Beste stedet å kjøpe reisepenger for sommeren - euro, dollar og mer forklart

Reisepenger

Horoskopet Ditt For I Morgen

Ni av ti briter bruker for mye på ferie hvert år på grunn av forvirring om valutakurser og skjulte avgifter i utlandet.



Ifølge valutaveksler Travel Money Club Noen reisende vil bruke mer enn det dobbelte av budsjettet, og en av fire regner med å gå tom for penger på dag tre, fordi de ikke aner hva de bruker i lokal valuta.



Imidlertid trenger det ikke være så komplisert.



Da sommerferien snart er over oss, vil familier glede seg til å gå til varmere klima - men hvor bør du kjøpe reisepengene dine?

Pundet har falt de siste månedene mot mange valutaer, inkludert både euro og amerikanske dollar, hovedsakelig på grunn av usikkerhet rundt Brexit.

Faktisk har pundet mistet mer enn 5% av verdien mot euroen siden mai. Noen valutaleverandører tilbyr sine laveste valutakurser siden august 2017, og mange leverandører av high street tilbyr sine kunder like over paritet på euroen.



Dette betyr at ferierende må være enda smartere med pengene sine for å sikre at de får en god deal - dra fordel av sammenligningsnettsteder og reisepengetips for å få den beste verdien.

Euro og amerikanske dollar sedler

Britene får mindre for sine pund takket være Brexit -kaos (Bilde: Getty)



Don Clark, grunnlegger av Travel Money Club , sa: 'Utenlandsk valuta er et minefelt for ferierende hvis de ikke vet hva de skal se etter.

'Gjør deg kjent med gjeldende konverteringsfrekvenser og leser med liten skrift om gebyrer og provisjoner, vil du forhindre uventede overraskelser når du kjøper utenlandsk valuta.'

Hvis du er på vei til utlandet, er det noen enkle retningslinjer du må følge for å sikre at du får en rimelig avtale.

Først opp, sammenligne tilbud. De som kjøper på flyplassen står overfor å betale 10% mer enn high street - men hvis du bestiller på nettet og henter senere, kan du fortsatt være quids i.

For det andre, velg alltid lokal valuta når du betaler i butikker, restauranter og til og med minibanker i utlandet. Dette kan føles kontraintuitivt, men det betyr at du ikke vil bli påført et (dyrt) valutakonverteringsgebyr.

Hvis dette skjer med deg, og du blir fakturert i pounds, nekter du det. Skriv & apos; DCC avvist & apos; på kvitteringen og insister på å bli belastet i lokal valuta.

Og hvis du kan, sikte på å reise dit valutaen gir god verdi. For øyeblikket er alle tyrkiske lira, kroatiske kuna, bulgarske lev, rumenske leu, thailandske baht og australske dollar svake mot pundet.

Det betyr at du betaler mindre for å få mer feriepenger.

Her er hva du trenger å vite om å kjøpe reisepenger før ferien.

1. Bestill valutaen din online

Online -bookere har størst sjanse for å få mest mulig ut av pundet

For de beste prisene, bestill valutaen din på forhånd før reisen. Dette gir deg tilgang til ikke bare de beste prisene, men også muligheten til å låse en kurs - som du senere kan skru ned hvis pundet forbedres ytterligere.

For eksempel, Travelex lar deg reservere penger 30 dager i forveien og avbestille opptil 24 timer før du reiser - slik at reisende kan få den beste verdien for pundet.

Når du bestiller online, kan du sjekke eventuelle leverings- eller ekspedisjonsgebyrer du måtte betale (ofte rundt £ 5) - og ta disse med i den beste avtalen du har funnet. Se også opp minimumskrav for bestilling. Hvis du ønsker å bytte ut en liten sum, er det ikke sikkert at en online agent er riktig for deg.

Sørg for at nettstedet du kjøper fra er ekte. Se etter hengelåsskiltet ved siden av nettadressen, søk på nettstedets navn på forhånd og kontroller at enheten din er beskyttet. Se noen tips om hvordan du finner et falsk nettsted, her.

2. Unngå flyplassen

En selger teller Bolivar -sedler på boden hennes i Caracas

'Hvis du forlater det så sent som flyplassen, vil du møte blant de verste valutakursene i landet' (Bilde: Jaun Barreto / AFP / Getty)

Den dyreste beslutningen du kan ta er å bytte penger på flyplassen.

Det er fordi flyplasskonsesjoner tilbyr noen av de høyeste prisene som finnes - og du kan ende opp med å skylle halvparten av feriesparingen ned i avløpet.

Ifølge tall kan valutakurser på flyplassen være mer enn 10% dyrere enn andre steder, noe som betyr at du kan miste 100 pund for hver 1000 pund du bytter.

' Ikke la penger skifte til siste minutt, du går glipp av bedre priser og ender med å betale så mye som 19% mer, noe som betyr at du kan miste £ 150 for hver £ 1000 som byttes, ' FairFX administrerende direktør Ian Strafford-Taylor fortalte NEWSAM Money.

'Flyplasser tilbyr noen av de verste valutakursene i landet.'

Venstre reisepenger til siste minutt ? Sjekk hvilke selskaper som har et byrå for endring på flyplassen eller fergeterminalen du reiser fra, og bestill online for å hente flyplasser. Du låser inn en langt bedre pris (til og med bare timer før du reiser) enn om du venter og kjøper den i disken.

3. Sett opp en tracker - og få penger på piggen

Et valutakurstavle

En automatisk tracker vil varsle deg når prisene er høye (Bilde: PA)

Sett opp et kursvarsel med en online valutaleverandør, og du vil bli varslet når kursene beveger seg i din favør. Disse er tilgjengelige på de fleste store reisepengesider - eller last ned en app på smarttelefonen din i stedet.

Vincent Arcuri på Travelex forklarer: 'Når det gjelder å kjøpe reisepenger, handler det om å få den beste verdien om å finne den mest pengevennlige valutakursen.

'En måte å få det beste tilbudet på er å bruke en Travel Rate Tracker . Dette overvåker valutakurser, slik at du ikke trenger det, og hjelper deg med å få mest mulig valuta for dine pund.

'Husk, det er viktig her å se på den totale prisen som en transaksjon kommer til å være, og ikke bare på valutakursen, siden det noen ganger kan komme ekstra gebyrer til kjøpet ditt.'

4. Velg mer enn én betalingsmåte

Valutaer

Det er flott å ha med penger - men hva skjer hvis det forsvinner i utlandet? (Bilde: Getty)

Ikke legg alle eggene dine i en kurv, forklarer Emma Coulthurst på TravelSupermarket. I stedet velger du mer enn én betalingsmåte, og du taper ikke.

'Ta med et markedsledende kreditt- eller debetkort for bruk i utlandet, et forhåndsbetalt kort og også litt kontanter.

betydningen av nummer 5555

'Sørg for at du får kreditt- og debetkort som er spesielt designet for bruk utenlands med minimale (hvis noen) kostnader,' legger hun til.

'Men vær forsiktig. Mange kreditt- og debetkort bærer et transaksjonsgebyr på 2,99%, mens noen har ekstra engangsgebyrer for kjøp. Det er £ 2,99 ekstra å betale for hver £ 100 du bruker.

'Bankkort har også en tendens til å inkludere et skjult valutagebyr som kan legge så mye som 3% til kostnaden - så pass på.'

Metrobank, Starling, Monzo og Cumberland Building Society tilbyr alle kontoer med debetkort som ikke belastes for bruk i noen land.

Halifax, Tandem og Nationwide er også blant en håndfull leverandører som tilbyr kredittkort uten gebyrer for utenlandsopphold.

5. Invester i et forhåndsbetalt reisekort

Minibank

Med et forhåndsbetalt kort kan du låse priser - men hvis prisen forbedres, kan du tape (Bilde: Getty)

Å bruke et forhåndsbetalt kort betyr at du kan fylle på og låse en avtale når prisen er høyest.

For å aktivere er alt du trenger å gjøre å registrere deg, laste det opp med penger og deretter bruke det på samme måte som et debet- eller kredittkort i utlandet (uansett hvor du ser et Mastercard- eller Visa -symbol). Ingen kredittsjekk er nødvendig - men du må være minst 18 for å søke.

En av de viktigste fordelene med forhåndsbetalte kort er at hvis det forsvinner eller blir stjålet i utlandet, er kontantene dine trygge - og du kan blokkere dem på få minutter (jo raskere du oppfører deg bedre på kontaktløse).

Ulempen er at den ikke gir økonomisk sikkerhet (som for eksempel seksjon 75 på kredittkortet ditt). Den kan brukes nesten hvor som helst, men ikke på bensinstasjoner eller for å leie bil, i de fleste tilfeller må du også betale minibankuttak.

Fordeler med forhåndsbetalte kort

✓ Bruk bare det du fyller på, og ingen kassekreditt betyr at du ikke vil gå i minus.

✓ Fyll opp når som helst, vanligvis på smarttelefonen når du er på farten.

✓ Påfylling betyr at du kan låse en god pris og bruke pengene senere.

✓ Ingen kredittsjekk nødvendig - ideelt for de med dårlig score.

✓ Ingen transaksjonsgebyrer

Forhåndsbetalte kort cons

✗ Forhåndsbetalte kort har en begrenset holdbarhet, vanligvis på to eller tre år - pass på gebyrer etter denne perioden.

✗ Å låse inn en rente betyr at du kan tape på en lavere på et senere tidspunkt.

✗ Vanligvis belaster du minibankgebyrer, og noen vil også legge på tilleggsavgifter.

5 beste forhåndsbetalte kort i Europa

MoneySupermarket har delt noen av sine beste rangeringskort for sommeren (Bilde: Matt Cardy)

  1. FairFX Euro Valutakort Spesialtilbud: Ingen transaksjonsgebyrer, ingen månedlige avgifter, ingen kortgebyr (ved påfylling over £ 50). Et gebyr for uttak av minibank på € 1,50 gjelder.
    Advarsel: Det er et gebyr på 1,75% når kortet brukes utenfor eurosonen.

  2. Caxton forhåndsbetalt valutakort: Ingen transaksjonsgebyrer, ingen månedlige avgifter, ingen kortavgift. Et britisk minibankuttaksgebyr på £ 1,50 gjelder, men gratis i utlandet.
    Advarsel: Unngå å bruke kortet ditt for sikkerhetsinnskudd, automatiserte bensinstasjoner, bilutleie og hotellinnskudd.

  3. WeSwap Prepaid MasterCard: Ingen transaksjonsgebyrer, ingen månedlige avgifter, ingen kortgebyr. Et gebyr for uttak av minibank på € 1,75 gjelder.
    Advarsel: Etter den første 0% avgiften syv dagers bytte, belastes provisjon på opptil 2%.

  4. Revolut Euro: Ingen transaksjonsgebyrer, ingen månedlige avgifter, ingen kortavgifter og ingen minibankgebyrer gjelder opptil £ 200 (2% deretter).
    Advarsel: På lørdag og søndag vil et gebyr på 0,5% bli pålagt valutakursen for å dekke kursfluktuasjoner.

  5. Travelex Money Card: Ingen transaksjonsgebyrer, ingen månedlige avgifter og ingen kortgebyr. Et britisk minibankuttaksgebyr på £ 1,50 gjelder, men gratis i utlandet.
    Advarsel: Det er en månedlig inaktivitetsavgift på £ 2 per måned, hvis kortet skulle bli liggende i 12 måneder.

5 beste forhåndsbetalte kort i dollar

Å bruke gjeldskortet ditt i utlandet kan koste deg mye mer enn du hadde regnet med (Bilde: GETTY)

  1. FairFX Euro Valutakort Spesialtilbud: Ingen transaksjonsgebyrer, ingen månedlige avgifter, ingen kortgebyr (ved påfylling over £ 50). Et britisk minibankuttak på $ 2 gjelder - eller £ 1 internasjonalt.
    Advarsel: Det er et gebyr på 1,75% når kortet brukes utenfor USA.

  2. Caxton forhåndsbetalt valutakort: Ingen transaksjonsgebyrer, ingen månedlige avgifter, ingen kortavgift. Et britisk minibankuttaksgebyr på £ 1,50 gjelder, men gratis i utlandet.
    Advarsel: Unngå å bruke kortet ditt for sikkerhetsinnskudd, automatiserte bensinstasjoner, bilutleie og hotellinnskudd.

  3. WeSwap Prepaid MasterCard: Ingen transaksjonsgebyrer, ingen månedlige avgifter, ingen kortgebyr. Et uttaksgebyr på minibank på $ 2,25 gjelder.
    Advarsel: Etter den første 0% avgiften syv dagers bytte, belastes provisjon på opptil 2%.

  4. Revolut Dollar: Ingen transaksjonsgebyrer, ingen månedlige avgifter, ingen kortgebyrer og ingen minibankgebyrer gjelder opptil £ 200 (2% deretter).
    Advarsel: På lørdag og søndag vil et gebyr på 0,5% bli pålagt valutakursen for å dekke kursfluktuasjoner.

  5. Travelex Money Card: Ingen transaksjonsgebyrer, ingen månedlige avgifter og ingen kortgebyr. Et britisk minibankuttaksgebyr på £ 1,50 gjelder, men gratis i utlandet.
    Advarsel: Det er en månedlig inaktivitetsavgift på £ 2 per måned, hvis kortet skulle bli liggende i 12 måneder.

6. Reisekredittkort - de beste

Daglige debet- og kredittkort blir sett på som praktiske, men når du bruker dem i utlandet er det en risiko for å bli stukket av en rekke kostnader og skjulte gebyrer uten å engang innse det.

Det er derfor du må være veldig flink når du velger den riktige - med noen endringer så mye som 5% bare for å ta ut penger i en minibank.

Redaktør av Money.co.uk , Forklarer Hannah Maundrell: 'Det er mulig å få debetkort uten transaksjonsgebyrer, men du må flytte bankkontoer, og det er derfor det beste alternativet å få et kredittkort og bruke det riktig.'

Når du velger det riktige kredittkortet, må du sørge for at du har bestemmelser på plass for å sikre at du ikke går glipp av noen betalinger - sikte på å betale det i sin helhet så snart som mulig, slik at du ikke blir belastet renter.

'Husk også å sjekke sjansene dine for å bli akseptert før du søker, slik at du kan se hvilken du mest sannsynlig vil få - dette vil unngå flagg i kredittrapporten din.

'Hvis du reiser utenfor større byer, kan det være bedre å gå for Visa eller MasterCard over American Express.'

Å velge et kredittkort for reisepenger betyr at du kan unngå transaksjons- og minibankgebyrer, mens noen til og med vil tjene deg cashback på utgiftene dine. Husk alltid å betale i den lokale valutaen, men ikke pund, da dette gjør at kortet ditt kan bytte, noe som vil være den bedre prisen.

Hva mer trenger jeg å vite?

Mallorca

Det er noen veldig vanlige feil å unngå

  • Hvis du søker om et forhåndsbetalt reisekort, må du bestille det i god tid, da det kan ta opptil 2 uker å ankomme.

  • Sjekk kredittpoengene dine før du søker om et nytt kredittkort for å se hvor sannsynlig det er at søknaden din blir godtatt. Gratis nettsteder som ClearScore viser poengsummen din.

  • Før du ankommer reisemålet, må du sammenligne priser og gebyrer for bruk av eksisterende kort i utlandet. Kontakt leverandørene av hver for å spørre om transaksjonskostnader, kjøpsgebyrer og kontantuttak.

  • Når du er i utlandet, betaler du i lokal valuta - forhandlere i utlandet setter ofte sin egen valutakurs for å konvertere valutaen til pund, og det er lite sannsynlig at det er billig.

  • Gå på nettet for de beste prisene. Online -leverandører har lavere omkostninger, og du kan spare rundt £ 40 per £ 1000 brukt hvis du kjøper online sammenlignet med high street. Hvis du ikke vil vente på hjemmelevering, kan du fortsatt dra nytte av online -prisene ved å bruke en 'klikk og saml' -tjeneste som mange leverandører tilbyr. Bestill online og gå inn i en butikk for å samle inn alt mens du får de bedre online prisene. Eksempler på de beste stedene å klikke og samle inn inkluderer: eurochange, Ramsdens, No1 Currency, Post Office.

  • Supermarkeder har noen av de beste valutakursene på High Street, ettersom de tilbyr et bredt spekter av produkter, så ikke bare stol på valuta for å tjene penger, og kan derfor tilby bedre avtaler. Hvis du går tom for tid til å kjøpe fra et nettbutikk, kan du kjøpe på nettet fra et supermarked og hente det i butikken mens du lager deg solskjerm i siste liten og snacks.

    Se Også: