Beasts of Britain: Pumas, panthers og fat tabbys - Storbritannias store kattobservasjoner

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Stor kattobservasjon, Holkham, Norfolk

The Beast of Burnham: Denne store katten ble sett i nærheten av Queen's Sandringham eiendom



HAN kan være en ensom løve som går rundt på landsbygda i Essex og gir livredde lokalbefolkning klør av bekymring ...



Men dyret er langt fra den første skremmende store katten som ble oppdaget i Storbritannia, noe som utløste frykt for sikkerheten til dyreliv og mennesker.



Faktisk har store katter skulket rundt våre skogområder, heier og jordbruksland i flere tiår med mange bilder for å bevise at de eksisterer.

Eksperter tror det kan ha noe å gjøre med lov om farlige ville dyr fra 1976. Mange eiere av eksotiske katter som pumaer eller gauper frigjorde ganske enkelt sine utemmede kjæledyr til landsbygda i stedet for å bli bøtelagt for å ha beholdt dem.

Det førte til en mengde observasjoner opp og ned i landet til det som offisielt er kjent som ABC -er, romvesener eller unormale store katter. Det mest berømte er Beast of Bodmin i Cornwall.



Så, la oss se tilbake på de forskjellige observasjonene - noen troverdige andre, produktet av overaktiv fantasi - gjennom årene:

The Beast of Burnham: I september i fjor ble et stort svart dyr, av noen sagt å være en sjelden skotsk villkatt, som eksperter advarer om kan være like grusomt som en løve eller tiger, oppdaget i nærheten av Queen's apotek i Sandringham. Andre syntes det var en feit tabby. Rob Haynes, fra Redditch, Worcs, fortalte om det øyeblikket han oppdaget katten. Han sa: Det var et utrolig syn. Den var kraftig med hull på bakbena, som en liten løve.



I 1991 ble en eurasisk gaupe skutt ihjel like utenfor Norwich. Den hadde byttet på gårder og hadde drept 15 sauer i løpet av to uker. Historien kom først fram i 2001. Gaupen var utstoppet og eies nå av en lokal taxidermist. Det ble bekreftet av politiet den gang at jegere hadde fanget enda en gaupe og en puma i live. Alle tre ble antatt å ha rømt fra en lokal samler av ville dyr.

I mai 2007 viste BBC opptak av en stor svart katt på landsbygda i Banff, Aberdeenshire.

Og to år senere i Helensburgh, Argyll, ble en stor svart filmet av en utenriksdepartement i Forsvarsdepartementet. Lokalbefolkningen sa at det var en av mange som ble oppdaget tidligere i området. Samme år ble et lignende dyr sett på lur nær Leeds Castle i Kent. Eksperter pleier å være ganske skeptiske til noen observasjoner, spesielt fra Devon og Somerset der folk har hevdet å ha sett løver i naturen. Lokal folklore om en fryktinngytende overnaturlig hund som løper rundt i Dartmoor inspirerte Arthur Conan Doyle til å skrive sin thriller The Hound of the Baskervilles.

Imidlertid, i nærheten av Maidstone, Kent, i 1975, ble en skyet leopard, som er på størrelse med en huskatt, men med flekker fanget.

Selv om loven om farlige dyr kan ha bidratt til det økte antallet observasjoner, har store katter blitt oppdaget som streife rundt på landsbygda allerede på 50 -tallet - med rapporter om Surrey Puma nær Farnham og Fen Tiger utenfor Wisbech, Cambs.

Surrey Puma ble også angivelig sett rundt landsbyen Worplesdon i 1966. Den ble avvist som en bløff til 1984 da pels funnet i Peaslake ble identifisert som kommer fra en puma.

I den iskalde vinteren 1962-63 ble et kattlignende dyr sett på Bushylease-gården, nær Crondall, Hants.

Et lignende dyr har også blitt oppdaget de siste to årene utenfor Liphook i samme fylke.

I 1963 sa lokalbefolkningen i Shooter's Hill, Sørøst -London, at de hadde sett en gepard. Det var andre rapporter om at geparder ble oppdaget rundt Norwich -området året etter. På 70 -tallet var det mange observasjoner av Beasts of Exmoor og Somerset etterfulgt av Sheppey Panther i Kent. Royal Marines ble kalt inn for å prøve å fange Beast of Exmoor i 1988 etter rapporter om at husdyr ble drept.

Noen soldater hevder at de så dyret, men alt de fant til slutt var en rev og dyret ble avvist som mytisk folklore.

Observasjoner av Kellas -katten i Skottland - oppkalt etter landsbyen i Moray - ble rutinemessig avvist som svindel. Den ble imidlertid skutt av en viltvokter i 1984 og viste seg å være en hybrid av en innenlandsk moggy og en villkatt som heter Felis silvestris.

The Beast of Bodmin ble først oppdaget i 1992, selv om hoaxfotografier som hevder å ha dyret ble senere publisert.

Men rykter om dens eksistens ble drevet av Galloway Puma, som skal ha blitt sett i nærheten av Dumfries på omtrent samme tid.

Legender om store katter har også spredt seg til Irland med observasjoner i Phoenix Park i Dublin.

En undersøkelse ble satt i gang i 1995 etter at rangers rapporterte om rådyr som forsvant, men ingenting ble funnet. Imidlertid ble det senere funnet at en ulovlig forhandler av eksotiske dyr i byen hadde sluppet en bobcat.

Enten du tror det eller ikke, har det vært nok observasjoner av store katter til å antyde at tannen er der ute ...

Se Også: