Sony Store 23. mars 2005 i San Francisco, California

(Bilde: Getty)

Personlige dingser og spillkonsoller dominerte salget i 2005. Det var året Apple introduserte iPod Shuffle, men mange billigere alternativer ble også store hits. Sonys PSP håndholdte spillenhet var en annen vinner, sammen med den større Xbox 360-konsollen.

2006: Nintendo Wii (Fra £129,99 til £169,99)

(Bilde: PA)

Før 2006 var de mest aktive spillerne noen gang å slå seg ned mens de spilte vinter-OL på Mega Drive. Wii fikk alle opp av sofaen for å svinge og sveipe seg rundt i frontrommet sitt og kontrollere krumspringene på skjermen med Wii-fjernkontrollen.

Det forårsaket også mange pinlige direktesendinger da nyhetsankere og reportere prøvde å komme inn på mani.

Vi tester en ny side: Dette innholdet kommer snart


2007: I natthagen Iggle Piggle (£34,99)

Nasjonens småbarn hadde stor innvirkning på salgslistene i 2007 da Night Garden-nybegynneren Iggle Piggle ble nummer 1-salgsgaven.

2008: High School Musical Dance Mat (£17,99)

Som om fansen av High School Musical trengte en unnskyldning for å bryte inn i en sang og danse ... dette fikk skoleunger i alle aldre til å gi jazz opp og ned i landet.

2009: Go Go Pet Hamstere (£9,99)

Disse batteridrevne hamsterne ble så populære butikker ble utsolgt på daglig basis. Foreldre skyndte seg å kjøpe de bittesmå kjæledyrene, som hadde godt av å ikke trenge å bli matet eller få rengjort hytten deres.

2010: Toy Story 3 DVD (£4,99)

Den tredje filmen ble en overraskende hit i 2010, i stor grad hjulpet av et enormt priskutt i førjulstiden.

2011: Leapfrogs LeapPad Explorer-nettbrett (£79,99)

Denne inspirerende interaktive og pedagogiske læringsleken viste seg å være et populært alternativ til de dyrere nettbrettene på markedet.

2012: Skylanders Giants (£52,89)

Skylanders Giants-fans feirer på Toys

Skylanders Giants-fans feirer på Toys'R'Us Times Square for Toy Fair i New York City (Bilde: Getty)

Skylanders tok Storbritannia med storm og har fortsatt å vokse i popularitet blant spillspillere siden. Lekene – som du plasserer på en plattform og ser komme til live i et dataspill – trives fortsatt og er en av de mest lukrative teknologifranchisene på planeten, verdt milliarder av pund.

jeg er en kjendis danny baker

2013: FURBY™ bom (£45,99)

Dette lille leketøyet scoret høyt i de søte innsatsene, og dets avanserte funksjoner vant familiens hjerter. Jo mer brukeren snakker til sin Furby, jo mer snakker den tilbake!

2014: FROZEN Snow Glow Elsa (£34,99)

Disney Frozen Snow Glow Elsa

(Bilde: Getty)

Frossen feber feide over nasjonen i 2014, da stort sett alt relatert til Disney-filmen ble utsolgt overalt. Frosne antrekk, dukker, matbokser og mer ble must-have for ungdom.

2015: Star Wars The Force Awakens Kylo Ren Deluxe elektronisk lyssabel (£34,99)

Det er vanskelig å spå hvilken leke som blir årets mest populære. Det er flere i gang, inkludert Små levende kjæledyr Clever Keet og Pai-ansikt! spill .

Men med den nye Star Wars-filmen som skal lanseres 17. desember, er det en veldig god sjanse for at Force vil være med Kylo Ren Lightsaber.

  • Liste satt sammen ved hjelp av Toys R Us . Oppgitte priser er fra det aktuelle året. For konkurransevilkår besøk NEWSAM.co.uk/rules

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: