BBC er under press da 256 000 mennesker slutter å betale TV -lisensavgiftene

Bbc

Horoskopet Ditt For I Morgen

BBC har solgt færre TV -lisenser for andre år på rad(Bilde: PA -arkiv/PA -bilder)



amazon prime day 2019

Antall solgte TV -lisenser har falt med 256 000 det siste året, ettersom folk vender seg til alternative måter å se programmer på.



Alle som ser eller spiller inn live -TV hjemme - enten det er BBC -nyheter eller live -fotball på Amazon Prime - eller bruker iPlayer, må ha en TV -lisens, uansett hvilken enhet de ser den på.



Men i økende grad vender folk seg til innhentingstjenester som Netflix, Britbox eller Disney Plus der det ikke kreves lisens.

'[Det er] mye større press på tradisjonell fjernsynsvisning er et resultat av digital forstyrrelse og trekket til å ta igjen on-demand-visning sammen med on-demand-visning over internett,' sa BBC Television License Trust i sin årsrapport.

Men mens visningen på forespørsel øker, er det så langt for de fleste gjort sammen med tradisjonell visning.



'Men dette på forespørsel -visning sitter vanligvis ved siden av lineær fjernsynsvisning, som fremdeles er den dominerende måten som flertallet av publikum bruker mesteparten av tiden på å se,' heter det i rapporten.

Antall solgte lisenser har falt, til tross for at antall husholdninger øker (Bilde: Getty Images)



hva betyr 805

BBC -rapporten indikerte at rundt 94% av husholdningene fremdeles trenger TV -lisens, bare 0,66 prosentpoeng i mars 2019.

Samlet sett sier rapporten at 25,8 millioner lisenser ble solgt i 2019/20, ned fra 25,9 millioner året før.

Det er til tross for at antall husholdninger i Storbritannia økte noe i løpet av perioden.

515 engel nummer kjærlighet

Det er andre fall på rad - 293 000 færre boliger registrerte seg for TV -lisens det siste året sammenlignet med 2017/18.

Men totalt sett klarte BBC å øke inntektene fra lisenser, ettersom prisøkninger mer enn kompenserte for fallet i salget.

Bruttoinntektene økte til 3 388 millioner pund det siste året - opp 43 millioner pund - med økningen drevet av 4 pund økning i prisen på en TV -lisens.

Se Også: