Barclays under skyte for å ha brutt PPI -reglene - etter å ha unnlatt å sende årsoppgaver til 2 265 kunder

Barclays

Horoskopet Ditt For I Morgen

Barclays Banks hjemmeside vises på en dataskjerm

Kunder har ved lov rett til en årlig uttalelse om sine PPI -betalinger(Bilde: Getty)



Barclays bank har mottatt en advarsel fra konkurranse- og markedsmyndigheten (CMA) om manglende overholdelse av PPI -reglene.



Banken har blitt utsatt for annen gang for å ikke ha sendt ut årlige forsikringspåminnelser til tusenvis av forsikringstakere.



I 2011 bestemte CMA at alle kunder skulle motta en årlig påminnelse fra leverandøren om hvor mye de hadde betalt i PPI og deres rett til å kansellere polisen.

Den fungerer også som en påminnelse, og gir kontoinnehaveren beskjed om at forsikringen fortsatt eksisterer.

Mellom oktober 2016 og oktober 2017 klarte imidlertid ikke Barclays å gi denne anmeldelsen til 2 265 Littlewoods kredittkortkunder.



Det tilskrives bruddet på et teknisk problem ved overføring av kundene til datasystemet.

beste stedet å kjøpe gull

Banken skrev senere til alle berørte kunder, og ga en påminnelse om deres rett til å kansellere politikken og tilbudet om refusjon.



Fra denne kommunikasjonen har den så langt utbetalt nesten 336 000 pund i refusjon til kunder.

Dette er ikke første gang Barclays har brutt ordren, etter å ha rapportert flere vesentlige brudd til CMA i 2015 for ikke å ha gitt årlige påminnelser til nesten 10 000 PPI -kunder.

CMA sa at den nå har utstedt juridiske anvisninger til Barclays, og krever at den setter inn passende systemer og prosedyrer for å forhindre at en lignende hendelse skjer igjen i fremtiden.

Adam Land, ved CMA, sa: 'Den årlige påminnelsen er et viktig tiltak, slik at kundene vet at de fortsatt har en PPI -policy og hvor mye det koster dem hvert år, samt retten til å kansellere eller bytte.

'Dette er Barclays' andre brudd på PPI -ordren. Som et resultat utsteder vi juridiske retningslinjer som kan håndheves av en domstol for å sikre at de overholder pålegget.

'Vi krever nå forsikringer fra Barclays om at de nå har innført tilstrekkelige systemer for å forhindre at et lignende brudd oppstår igjen.'

En talsperson for Barclays sa at alle kunder nå har fått tilsendt sine uttalelser - sammen med retningslinjer for hvordan de kan kreve erstatning.

'Mellom oktober 2016 og oktober 2017 ble et lite antall PPI -kunder ikke sendt årsrapporten som de hadde rett til å motta,' heter det i en uttalelse.

Dette problemet er nå løst, og alle kunder har mottatt de manglende uttalelsene. Vi har skrevet til alle berørte kunder om å be om unnskyldning uten forbehold og for å skissere hvordan vi vil belønne dem der de ellers ville kansellert retningslinjene.

'Vi tar denne saken ekstremt alvorlig og har utført en intern undersøkelse for å sikre at alle strenge kontroller og retningslinjer fortsatt opprettholdes.'

var sean hughes alkoholiker

Se Også: